Maria Frisa. 10 patarosan kanggo panulis Jaga kuring.

Poto tina profil Facebook María Frisa.

Maria Frisa nyaéta lalaki janten hiji fenomena penerbitan tina waktos sareng novel na Jaga kuring. Kacida marahmay panulis parantos ngajawab kuring ieu 10 patarosan ngeunaan bacaan anjeun, panulis anjeun, proyék anyar anjeun, rekomendasi panulis anjeun sareng opini anjeun ngeunaan lanskap penerbitan. Hatur nuhun pisan kanggo waktos anjeun, Maria.

Hayu urang émut yén María Frisa, Lahir di Barcelona tapi ti Zaragoza ku angkat, Anjeunna panulis carita sareng novel kalayan téma ngeunaan kaayaan awéwé di masarakat ayeuna. Anjeunna mimiti nyebarkeun di 2000 sareng ogé kolaborasi dina sagala rupa majalah sastra. Diantara judul na nyaéta Daptar pondok tina kalemahan parah kuring15 cara nyarios sundaSiga harita (anu mangrupikeun Hadiah Narasi Universitas Zaragoza) sareng volume carita Diri sareng anu teu disangka-sangka (Isabel de Portugal Award). Anjeunna ogé panulis séri nonoman anu suksés, sareng kontroversial, sareng judulna 75 tips pikeun salamet di sakola.

Jaga kuring

Diterbitkeun dina bulan Fébruari kamari, karya pangénggalna ieu nuju rada panglakuna sareng sababaraha kritikus nganggap éta novél kajahatan taun éta. Éta dibéntangan ku wakil inspektur Bertha Guallar sareng inspektur Lara samper, Anu damel di Dinas Perhatosan Awéwé Zaragoza. Ieu mangrupikeun divisi Polda Nasional anu ngurus panyilidikan kasus kajahatan séks sareng kekerasan gender.

Berta nikah sareng ngagaduhan murangkalih sareng ogé kasusah pikeun ngahijikeun padamelan sareng kahirupan kulawarga. Tapi Anjeunna resep padamelan na sareng anjeunna bakti awak sareng jiwa pikeun ngabantosan awéwé anu ngalaman kekerasan sapertos kitu. Lara nyaéta psikolog. Pisan mandiri sareng wawasan, anjeunna kedah nyanghareupan seueur halangan sareng sikep macho pikeun dipromosikeun sabab anjeunna berkesan Bella. Tapi anjeunna parantos tiasa janten inspektur hatur nuhun ka anjeunna intél sareng komitmen kalayan padamelan anjeun.

Duanana ngarti yén aranjeunna nyanghareupan kasus paling hese tina karirna nalika komisaris Millan, bosna, ningalikeun aranjeunna pidéo anu mayitna a dikalsinasi ngora. éta Manuel Velasco, Anu diusahakeun pikeun perkosa Noelia Abad, rumaja anu balik ka bumi saatos pésta. Velasco dibebaskeun, janten sigana aya anu nyandak kaadilan ku pananganna.

Tapi sajaba ti kasusah anu kedah dilakukeun ku sadayana panilitian Bertha ogé kedah nyanghareupan kampanye ngalawan anjeunna dina internét pikeun a kasus nyiksa budak éta henteu direngsekeun ogé. Y Lara, sareng a rusiah dahsyat Baheula, anjeunna ningali yén lamun anjeunna ngungkabkeun dirina, anjeunna tiasa ngeureunkeun karir pulisi na.

tatanyaan

1. Naha anjeun émut buku anu mimiti dibaca? Sareng carita munggaran anjeun nyerat?

Kuring henteu émut mana anu pangpayunna, pasti salah sahiji koléksi Miniclassics de Maria Pascual.

2. Naon buku anu mimiti nyerang anjeun sareng kunaon?

Awéwé leutik de Louise meureun alcott. Abdi émut watekna Jo Maret sareng kahoyong janten sapertos dirina, nalika janten panulis mangrupikeun fatamorgana anu jauh pisan.

3. Saha panulis karesep anjeun? Anjeun tiasa milih langkung ti hiji sareng ti sadayana jaman.

Kuring teu gaduh panulis karesep, Kuring kalintang eklektik sareng selera kuring robih. Upami kuring kedah milih buku pasti bakal Saratus taun katiisan ku García Márquez nalika urang gaduh inpormasi.

4. Naon karakter dina buku anu anjeun resep pendak sareng jadian?

Emma Bovary atanapi Anna Karenina.

5. Naha anjeun ngagaduhan hobi nalika nyerat atanapi maca?

Teu aya anu maca, sanaos kuring langkung resep maca ngagolér. Pikeun nyerat kuring kedah gaduh inuman caket pisan, biasana infusions. Nalika kuring meungpeuk, anu paling ngabantuan kuring nyaéta ngojay.

6. Sareng tempat sareng waktos anu anjeun pikaresep pikeun ngalakukeunana?

Waktos anu dipikaresep ku kuring nyaéta nyerat isuk-isuk geuwat, nalika abdi gugah, nalika sirah kuring jelas. Situs karesep kuring nyaéta un emper di panonpoé.

7. Panulis atanapi buku naon anu parantos mangaruhan karya anjeun salaku panulis?

Teu tiasa nunjukkeun euweuh khususna.

8. Genre karesep anjeun?

Jinis hideung sareng intim. Carita pondokna.

9. Naon anu anjeun baca ayeuna? Sareng nyeratna?

Abdi nuju maca sapiens de Yuval noah harari y Leungeun mimiti anu nyekel milik kuring de Maggie O'Farrell. Abdi nyerat a Novel ngora.

10. Kumaha saur anjeun pamandangan penerbitan pikeun seueur pangarang anu aya atanapi hoyong diterbitkeun?

Sigana mah ayeuna nuju diterbitkeun dina penerbit hésé pisan pikeun pangarang anyar. Kabeneran aya alat anu seueur dianggo sareng anu ngamungkinkeun aranjeunna ngadamel kabisat kana kertas sareng éta nyebarkeun diri dina platform digital.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.