Ringkesan ringkes buku «El camino» ku Miguel Delibes

Panulis Spanyol Gambar placeholder Miguel Delibes, kéngingkeun ngagabungkeun dina buku anjeun "Jalanna", réalisme sosial sareng novél diajar. Sifat idilis, adat padesaan sareng galeri karakter anu lega ngajantenkeun kenangan budak leutik anu protagonis, anu aya hubunganana sareng narator anu maha ahli sareng wirahma lincah sareng gaya anu pinuh ku naturalness sareng lelembutan.

Dina tulisan ieu, urang bakal ningali kasimpulan ringkes buku "Jalanna" ku Miguel Delibes, sareng dina waktos anu sasarengan, urang bakal ngajantenkeun pangarang dina literatur Spanyol salami ieu.

Panulis: Miguel Delibes

Miguel Delibes tiasa dipiguraan dina jaman literatur anu saluyu sareng taun-taun antara 40an sareng 50an. Salami waktos ieu, novel muncul deui saatos Perang Sipil Spanyol sareng ditingalikeun janten jinis anu paling pas pikeun ngagambarkeun sagala rupa anu kajantenan nalika konfrontasi sipil ieu sareng mangtaun-taun ka payun, nyaéta kaayaan sosio-politik anu dahsyat di nagara éta.

Gambar placeholder Miguel Delibes lahir di Valladolid dina 1920. Anjeunna mimitina bakalan diri kana bisnis sareng hukum, studi anu suksésna direngsekeun, janten Profesor Hukum Komérsial di Sakola Perdagangan Valladolid anu sami. Saterasna sareng ngagabungkeun, anjeunna ogé ngahaturanan dirina pikeun jurnalistik, bahkan janten diréktur koran "Kalér Kastil".

Tapi urang moal pendak sareng panulis Delibes dugi ka sataun 1947 dikabulkeun teu langkung teu nanaon kirang ti Hadiah Nadal pikeun Sastra pikeun padamelanana "Bayangan cemara panjang manjang", salah sahiji anu pang terkenal ku pangarang. Karya ieu nyaritakeun kaparigelan eksis tangtu sapertos obsesi sareng maot sareng / atanapi bagja.

Kalayan karyana diterbitkeun dina 1950, "Jalanna", karya anu ku urang bakal ringkeskeun di handap, Delibes ngaresmikeun pendekatan kana kanyataan kampung, anu bakal dituturkeun ku karya-karya sanés sapertos "Putra idola abdi Sisi" o "Diary tukang moro".

Miguel Delibes nempatan posisi luhur di novel Spanyol kontemporer. Ngeunaan idéologi na, anjeunna nyalira nyirian dirina salaku Humanis Kristen komitmen kana masalah-masalah jaman na sareng ngalawan masarakat borjuis. Bédana antara borjuis sareng kahirupan padesaan sok janten tolok ukur dina seueur karya sastra na. Upami urang ningali téknik na salaku panulis, Delibes ngagaduhan anu luar biasa kualitas salaku juru dongéng ogé kamampuan anu luar biasa pikeun ngagambarkeun sababaraha jinis lingkungan. Disagigireun ti éta, anjeunna ngagaduhan paréntah anu luar biasa pikeun basa urang.

Hanjakalna, anjeunna ngantunkeun kami ampir 8 taun ka pengker, khususna dina 12 Maret 2010.

«Jalanna»: Ringkesan ringkes

Teras, urang sakedap bakal nyaritakeun alur buku «El camino», ku Miguel Delibes.

Daniel the Little Owl

Daniel mangrupikeun budak umur sabelas taun anu anjeunna kenal salaku Little Owl. Anjeunna dina ranjang mikiran perjalanan anu bakal dilakukeun dinten énjingna pikeun ngamimitian kuliah SMA di kota.

Tiluan babaturan

Sapeupeuting, Daniel émut budak-budakna diantara jalma-jalma di lebak: pandita, guru, panday, operator telepon ... Tempat terkenal kedah petualangan sareng pelarian Daniel sareng tilu sobatna: Roque, el Moñigo sareng Germán, el Tiñoso.

La Mica sareng Mariuca-uca

Ogé mangrupikeun bagian tina kenangan na nyaéta hubungan anjeunna sareng Mariuca sareng Mica. Anu terakhir, Mica, mangrupikeun awéwé ngora sapuluh taun langkung lami tibatan Daniel, pikeun saha anjeunna teras-terasan cinta platonic anu sajati. Hiji dinten, Daniel angkat ka bumi Mica kanggo nyandak kéju sareng nalika balikna anjeunna pendak sareng Mariuca. Anjeunna naroskeun ka anjeunna sacara keukeuh naha anjeunna parantos janten ganteng pikeun ngan saukur nyandak kéju ka Mika, naha lami pisan, sareng sajabana Mariuca gandrung sareng Daniel, nanging, dina paguneman ieu, anjeunna ngajantenkeun dirina yén anjeunna awon bari Mica mangrupikeun mojang tercantik di kota. Mariuca nangtung nangis teu kaampeuh.

Nanging, Daniel bakal gancang mendakan yén Mica ngagaduhan kabogoh sareng bapakna Mariuca parantos mutuskeun nikah deui. Pas anjeunna terang anu terakhir, anjeunna mimiti ngaraos lelembutan pikeun mojang éta, anu sapertos anjeunna, kedah nampi nasibna.

Kacilakaan tragis

Poe terakhir Daniel di kota sateuacan diajar di kota ditandaan ku kacilakaan tragis sobat na Germán. Ti saprak éta, Daniel ngaraos yén aya hal anu hébat "dijilbab" dina dirina sareng ti saprak ayeuna moal aya anu sapertos anu parantos dugi ka waktos éta.

Pamitan

Nalika subuh subuh, Daniel sadar yén anjeunna parantos wengi nginget-nginget waktos-waktos sepuhna di kota sareng anu sanésna sareng waktosna parantos nyanghareupan angkatna anu caket.

Upami anjeun resep Miguel Delibes, "Jalanna" mangrupikeun salah sahiji karya anu pangsaéna sareng "Bayangan cemara panjang manjang". Éta moal tiasa leungit tina kumpulan bacaan anjeun anu parantos réngsé. Disarankeun pisan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ions cenahna

    eeeeeellllll peeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee