Kaulinan literatur (I)

Kaulinan sastra

Kuring sacara pribadi seueur kaulinan trivia ngeunaan sajarah, musik, sains, sareng tangtosna, literatur. Abdi bogoh ka Partéi & Co, el Trivial sareng kaulinan anu sami. Sareng kuring panginten: naha henteu ngadamel a kaulinan sastra sareng pamiarsa urang?

Bakal janten «Kaulinan literatur (I)» sabab seueur deui anu bakal sumping upami anjeun wani sareng ieu jalan.

Kuring ngajelaskeun aturan:

  1. Maka anjeun bakal ningali potongan leutik buku, sababaraha bakal kasohor, sareng anu sanés henteu seueur ...
  2. Senangna gim nyaéta nebak buku anu ngagaduhan ieu sempalan. Sareng saur kuring henteu aya hartosna: «Pamiarsa anu dipikacinta, éta henteu pantes ditingali ka sobat dalit urang sareng sekutu Google».

Dupi anjeun kéngingkeun kuring dina koméntar sabaraha buku anu anjeun pencét? Hatur nuhun!

Tah kieu!

Buku-buku mana anu ngagaduhan fragmen sastra ieu?

Unggal fragmen kagolong kana buku anu béda. Naha anjeun ngiringan pertandingan?

  • Wengi ayeuna kuring asa déprési. Abdi henteu tiasa mikir nanaon tapi Lucy sareng kumaha hal anu béda anu tiasa dilakukeun ku anjeunna di sisi kuring. Abdi ngagulkeun sareng teu tiasa bobo. Nalika kuring ngadangu jam anu ngahiung ngan dua giring, juru jaga wengi, kesel pisan, sumping ngawartosan yén Renfield kabur.
  • "Kalayan jerami anu jero sareng teu sadar yén sanaos caketna layar teleskreen henteu tiasa teuleum nalika padamelan sadidinten dimimitian, Winston leumpang ka spéker, niup debu tina mikropon, sareng pasang kacamata na."
  • «Anjeun mikir yén éta moal pernah kajadian ka anjeun, teu aya jalan éta bakal kajadian ka anjeun, yén anjeun ngan hiji-hijina jalma di dunya anu hal-hal ieu moal pernah kajadian, teras, hiji-hiji, aranjeunna sadayana mimiti kajantenan ka anjeun, sapertos anu kajantenan ka anu sanés ».
  • Sareng, kanyataanna, éta. Ayeuna anjeunna jangkung sapuluh inci, sareng rautna hérang ngan ukur mikir yén anjeunna parantos ukuran anu pas pikeun ngalangkungan panto alit sareng ka kebon anu saé éta.
  • "Genep belas taun katiisan, rasa benci diri, takwa anu teu kacaturkeun, kahoyong anu henteu kacumponan, kanyeri anu teu aya gunana, amarah anu nuju dimana-mana, sareng énergi anu teu dieksploitasi dikandung dina awak éta."
  • Shimamoto ageung dina ngawangun, beurat tampil, sareng ampir jangkung sapertos kuring. Salami mangtaun-taun éta bakal janten kaéndahan anu saé, jenis anu ngajantenkeun anjeun ngahurungkeun sirah bari hudang. Tapi dina waktos kuring pendak sareng anjeunna, kualitas bawaanna henteu acan kantos tiasa akur harmoni.
  • Entong curinghak, pamaca; Abdi henteu hoyong masihan kesan yén kuring henteu kabagjaan. Anu maca kedah ngartos yén, anu gaduh sareng nymphet, anu ngumbara anu pikaresepeun, siga "teu kabagjaan", sabab teu aya anu sapertos di bumi tiasa dibandingkeun sareng anu nguseup nymphet. "
  • «Dina awal bulan Méi endog netel, ngaleupaskeun larva yén, saatos tilu puluh dinten nyusut daun murbei, teras-terasan nutup diri dina kepompong, kabur ti éta pasti dua minggu ka hareup, nyéépkeun ya warisan anu, dina sutra, tiasa diitung dina rébuan méter benang atah sareng, dina artos, dina sajumlah franc Perancis;… ».
  • «Emma, ​​anu masihan anjeunna pananganna, condong sakedik kana taktak, sareng melong kana piringan matahari anu mancawura ka kajauhan, dina halimun, pucukna ngagurilap; tapi anjeunna malikkeun sirah: Carlos aya di dinya. Topi na ditarik ka handap kana alisna, sareng biwir kandel na ngageter, anu nambihan anu bodo kana rarayna; malah na tonggongna, tonggongna anu anteng matak ngambek panon, sareng Emma ningali sadaya kesederhanaan tokoh na muncul dina jas frock ». 
  • «Lamunanana dipinuhan ku sagala rupa anu anjeunna baca dina buku, duanana kalayan pesona sareng pertengkaran, perang, tantangan, tatu, pujian, cinta, badai sareng hal-hal anu mustahil; sareng anjeunna netep sedemikian rupa dina imajinasina yén sadaya mesin tina penemuan anu diimpikeun anu anjeunna baca éta leres, yén pikeun anjeunna teu aya carita anu langkung pasti di dunya ».

