Kapal legendaris II. Kalayan bajak laut botol rum

Hispaniola tina pilem 1950 - El Walrus, ti séri Hideung Sails, 2014

Hispaniola, Pulo harta (1950) - The Walrushideung Sails, (2014)

"Anjeun kedah neneda, sabab sapanjang hirup anjeun ngalangkungan kajahatan sareng kajahatan." Éta mangrupikeun salah sahiji frasa tina La pulau harta karun, anu paling abadi tina karya Skotlandia Robert Louis Stevenson, diterbitkeun dina 1883. Upami aya anu teu acan maca atanapi ningali salah sahiji adaptasi pilem na, éta sanés sanés dunya ieu. Pikeun kuring éta mangrupikeun salah sahiji perjalanan sastra munggaran kuring. Kusabab anu teu acan hoyong janten Jim hawkins kantos teras angkat Hispaniola?

Sababaraha taun ka pengker Abdi nyéépkeun bulan Agustus di Bristol. Bagian tina waktos kuring nyayogikeun dina ngabayangkeun dimana penginapan di Laksamana Benbow o Spyglass, warung di bajak laut paling terkenal sadaya waktos, Panjang John Silver. Janten hayu urang angkat kana kapal legendaris salajengna. Kami ogé bakal ngalakukeunana dina Walrus tina Kaptén Flint, ti séri tipi anu terakhir sareng megah parantos pulih dua karakter éta. Tong poho sareng turunan Karibia. Ieu bajak laut asli.

Kuring cicing di Bristol mangrupikeun anu paling saé anu kuring gaduh di Inggris, sareng éta saéstuna saé. Kuring cukup untung cicing sareng pasangan anu hirup pisan sareng ramah anu ngajalankeun pub. Ka luhur sadayana, anjeunna, anu namina David, parantos damel di Angkatan Laut Karajaan, dina kapal selam. Anjeunna parantos ngantunkeun laut, tapi anjeunna dina simpen sareng anjeunna mangrupikeun stereotip pelaut Inggris, peminum, nganggo panangan tato sareng aksen Nagara Kulon anu setan. Kalayan kecap séjén, setting sareng karakter nyata di sakurilingna micu imajinasi kuring.

Kusabab kaayaan, kuring henteu tiasa sumping ka palabuan Bristol, jauh tina kota anu aya. Tapi kuring henteu paduli. Ngan pikeun ngaléngkah di kota anu sacara otomatis nyandak anjeun Pulo harta Abdi parantos bageur. Anu mabok néwak kuring deui Tulang Billy sareng botol na tina rum, dadana sareng kasieunana mendakan dipendakan. A sieun urang bagikeun nalika éta muncul Anjing hideung. Abdi mendakan deui Peta Harta Kaptén Flint sareng kuring ngungsi gancang nyandak éta nalika bajak laut muncul. Kuring ngarenghap nalika Dr Livesey ngabantuan kuring sareng kami naék gumbira saatos satria trelawney meunang urang Hispaniola.

Hispaniola

Kapal andalan jalma anu balayar sagara sastra handapeun saanu Roger, sareng langkung khusus na tina bajak laut Inggris, anu paling dikenal tanpa ragu. Pikeun literatur sareng kanyataan. Dina komando Kaptén Smollet anu gagah, dina dek na kami nyumput diri dina tong apel sareng parantos mendakan pengkhianatan sareng rencana saleresna saha anu kami pikir mangrupikeun juru masak anu hina sareng sahabat urang. Tapi kumaha sesahna henteu karaos simpati perusahaan, carita sareng kapribadian anu luar biasa tina Panjang John Silver. Pikeun anjeunna sareng beo na, Juragan Flint, unggeuk ageung ka atasan kejem na.

Tapi anjeunna sareng anak buahna nyandak kapal kami ti kami sareng kami ampir dina titik anu digoréng tikoro nalika kami hoyong ngauihkeun deui. Tungtungna urang meunang. Sareng harta karun, sareng nyalametkeun anu saé sareng gélo ti Ben gunn, Ditinggalkeun ku Flint di pulau anu leungit. Y Kami angkat deui ka Bristol ku panangan anu pinuh ku emas tapi ogé kabagjaan lengkep. Pikeun ngalaman hirup sapertos petualangan anu pikaresepeun. Tapi éta parantos dipikaterang: alam rapuh sareng gering tiasa ngagaduhan sumanget sareng pikiran anu gaib tur kuat. Kitu ogé Stevenson.

Di bioskop

Mustahil dicutat sadayana adaptasi anu dilakukeun dina layar anu leutik sareng leutik ngeunaan klasik klasik ieu, janten kuring ngan ukur nempatkeun sababaraha, pilihan anu kuring paling resep sanaos éta sanés anu hadé. Kami pasti parantos ningali anu pangkolotna, nyaéta ieu.

