Sababaraha carita lengkep, ku Domingo Villar. Tinjauan

Sababaraha carita lengkep nyaéta judul buku énggal ku Minggu Villar, anu kagambar ku teropong tina réréncanganana Carlos Baonza. Énggal dikaluarkeun dina édisi anu rapih pisan sareng tiasa dibaca dina tengah soré, atanapi kirang. Mangrupikeun kompilasi tina 10 carita atanapi carita pondok sareng kuring untung yén pangarang ngahaturanan kanggo kuring di Pameran Buku Madrid anu pamungkas. Ieu milik abdi tingalian.

A hak istiméwa

Dina Januari 2020 kuring ngahadiran a papanggih kalayan Domingo diayakeun ku Wengkuan Budaya di Madrid sareng dimoderasi ku Raphael Caunedo. Kami sakitar 20 jalma sareng urang gaduh waktos anu hadé ngobrol sareng anjeunna ngeunaan bukuna anu dibéntangan inspektur ti Vigo Leo Caldas. Tilu novel, Soca cai, Basisir tilelep y Kapal terakhir éta, sanaos waktos anu lami antara publikasi na, aranjeunna parantos masihan anjeunna kasuksésan sareng, pangpayunna, pamor anu dipikahoyong ku anu sanés anu gaduh 20 judul.

Dina bagian ahir rapat Minggu anjeunna ngawartoskeun kami ngeunaan carita ieu sareng anjeunna maca kami hiji. Kami resep pisan sareng ngadorong pisan yén anjeunna nyebarkeun yén upami anjeunna parantos ngagaduhan ideu pikeun ngalakukeunana, urang tiasa yakin pisan. Salaku tambahan, éta ogé tiasa janten cara "mayar" diri pikeun kasabaran kanggo ngantosan lami antara novel sareng novel anu seueur pamiarsa anu na parantos biasa urang. Janten, éta hak istiméwa.

Ayeuna, saatos maca carita, kuring ngaidentipikasi caritana: éta ngeunaan Don Andrés anu ganteng. Sareng éta parantos ngajantenkeun kuring seuri deui. Nya, sadayana saleresna.

Ideu na

Ku margi tina Kata Pengantar, panulis nyaritakeun saeutik ngeunaan kumaha parantos nyerat carita kalayan henteu aya klaim anu sanés dibagi atanapi diitung ku aranjeunna kumpul kulawarga atanapi réréncangan. Ogé, yén sababaraha parantos diterbitkeun sareng iraha aranjeunna ngadorong anjeunna kanggo masihan bentuk buku, anjeunna pura-pura hoyong ngantepkeun éta pikeun lingkungan anu langkung raket sareng caket.

Dina waktos anu sasarengan, sareng pikeun sosobatan sareng seniman Carlos Baonza, Anu mimiti ngagambarkeun aranjeunna dina laleur nalika anjeunna maca aranjeunna. Tapi teras muncul argumen sakumaha hebatna sakumaha kanyataan a pandemic anu ngonci dunya di bumi. Sareng anjeun kedah nyobian nyiptakeun momen-momen anu pangsaéna anu anjeun tiasa teu gaduh atanapi bagi. Janten waktuna pikeun ngadongéngkeun dongéng ieu.

Humor, nostalgia, sihir, misteri

Judulna nyaéta:

  1. Eliška sareng bulan
  2. La Maruxaina sareng Tuan Guillet
  3. The spiritist of O Grove
  4. The Saint of Bella Union
  5. Pilipus Al Masih
  6. Mabel sareng tukang ngobrol
  7. Don Andrés the Ganteng
  8. Michael "Chico" Cruz
  9. Lima belas taun Isabel Daponte
  10. Commodore Ledesma

Sareng sadayana, dugi ka tingkat anu langkung ageung atanapi kirang, ngagaduhan touch nostalgia, mulang ka geus kaliwat, nu magia, misteri sareng, tangtosna, tina ocon, tapi éta tina tanah Galicia anu mana Villar. Anu pangpanjangna nyaéta anu terakhir, carita pondok tibatan carita. Sareng naon ogé bagikeun nyaéta nada musik tina prosa panulis ieu, anu saé pisan sapertos anu saé sareng ampir liris.

Pikeun urang anu terang sakedik ngeunaan bagian anu paling aseptik sareng fungsional tina basa, salian ti rarasaan anu tiasa dikirimkeun, maca Domingo Villar nyaéta a kasenangan ganda. Boh dina novélna sareng dina carita ieu, anu panginten bahkan langkung menonjol, pananganan anjeunna sareng anjeunna kadén jeung wirahma naratif anu nyetak eusi eusina taya anu salah. Sareng éta ngaapresiasi dina panorama literatur anu gampang pisan atanapi gampang dicerna.

Dongéng ieu dibaca sapertos lagu sareng aranjeunna ninggalkeun kamandang sareng tilas, laut, bintang, mitos sareng legenda, mujijat atanapi hantu, perang sareng perdamaian. Aranjeunna ngagaduhan imut tina jalma lemes sareng aranjeunna teras ngarujuk anjeun kana latar tukang gaib anu nyuling sapertos lahan khusus.

Cicing sareng hiji? Abdi henteu tiasa. JEUNG a tapi? Yén aranjeunna sababaraha urang sareng aranjeunna gancang réngsé. Éta masalahna sareng Domingo Villar: henteu janten masalah naha anjeunna nyerat novel 640 halaman atanapi carita 1 kecap. Éta salawasna ninggalkeun anjeun hoyong anu langkung.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)