Ibon Martin

ibon martin

Sumber Ibon Martín: Heraldo de Aragón

Ibon Martín mangrupikeun salah saurang panulis Spanyol anu nuju naék. Upami anjeun resep novél anu intrik, sababaraha misteri sareng anu paling penting, ieu mangrupikeun salah sahiji pangarang anu ayeuna, buku anu kaluar, buku anu meunangna.

tapi, Saha Ibon Martín? Buku naon anu anjeun parantos nyerat? Kumaha pulpén anjeun? Upami anjeun teu acan kantos nguping; atanapi upami anjeun kenal anjeunna tapi hoyong terang langkung rinci ngeunaan hirupna, maka kami bakal nyaritakeun ngeunaan panulis.

Saha Ibon Martín

Saha Ibon Martín

Sumber: koran Basque

Ibon Martín mangrupikeun wartawan. Anjeunna lahir di 1976 di Donostia sareng diajar jurnalistik di Universitas Negara Basque. Saatos réngsé gelar, sapertos seueur babaturan sakelasna, anjeunna mimiti damel. Padamelan anu kahijina nyaéta média lokal, anu masihan anjeunna kasempetan sareng janten prakték ngagunakeun élmu anu anjeunna peroleh di pasar tenaga kerja.

Kusabab kitu, sareng hal anu henteu seueur anu terang, nyaéta éta Ibon Martín mimiti nyerat ngeunaan perjalanan. Pikeun anjeunna, éta mangrupikeun karep anu leres, sabab anjeunna resep ngumbara, sareng tiasa dianggo dina hiji hal anu anjeun pikahoyong sok langkung saé. Kusabab kitu, salami sababaraha taun anjeunna ngahaturanan diri pikeun nyerat dina média ngeunaan perjalanan sareng rute. Anjeunna nyerat sababaraha buku perjalanan, utamina dina rute ngalangkungan Nagara Basque. Janten, anjeunna janten salah sahiji ahli pangsaéna dina wisata tur hiburan désa di Basque Country. Sareng nyatana buku-bukuna henteu ngan ukur museur kana bagéan bumi anu paling terkenal, tapi ogé mendakan anu sanés anu dikenal, anu sanés turis tapi anu ngagaduhan kejutan atanapi ngajantenkeun anjeun langkung bogoh tibatan anu munggaran. . Salaku tambahan, anjeunna masihan seueur naséhat sareng alternatif pikeun rute atanapi cara perjalanan, sapertos nganggo mobil atanapi ti hiji kota ka kota anu sanés. Pikeun ngalakukeun ieu, anjeunna ngagaduhan bantosan Álvaro Muñoz Gabilondo, panulis lokal anu sanés sareng ahli ngeunaan tempat sareng tempat anu aranjeunna nyerat.

Ibon Martín salaku panulis novel

Mangtaun-taun, Ibon Martín ngumbara jalan-jalan di Basque Country sareng ngahaturanan nyalira pikeun medarkeun pituduh perjalanan pikeun terangkeun tempat-tempat ieu, khususna pikeun mulangkeun pentingna anu kantos dipiboga ku aranjeunna. Sareng ngalangkungan buku-buku ieu anjeunna ngajukeun ideu novel kahijina, "Lebak tanpa nami."

ieu Anjeunna hoyong tetep akar sareng kumaha waé ngagabungkeun karepna pikeun ngumbara sareng terang hal-hal anu paling henteu dikenal sareng penting di daérah éta kalayan ideu anu aya dina pipikiran. sareng anu sakedik-sakedik muncul ku karakter sareng alur.

Nyatana, saatos novel éta, anjeunna teras medarkeun, dina hal ieu opat buku, anu ditetepkeun dina mitos sareng legenda leuweung Irati, mangrupikeun Thriller Nordic anu ngajantenkeun anjeunna.

Ayeuna, anjeunna teras nyerat. Bukuna anu pang anyarna, "The hour of the seagulls", diterbitkeun dina 2021 sareng kanggo ayeuna anjeunna ngalaman kasuksesan, mastikeun anjeunna salaku master of suspense. Nyatana, éta ngan ukur dianggap sapertos kitu di Spanyol, tapi ogé sacara internasional cocog janten sapertos kitu sareng sababaraha panerbit asing parantos netepkeun tujuanana pikeun nyebarkeun karya-karyana dina basa séjén.

