Trilogi Kota Bodas

Ritus cai.

Ritus cai.

La Trilogi Kota Bodas mangrupikeun séri anu didamel ku novelis Spanyol Eva García Sáenz de Urturi. Katiluna buku parantos disetél di kampung halaman panulis (Vitoria, álava). Sanaos aranjeunna parantos dikomersialkeun dina genre novél kajahatan, kamekaran plotna ogé saluyu sareng novél detéktip.

Judul saga dikaluarkeun dina segel Editorial Planeta sareng parantos ngaleuwihan sajuta salinan dicetak dijual dugi ka ayeuna. Kusabab ieu, Panulis Vitorian dianggap panulis anu paling hébat pangaruhna di Spanyol ayeuna. Henteu héran, dina 2019 cicilan mimiti trilogy (Tiiseun kota bodas) dibawa ka layar badag.

Ngeunaan panulis, Eva García Sáenz de Urturi

Anjeunna lahir di Vitoria, Álava, di 1972. Anjeunna netep di Alicante ti pertengahan 80an. Ti leuleutik anjeunna nunjukkeun karesepna pikeun maca, karep - dina kecap pangarang nyalira - diwariskeun ti bapakna. Anjeunna ngagaduhan gelar élmu élmu optik sareng optometri, kalayan karir anu lega di lapangan. Anjeunna ogé parantos damel di Universitas Alicante sareng dosen anu kawéntar.

Eva García Sáenz de Urturi sacara resmi ngamimitian karir sastrawanna ku nyalira dina Amazon tina Saga anu baheula salami taun 2012. Pagawean ieu ditampi ku masarakat dina Internét, anu nyababkeun diterbitkeun ku Esfera de Libros. Ti saprak 2013 anjeunna parantos diterbitkeun sareng Planeta. Sateuacan teh Trilogi Kota Bodas (2016 - 2018), diterbitkeun dua novel (duanana ti 2014):

  • The Saga tina umur panjang II: The Adam of Adam.
  • Lintasan ka Tahiti.
Eva García Sáenz.

Eva García Sáenz.

Trilogi éta

Tina garis payun tina Tiiseun Dayeuh Bodas, panulis ngatur néwak pamaca ngalangkungan carita narasi sareng kejutan anu tetep. Inténsitas sapertos kitu teras-terasan langkung jelas dina buku kadua, Rites cai. Nanging, sababaraha sora kritis - sapertos Carmen del Río ti portal Anu Teu dihaja Ngumbara- Aranjeunna nunjukkeun yén "buku terakhir henteu gancang-gancang."

Tatahar

Aspék unik tina trilogi nyaéta rekreasi situs anu paling lambang di kota Vitoria, dimana bagian anu saé tina acara kajantenan. Nyatana, berkat karya ieu, panulis dikenal (ku pilihan pamirsa radio) ku Cadena Ser de Álava 2017 Award.

Katerangan pusat bersejarah Vitoria khususna lengkep sareng akurat pisan. Dina cara anu sami, adat istiadat khas daérah saéstuna diwakilan. Kitu ogé kekhasan nami kulawarga sanyawa —sacara umum di Álava— diturunkeun tina gabungan antara paterfamilias sareng komunitas asal (contona ,óló de Ayala).

Tiiseun Dayeuh Bodas (2016)

Kota Vitoria digoncangkeun ku sababaraha rajapati pasangan anu yuswa na tungtungna langkung ti 5. Salaku tambahan, mayit korban muncul di tempat anu terkenal di kota, ditingalkeun dina posisi anu membangkitkeun sababaraha jinis simbolisme. Modus operandi anu ngaganggu ieu narik perhatian lengkep ti Inspéktur Divisi Penyelidikan Pidana Vitoria, Unai López de Ayala, alias "Kraken".

Inspektur anu nganggo julukan cephalopod mitologis mangrupikeun ahli dina ngajantenkeun palaku. Tapi dina panyelidikan anu matak lieur ieu anjeunna peryogi dukungan tambahan, sabab stratégi pembunuh menuntut pengetahuan khusus ngeunaan upacara kuno. Kusabab kitu, Kraken janten ahli arkéologis anu kontroversial (anu sateuacanna dihukum kusabab maotna sanés) supados langkung ngartos kontéks maotna.

Dicutat ku Eva García Sáenz.

Dicutat ku Eva García Sáenz.

