Stephen King, master of terror

Poto ku Stephen King

Stephen King - AP - PAT WELLENBACH

Buku carita pondok, novel panjang, novel pondok. Stephen King parantos beres sadayana. Anjeunna panulis anu produktif pisan, parantos nyebarkeun sakitar 62 novel, 7 dina nami samaran Richard Bachman.

Lahir di Maine tanggal 21 Séptémber, Stephen King mangrupikeun panulis fiksi ilmiah anu saé, fiksi gaib, pustaka fantasi, tapi Anjeunna paling dikenal ku novel horor sareng misteri na. Anjeunna parantos ngical langkung ti 350 juta salinan novel na sadunya.

Stephen King pangaruhna

Diantara pangaruh anu paling jelas nyaéta HP Lovecraft. Patalina antara tempat atanapi waktos anu dianggo ku King dina bukuna anu khas tina Howard Phillips.

Edgar Allan Poe éta ogé aya dina buku King, khusus di Caangna, dimana henteu ngan ukur disebatkeun tina Maot Beureum, upami sanés anu adaptasi na sareng bioskop aya perlambangna dina liter getih anu kaluar tina lift.

Dina novel ieu anjeun ogé ningaliDoppelgänger>, jelema jahat dua kali aya dina The Red Death and The Shining, sareng saha anu ngarah ka maot.

Raja dina pilem sareng televisi

Kusabab hook novelna sareng carita pondokna, seueur publikasi na anu diadaptasi pikeun layar alit sareng ageung. Miniseries sareng séri parantos disiarkeun dina Netflix sareng kabel, sareng anjeunna ogé nyerat salaku panulis tamu dina bab khusus séri anu kawéntar.

Tapi éta pilem anu meunang anu pangsaéna. Hits sapertos kasangsaraan sareng aktris Kathy Bates sareng aktor James Caan, atanapi Carrie, anu 3 adaptasi parantos dilakukeun, 2 kanggo pilem sareng hiji kanggo televisi.

Poto ku Jack Nicholson.

Jack Nicholson dina pagelaran na di < >

The Shining dijantenkeun pilem ku sutradara anu saé Stanley Kubrick. Tapi sanaos mangrupikeun salah sahiji adaptasi pangsaéna tina salah sahiji novélna, jenius ieu henteu tiasa akur, janten panulis nganggap éta njijis sareng henteu ngartos kasuksésanna.

Stephen King sareng teror di jero anjeunna

Henteu janten masalah upami Stephen dianggap komérsial, pangaruhna kana dunya literatur henteu tiasa dipungkir sareng kedah dipertimbangkeun ku saha waé anu resep kana jinisna atanapi nganggap karier di dinya. Pikiran Raja, saur nyalira, pinuh ku hantu sareng setan, ku sabab éta, ti dinya timbul pikasieuneun pananya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.