Janten urang mendakan pangarang kalayan jalan panjang payunna, anu pastina nyandak seueur novél anu langkung saé.

Kumaha pulpén anjeun

Kumaha pulpén anjeun

Sumber: Huffington Post

Jalma anu parantos maca Ibon Martín satuju kana detil anu sami: anjeunna terang kumaha ngait anu maca. Cara dikedalkeunana, dina cara nampilkeun tokoh-tokohna sareng kumaha alur carita na ngajantenkeun aranjeunna ngantosan nuturkeun pikeun terang naon anu bakal kajadian ka tokoh-tokohna, tapi ogé ku misteri anu tungtungna janten has anu maca.

Éta ogé nangtung pikeun lingkungan sareng skenario anu ngajelaskeun, janten réalistis sareng leres kana naon anu tiasa ditingali, yén seueur anu mutuskeun kadang-kadang angkat ka tempat-tempat éta pikeun ningali aranjeunna nyalira (panginten kusabab hubunganana sareng buku perjalanan anu kuring nyerat sateuacanna).

Salaku tambahan, teu aya ragu yén anjeunna ngalakukeun seueur panilitian pikeun novel-novelna, sabab detil sareng cara ngalaksanakeun karakter, ogé plot sareng misteri éta sorangan, ngagaduhan dasar. Kusabab kitu, anjeunna nyéépkeun seueur waktos pikeun nalungtik nyalira pikeun tiasa ngajentrekeun novel éta sareng henteu aya batesan anu tiasa "ngaganggu" pamaca.

Buku Ibon Martín

Buku Ibon Martín

Upami anjeun nembé pendak sareng panulis sareng hoyong terang buku naon anu ditulisna, kami bakal nyaritakeun yén anjeunna henteu seueur di pasar. Acan. Sareng nyaéta karir sastrana na dimimitian di 2013, nalika anjeunna nyebarkeun novel kahijina, "Lebak tanpa nami."

Pangarang ieu, sapertos anu sanés, ngan ukur nyebarkeun hiji novel dina sataun, sareng éta kedah diperhatoskeun yén dina 2018 anjeunna henteu nyebarkeun, janten kami kedah masihan kiridit 7 buku tina pangarangna. Ieu nyaéta:

  • Lebak tanpa nami.
  • Suar tina tiiseun.
  • Pabrik bayangan.
  • Permanta terakhir.
  • Kandang uyah.
  • Jogét tina tulip.
  • Jam tina manuk camar.

Kedah disebatkeun yén opat tina buku éta - Tari Tulip, Kandang Uyah, Akelarre Tukang sareng Pabrik Bayangan - mangrupikeun bagian tina kumpulan Kajahatan Mercusuar.

Urang tiasa nyorot tina buku, salaku conto, yén The Tulip Dance parantos asup kana daptar anu laris, anu ngajantenkeun karirna naék ku cara meteorik sareng seueur anu mimiti ningali anjeunna menonjol dina genre thriller di jero sareng luar nagara. Nanging, éta dugi ka waktos kanggo Seagulls yén anjeunna kéngingkeun gelar master of suspense.

Ayeuna anjeun terang Ibon Martín sakedik deui, parantos waktuna, upami anjeun teu acan maca nanaon tentang anjeunna, anjeun didorong pikeun ngalakukeun éta. Anjeun tiasa mimitian ku novél kahijina, sahingga sadar kana épolusi anu kalamna parantos ngalaman. Tapi anjeun ogé tiasa mimitian ku anu terakhir dipasang sareng, upami anjeun resep, milari anu sateuacanna. Kacuali pikeun opat buku anu ngawangun The Lighthouse Crime, sésana tiasa dibaca sacara mandiri. Upami anjeun parantos kenal sareng parantos maca, naha anjeun nyarankeun buku na langkung ti anu sanés? Kami hoyong ngupingkeun perkawis éta!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.