Grupo Planeta nutup Lingkaran Pamaca

Planét nutup Bunderan Pamaca.

Planét nutup Bunderan Pamaca.

Digitisasi parantos ngambil alih sadaya bidang kahirupan sadidinten manusa. Kontéks anu ayeuna maksa perusahaan sareng jalma hirup dina lingkungan anu transformasi konstan. Justru éta Argumen Grupo Planeta pikeun menerkeun panutupan Círculo de Lectores.

Khususna, pernyataan penerbit anujul kana kana "parobihan kabiasaan dina konsumsi wargi anu diturunkeun tina kuatna téknologi anyar". Anu disebut Industrial Revolution 4.0 parantos sacara radikal ngarobih ékonomi; persaingan langkung sengit tibatan kantos.

Internét netepkeun standar

Internét netepkeun aturan pikeun sagala rupa: perdagangan dunya, komunikasi, sarana interaksi, strategi pedagogis ... Maka, henteu heran yén Círculo de Lectores angkat ti langkung ti hiji satengah juta langganan dina akhir abad ka tukang janten sakitar 300.000 dina waktos panutupanana.

Ahir klub kalayan langkung ti satengah abad sajarah

Círculo de Lectores kaala ku Grupo Planeta di 2010. Dina waktos éta aranjeunna parantos ngembangkeun sababaraha proyék anu maksudna ngahijikeun kana perdagangan éléktronik sareng ngamangpaatkeun aplikasi jaman digital. Nanging, strategi ieu henteu dianggo utamina kusabab kamajuan anu teu tiasa dicegah tina raksasa téknologi sapertos Amazon.

Henteu janten masalah saeutik éta klub anu lami diadegkeun dina 1962, ngadukungana langkung lami henteu nguntungkeun. Kusabab 2016, éta ngagaduhan rugi taunan rata-rata ngadeukeutan 15% kanggo penjualan sareng di 2018 paningkatan modal 6 juta euro diperyogikeun.

Nyanghareupan henteu mampuh narik mitra anyar, Grupo Planeta sacara serius nganggap parobihan kana modél bisnis langkung diluyukeun sareng jaman énggal. Seueur urang Spanyol bakal sono kana klub bacaan pangageungna di nagara aranjeunna, ogé seueur agén otorisasi, katalog, forum internét sareng rohangan pikeun palanggan na di toko buku.

Burofax anu sami anu ngumumkeun panutupan Circle of Readers nawiskeun lampu surem harepan pikeun anggotana anu paling satia. Dina salah sahiji paragrap na aya tulisan "lima puluh rébu hal parantos diusahakeun ningkatkeun modél ieu, tapi parantos diputuskeun pikeun nutup struktur komérsial, henteu kedah nutup Círculo, pikeun ngalebetkeun prosés struktur kahareup (teu acan dikaji)" .

Janten kalepatan generasi anyar?

Hal anu paling gampang nyaéta mikir yén «parobihan kabiasaan konsumen» disababkeun ku kanyataan yén generasi anyar maca kirang tibatan kolotna. Nanging, nalika nganalisis langkung rinci alesan panutupan Círculo de Lectores, jelas yén panyabab dasarna nyaéta kakurangan dina pamasaran sareng strategi promosi dina platform digital. Aranjeunna henteu adaptasi dina waktos.

Bagian inpormasi anu jelas mimiti nyaéta prasangka anu aya di sakitar anu disebat millennials (jalma lahir antara 1980 sareng 1995) sareng generasi Z (lahir saatos 1995). Kusabab, bertentangan sareng trend anu diarepkeun pikeun generasi anu stigmatisasi salaku individualis sareng henteu minat, éta millennials Aranjeunna pamiarsa pikaresepeun.

Tren anyar nyaéta "booktubers".

Tren anyar nyaéta "booktubers".

Nyatana, portal Biz! Majalah Républik (2019) ngalaporkeun yén di Amérika Serikat hungkul «80% déwasa ngora umur 18 dugi 35 taun parantos maca buku dina format naon waé dina taun kamari, kalebet 72% anu parantos maca salinan anu dicetak. Sumber anu sami nunjukkeun yén urang Amérika kéngingkeun rata-rata hiji nepi ka lima buku sataun.

Kitu ogé, Cerezo (2016) nyatakeun dina terbitanana Generasi Z sareng inpormasi yén parobihan budaya jauh langkung gancang ayeuna. Éta henteu masalah deui mangtaun-taun. Panulis nyatakeun: "Salah sahiji novelty hébat anu dibawa ku transformasi ayeuna nyaéta kagancangan ékspansi na, anu pangaruhna langsung sareng sakaligus dina sababaraha bagéan planét."