Adaptasi pilem paling klasik di Treasure Island

1932 sareng 1950 vérsi

Kamungkinan hiji ti 1950 anu paling dikenal, sanaos ogé dianggap salah sahiji anu henteu setia kana hakékat téks. Tapi tangtosna, éta ti Disney. Nanging, éta Robert newton, Aktor Inggris anu hadé anu masihan sidik pisan ka John Silver anu rada histrionic tapi sampurna pikeun nada Disney. Salaku tambahan, anjeunna ngahususkeun kana pembajakan kusabab di 1952 anjeunna maénkeun Edward Teach, anu kawéntar sareng sanés fiksi Blackbeard.

Ku jalan kitu, panasaran ngeunaan kapal karajaan naon éta Hispaniola dina pilem ieu, schooner tilu-masted diwangun di 1887. Éta sami anu urang engké bakal ningali salaku pequod dina salah sahiji taun 56, anu kuring nyarios dina tulisan kuring sateuacanna ngeunaan kapal. Éta ngeunaan la ryenlands y di dieu carita na pikaresepeun dicaritakeun.

Dina pilem 1932, jalma-jalma anu kasohor Jackie cooper sapertos Jim Hawkins sareng anu hébat Lionel Barrymore sapertos Billy Bones. Tapi Silver sareng Hawkins parantos gaduh seueur rupa. Bahkan aya vérsi kalayan si Muppets sareng pilem TV anu teu kaetung sareng adaptasi kartun.

Versi sareng Orson Welles, 1972. Sareng Charlton Heston, ti taun 1990. Sareng Eddie Izzard, ti 2012.

Versi sareng Orson Welles, 1972 - Kalayan Charlton Heston, 1990 - Sareng Eddie Izzard, 2012.

El Walrus (Walrus)

Kapal Flint, dimana Billy Bones sareng John Silver dilayanan salaku bosun, Ngan ukur disebatkeun dina novel Stevenson. Tapi anjeunna sareng kapténna pastina ngabayangkeun seueur carita deui. Sareng aranjeunna parantos ngalaksanakeun dina séri 2012 tina saluran Sci-Fi, kalayan Eddie iczard, dimana Kaptén Flint ngagaduhan rupa anu pikasieuneun Donald sutherland sareng Elijah Wood nyaéta Ben Gunn, sanaos Jim Hawkins tiasa langkung saé.

Tapi dina 2014 séri anu sanés, waktos ieu ku Starz, pulih Flint sareng anak buahna ku cara anu gedé dina vérsi anu langkung dewasa, atah sareng telenges. Salaku tambahan, anjeunna ngirimkeun aranjeunna kana Walrus sareng nyampur sareng bajak laut anu memang aya, sapertos Charles Vance atanapi, dina usum kaopat payun sareng akhir na, sareng Edward Teach Blackbeard. éta hideung SailsCaritana balik deui dua puluh taun ka anu ditulis ku Stevenson na Téknologi abad XNUMX ngajantenkeun rébuan hiji pangaruh tiasa dilakukeun pikeun perjalanan anyar ieu sareng perang di laut kalayan langkung seueur kapal musuh. Nanging, intina tetep.

Balayar Hideung - Lukas Arnold salaku John Silver, Tom Hopper salaku Billy Bones, Toby Stephens salaku Kaptén Flint, sareng Zack McGowan salaku Charles Vance.

hideung Sails - Lukas Arnold salaku John Silver, Tom Hopper salaku Billy Bones, Toby Stephens salaku Kaptén Flint sareng Zack McGowan salaku Charles Vance.

Kabaruan tina hideung Sails éta ogé ciri karakter awéwé sapertos Anne Bonny, rada mundur, teu ngomong ngaleungit, boh dina karya Stevenson boh dina sadayana adaptasi atanapi varian na.

Naha naek kapal

Kusabab lamun. Parahu ieu aranjeunna mawa roh petualang anu paling asli dina dekna, naon waé waé aranjeunna. Sababaraha tetep salamina, anu sanés kaleungitanana, tapi tanpa diragukeun sadayana urang, langkung ti sakali sareng langkung ti dua, parantos janten budak sareng babaturan bajak laut sareng harta karun anu tiasa dipanggihan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Nurilau cenahna

    Kuring ngaku yén kuring resep kana literatur maritim, kuring langkung resep pilem, tapi kuring resep pisan kana perjalanan ieu. Bravo !!!

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo cenahna

      Hatur nuhun pisan kana koméntarna, sayang.