10 sempalan, 10 buku. La solusi tina kaulinan sastra munggaran ieu kuring bakal ngantepkeun dina Koméntar Senén payun, 28 Séptémber. Tetep di dieu! Éta henteu pantes ditipu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

14 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Knox cenahna

    1º, Musibah, ti Coetzee (sanaos kuring henteu yakin kana ieu).
    2, 1984, tanpa diragukeun, ku hébat Orwell.
    Ka-3,
    Ka-4.
    Ka-5. Saratus taun kasunyian, ku Gabriel García Márquez.
    Ka-6,
    Ka-7, éta ngingetan kuring seueur Cortázar, janten kuring maénkeunana: Carita ngeunaan kronos sareng kawéntar.
    8, Sutra, ku Alessandro Baricco.
    9, Madame Bovary, ku Flaubert.
    10, Don Quixote de la Mancha, Miguel de Cervantes.

    Sajauh ieu kuring tiasa angkat, pikaresepeun pikeun nginget nikmat sastra ieu.

    1.    Carmen Guillen cenahna

      Hai Knox. Mimiti, hatur nuhun kana partisipasi anjeun 🙂 Kuring kedah nyaritakeun yén tina 7 jawaban anu anjeun pasihkeun, 4 leres !!! Saé pisan hah? Émut yén Senén payun kuring bakal masihan hasil di dieu dina koméntar. Nuhun sakali deui!

  2.   Yeremia cenahna

    1- Drakula
    2 - 1984
    3-
    4- Alice di Wonderland
    5 - Saratus Taun Sareureud
    6-
    7-Lolita (Dina hiji-hijina buku anu kuring émut maca "nymph"
    8-
    9-
    10.
    Kaulinan anu saé pisan.

  3.   Pujangga Angela Carolina cenahna

    Anu ka 2 nyaéta 1984 pikeun George Wels sareng anu 4 nyaéta Alice in Wonderland ... Éta ngan ukur tiasa dikenal.

  4.   Santi cenahna

    1- Dracula atanapi Wawancara sareng vampir (kuring maca sakaligus sareng nyampur karakter)
    2- 1984
    3- Usum Diary
    4- Alice di Wonderland
    5- 100 taun katiisan
    6- Tokyo Blues? Abdi kantos maos lami pisan ...
    7- Lolita (Hal pangsaéna anu kuring baca taun ayeuna !!)
    8- Sutra (Abdi parantos réngsé kamari! Sareng dinten ieu kuring ngamimitian carita ieu)
    9- Madame Bovary (Naon chestnut ...)
    10- Don Quixote

  5.   Carmen Guillen cenahna

    Kanggo ayeuna, kuring ngan ukur bakal nyarios dua hal:

    - Hatur nuhun pikeun ilubiung! Y…
    - Kutipan No 5 TIDAK "Saratus Taun Sareureud" ku García Márquez anu hébat ... Anjeun parantos ngajantekeun buku éta, éh? NGABARAKATAK…

    Kami masih maén?

  6.   Franc cenahna

    1984, anu nyekel dina Rye, sutra, kareueus sareng prasangka, Hidalgo anu cerdik Don Quixote de La Mancha

  7.   Santi cenahna

    Nya, upami sanés 100 taun kasorangan, abdi maénkeun éta sareng Marguerita Duras's The Lover.

    Sanaos aranjeunna ogé nyebatkeun The Catcher dina Rye, sareng éta ogé nyarioskeun ngeunaan umur traumatis.

  8.   Carmen Guillen cenahna

    Dibuang "The Lover" sareng "The Catcher in the Rye" ...

    Isukan anjeun gaduh sadayana waleran !! 🙂

    Wilujeng Minggu !!

  9.   Simon LeBon cenahna

    1-Dracula
    2- "1984" Orwell
    3- Winter Diary, ku Paul Auster
    5 -Antikristus Amélie Nothomb sareng ku jalan éta goréng pisan
    7- Lolita
    10 - Don Quixote of La Mancha

  10.   Susana cenahna

    4-Alice dina Wonderland
    5- The Catcher dina Rye?
    6- Tokyo Blues?
    8-Sutra
    10-Don Quixote de la Mancha

  11.   Carmen Guillen cenahna

    Halo sadayana!!

    Tungtungna dinten Senén, sareng ieu aya jawaban. Kuring parantos ningali seueur hype pikeun Twitter, janten kuring henteu tiasa ngantosan deui pikeun ngirimkeunana. Aya aranjeunna angkat:

    1. Dracula, ku Bram Stoker
    2, 1984, ku George Orwell
    3. Winter Diary, ku Paul Auster
    4. Alice di Wonderland, ku Lewis Carroll
    5. Antichrista, ku Amélie Nothomb (ieu buku anu paling terlintas di benak anjeun ...)
    6. Kidul watesna, kuloneun panonpoe, ku Haruki Murakami
    7 Lolita, ku Vladimir Nabokov
    8. Seda, ku Alessandro Baricco
    9. Madame Bovary, Gustave Flaubert
    10. Don Quixote de la Mancha, ku Cervantes.

    Kaseueuran jalma anu parantos ilubiung parantos kéngingkeun seueur masalah, sanaos "Antichrista" sareng "Kidul wates, beulah kulon panonpoé" mangrupikeun dua anu ngagaduhan komplikasi anu paling.

    Sigana mah ieu mangrupikeun gim anu parantos dipikaresep pisan sareng nampi panarimaan anu saé, janten saur kuring bakal aya édisi anyar 🙂

    Salam sareng hatur nuhun pisan kana anu parantos ngiringan!

  12.   Jorge Gustiana (@JorgeGutiblue) cenahna

    Alus teuing. Salamet. Sanaos kuring maca anu saé, kuring ngan ukur ngagaduhan anu leres.

    1.    Carmen Guillen cenahna

      Muhun Jorge, kami ngarepkeun anu salajengna nyaéta kami nyiapkeun langkung seueur hits 😉 Salam!