Klub buku ayeuna janten lomari buku

Portal Ecoosfera (2019) ngajelaskeun Generation Y (milénium) salaku generasi global anu munggaran, hatur nuhun parantos parantos kenal sareng internét sareng parantos ningali panyebaran digitalisasi. Kitu ogé, krisis ékonomi dunya sareng fénoména sapertos parobihan iklim parantos pisan nandaan minat sareng adat istiadatna.

Maka, millennial condong tetep waspada kana sababaraha masalah politik sareng ékologis. Kaayaan ieu nyababkeun diversifikasi sumber inpormasi. Éta henteu ngan ukur buku, ayeuna perpustakaan virtual, forum sareng publikasi anu diindeks online sami-sami aya hubunganana.

Salaku tambahan, opini anu maca penting pisan, boh pikeun mumpuni sareng pikeun masihan kontribusi anu ngeuyeuban nilai inpormasi. Kusabab ieu, konsultan nganggap bookbooker salaku platform anu serbaguna pisan sareng interaktif anu ngahijikeun sadaya aspek anu disebatkeun.

Dina kasus panutupan Circle of Readers of Grupo Planeta, alternatif pikeun mekar dina dunya anu parantos didigitalkeun parantos sayogi. Sugan di masa depan anu teu jauh teuing balik deui salaku pembuka buku atanapi dina modél bisnis anu sami anu tiasa bersaing dina Revolusi Industri 4.0 anu pusing bakal tiasa dilakukeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Sergio Fulgencio Sarabia cenahna

    Wilujeng sonten. Abdi peryogi inpormasi ngeunaan kumaha aranjeunna ngabalikeun artos anu kuring henteu acan anggo, sareng anu masih akumulasi di dinya. Hatur nuhun . Sing salamet

  2.   Pedro Suenz cenahna

    Tilas diréktur Círculo de Lectores, Hans Meinke, terang naon anu janten modél Círculo kahareupna: klub buku kaunggulan, anu ngurus seni ngadamel buku anu saé, terikat, ilustrasi, dibarengan ku sababaraha kagiatan budaya. Bertelsmann, pikeun bagian na, mangrupikeun grup penerbitan anu parantos ngadéklarasikeun dirina pikeun karuksakan sistematis dunya penerbitan ku nyerep sajumlah ageung panerbit boh di Jérman sareng sakumna dunya, sareng khususna klub buku, anu mangrupikeun pamanggihan khusus pikeun ti taun 1919, sanaos aya anu sateuacanna, sareng bahkan langkung ti taun-taun perang (sakitar 1950), nalika aya ledakan anu hébat dina jinis saluran penjualan ieu. Kalayan parobihan pasar sareng digitalisasi, Bertelsmann kantun mutuskeun ngabantingkeun aslina Círculo de Lectores (Bertelsmann Lesering), ayeuna ngan ukur disebut The Club, saatos nelen 95% klub anu sumping di Jérman, Austria sareng Swiss. Mediocrity henteu ngan ukur nguap, éta ogé tétéla janten pembunuh éditorial. Círculo de Lectores de España bénten, sabab Hans Meinke terang kumaha nyonto modél Gutemberg Librero Guild (Büchergilde Gutenberg) anu masih aya, didirikeun taun 1924 (dina taun anu sami sareng Deutsche Buch-Gemeinschaft, ngelek 50% taun 1969 ku Bertelsmann sareng musnahkeun salaku badan mandiri ti 1974 dugi ka 1988). Sapertos Büchergilde, Círculo nerbitkeun buku-buku kualitas luhur, terikat sareng sareng rupa-rupa téma atanapi genre sastra anu saé. Círculo tiasa salamet sareng 300.000 rekanan-mitra na anu ayeuna ngajaga garis rédaksi Hans Meinke dina gaya Büchergilde. Tapi Bertelsmann nyingkirkeun harga réncang klub ku nyerahkeun ka penerbit anu biasa: Planeta. Hal anu henteu pati kahartos, sabab di Portugal Círculo de Lectores masih aya dina panangan Bertelsmann (Bertrand), sareng di Argentina sareng nagara-nagara sanés ogé. Di Perancis, Perancis Loisirs janten sadayana milik pangadegna.