Protagonis

Saperti novél misteri anu saé sareng alur detéktip, tokoh utama ngagaduhan karakter dominan sareng enigmatis. Inspektur Unai López de Ayala kénging julukanana (Kraken) kusabab dua masalah anu henteu diragukeun. Mimiti, awakna anu imposip digabungkeun sareng kapribadian pragmatis, teu kahartos ku seueur jalma di sakurilingna.

Kadua, tingkah laku obsesip anu ngabantosan anjeunna pikeun méréskeun kajahatan anu paling rumit, kumargi "teu aya anu teu kahontal ku tentakét anu hébat pisan." Sumawona, anjeunna henteu ragu-ragu ngawatesan watesan naon anu tiasa ditarima sacara moral pikeun ngarengsekeun hiji pasualan. Kontrasna, co-star (sering bosen ku tingkah polah Kraken henteu normal) nyaéta jalma anu langkung rasional, Asisten Komisaris Alba Díaz de Salvatierra.

Rites cai (2017)

En Rites cai, Eva García Sáenz de Urturi ngaliwat kana psikologi tokoh utama bari nampilkeun resolusi kasus anyar. Naratif dibagi kana dua garis waktu, 1992 sareng 2016. Dina 1992 hubungan antara Kraken sareng kabogohna anu munggaran, Ana Belén Liaño, dicarioskeun. Saha anu bakal janten korban hamil munggaran (dina 2016) tina pembunuh sérial anu (katingalina) nuturkeun ritual anu dilaksanakeun 2500 taun ka pengker.

Ana Belén mendakan gantung tibalik, tilelep dina kapal anu sateuacanna dipaling ti musium di Santander. Janten, pikeun ngartos insiden anu kajantenan ayeuna, kedah terang rekonstruksi kota Cantabrian di taun 1992. Kraken, mantanna, Profesor Raúl sareng Rebeca (putri profésor) ilubiung dina karya ieu. Éta bakal janten misi anu ditandaan ku penampilan payun seniman buku komik ngora.

Évolusi karakter

En Rites cai sisi protagonis anu paling rentan nembongan. Kusabab anu maéhan aya hubunganana sareng jaman Kraken sareng ngudag awéwé hamil. Rasa sieun na dibenerkeun sabab Wakil Komisaris Alba tiasa hamil ku anjeunna (anu berpotensi ngajantenkeun anjeunna janten target). Sagala kasieunan diperparah ku trauma katukang ka Unai, anu ngalaman pupusna kolotna salaku budak.

Kontribusi tokoh sekundér (sapertos pasanganna Esti atanapi akina Kraken, contona) tétéla penting pisan pikeun hasilna. Kusabab kitu, dina ngembangkeun argumén henteu aya petikan anu teu perlu atanapi acak. Sabalikna, unggal detail - kumaha teu pati penting sigana - aya hubunganana sareng plot anu pikasieuneun sareng dramatis anu diciptakeun ku panulis.

Juragan waktos (2018)

Sarupa jeung cariosan tina Rites caidi Juragan waktos éta lumangsung dina dua garis waktos. Anu kahiji (dina ayeuna) ngajelaskeun resolusi kasus pembunuhan pangusaha dina kaayaan anu sami sareng novél anu badé diluncurkeun. Anu kadua nyaéta sajenis novel sajarah ti Abad Pertengahan disebut Juragan waktos.

Pangéran waktos.

Pangéran waktos.

Kematangan émosional Unai

Eva García Sáenz de Urturi nembongkeun sadaya aspek perjalanan jero Unai. Anjeunna janten jalma anu rada pikasieuneun dina awal saga, janten jalma anu émut pisan sareng émosional. Kesan tina hiji jelema bodo tur kasar, anjeunna ngarobih kana lalaki anu ngahargaan kulawarga di luhur sagala hal séjén. Tungtungna, protagonis sanggup pisan ngahargaan jalma-jalma di sakurilingna.

Panutupanana mastering tina saga

Sanaos jarak anu jelas antara garis waktu, Juragan waktos éta janten panutupanana anu sampurna dina trilogi. Kusabab hubunganna tungtungna ditetepkeun antara sadaya klaim anu parantos kajantenan ti saprak éta Tiiseun Dayeuh Bodas sareng kulawarga Unai. Numutkeun ka halaman Pamaca pikeun Pamaca (2018), panulis ninggali "sagala tungtung dihijikeun, sanaos sesah sigana kadang-kadang".


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.