  3.   Pedro Suenz cenahna

    Tilas diréktur Círculo de Lectores, Hans Meinke, terang naon anu janten modél Círculo kahareupna: klub buku kaunggulan, anu ngurus seni ngadamel buku anu saé, terikat, ilustrasi, dibarengan ku sababaraha kagiatan budaya. Bertelsmann, pikeun bagian na, mangrupikeun grup penerbitan anu parantos ngadéklarasikeun dirina pikeun karuksakan sistematis dunya penerbitan ku nyerep sajumlah ageung panerbit boh di Jérman sareng sakumna dunya, sareng khususna klub buku, anu mangrupikeun pamanggihan khusus pikeun ti taun 1919, sanaos aya anu sateuacanna, sareng bahkan langkung ti taun-taun perang (sakitar 1950), nalika aya ledakan anu hébat dina jinis saluran penjualan ieu. Kalayan parobihan pasar sareng digitalisasi, Bertelsmann kantun mutuskeun ngabantingkeun aslina Círculo de Lectores (Bertelsmann Lesering), ayeuna ngan ukur disebut The Club, saatos nelen 95% klub anu sumping di Jérman, Austria sareng Swiss. Mediocrity henteu ngan ukur nguap, éta ogé tétéla janten pembunuh éditorial. Círculo de Lectores de España bénten, sabab Hans Meinke terang kumaha nyonto modél Gutemberg Librero Guild (Büchergilde Gutenberg) anu masih aya, didirikeun taun 1924 (dina taun anu sami sareng Deutsche Buch-Gemeinschaft, ngelek 50% taun 1969 ku Bertelsmann sareng musnahkeun salaku badan mandiri ti 1974 dugi ka 1988). Sapertos Büchergilde, Círculo nerbitkeun buku-buku kualitas luhur, terikat sareng sareng rupa-rupa téma atanapi genre sastra anu saé. Círculo tiasa salamet sareng 300.000 rekanan-mitra na anu ayeuna ngajaga garis rédaksi Hans Meinke dina gaya Büchergilde. Tapi Bertelsmann nyingkirkeun harga réncang klub ku nyerahkeun ka penerbit anu biasa: Planeta. Hal anu henteu pati kahartos, sabab di Portugal Círculo de Lectores masih aya dina panangan Bertelsmann (Bertrand), sareng di Argentina sareng nagara-nagara sanés ogé. Di Perancis, Perancis Loisirs janten sadayana milik pangadegna.

  4.   Axun cenahna

    «» »Bagian inpormasi anu mimiti jelas nyaéta prasangka anu aya di sakitar anu disebut milénium (jalma lahir antara 1980 sareng 1995) sareng generasi Z (lahir saatos 1995). Kusabab, bertentangan sareng trend anu diarepkeun pikeun generasi anu stigmatisasi salaku individualis sareng henteu minat, milénial mangrupikeun pamiarsa anu pikaresepeun.
    Nyatana, portal Biz! Majalah Républik (2019) ngalaporkeun yén di Amérika Serikat nyalira "80% déwasa déwasa umur 18 dugi 35 taun parantos maca buku dina format naon waé dina sataun katukang, kalebet 72% anu parantos maca salinan cetak". Sumber anu sami nunjukkeun yén urang Amérika kéngingkeun rata-rata hiji nepi ka lima buku sataun. »» »»

    Naha maca buku sataun janten pembaca anu pikaresepeun? Janten naon anu urang janten jalma anu maca 2-3 bulan?

    1.    Raquel cenahna

      Kuring satuju sareng koméntar akhir, anjeun mikir yén mésér lima buku sataun janten pamiarsa anu pikaresepeun…. dimana urang bade liren. Pikeun kuring, éra pisan yén aranjeunna nutup bunderan pamiarsa ti saprak kuring kantos janten anggota salami mangtaun-taun, sanaos kuring gaduh buku éléktronik, tapi dimana buku kertas, bau buku anyar, noél aranjeunna sareng giliran halaman. Generasi ayeuna teu maca leres-leres naon-naon, saeutik pisan millennial sareng generasi z (punten salah informasi kuring tapi panginten yén milénium mangrupikeun anu lahir saatos 2000 sareng kitu, kuring henteu kantos nguping ngeunaan generasi z, éta sigana novél pikasieuneun) tibatan naon waé kusabab kuring gaduh putra umur 16 taun sareng kuring ningali éta di anjeunna sareng di seueur kolega sareng réréncanganana. Kuring nganggap dirina pamiarsa pikaresepeun saprak kuring maca buku saminggu, upami kuring resep dina lima dinten sareng upami éta kaitkeun kuring ti halaman kahiji dina tilu atanapi dua dinten bahkan. Kuring kaleungitan sabaraha kuring maca sataun, tapi anu lima bakal seuri

  5.   Cesar Patiño cenahna

    Nyeri pisan yén Círculo de Lectores teu adaptasi sareng téknologi anyar. Abdi ageung sareng anjeunna, bapak nyimpen majalah, teu aya kirang ti dua atanapi tilu buku anu ditingalkeun di bumi, lps tina sagala rupa musik. Nuhun Lingkaran Pamaca. Anjeun bakal tetep dina jiwa jalma-jalma anu resep maca sareng musik. Rangkulan ti Bogotá.