Fran lebowitz

Fran Lebowitz cutatan

Fran Lebowitz cutatan

Fran Lebowitz nyaéta panulis Amérika anu kasohor dina ahir tujuh puluhan kalayan publikasi buku kahijina: Kahirupan metropolitan (1978). Di jerona, anjeunna ngajantenkeun kahirupan sapopoe masarakat New York. kapribadian irreverent na geus ngajadikeun anjeunna nangtung kaluar ti balaréa. Hatur nuhun kana cara anu unik, seueur panulis ngabandingkeun anjeunna sareng sejarawan sareng humoris Dorothy Parker.

Kusabab XNUMXs geus nalangsara ti "blok panulis". Kacipta pamungkasna nyaéta kaulinan barudak Bapak Chas jeung Lisa Sue papanggih Pandas (1994). Nanging, éta henteu ngeureunkeun anjeunna dina padamelan sapopoé. Lebowitz parantos unggul di daérah sanés, sapertos televisi sareng pilem, sapertos, salian ti janten panulis, anjeunna mangrupikeun pelawak, wartawan, sareng spiker.. Taun 2007, anjeunna nampi nominasi majalah kasombongan Fair salaku salah sahiji awéwé paling elegan taun.

Ringkesan biografi pangarang

Frances Ann Lebowitz lahir dina Jumaah 27 Oktober 1950 di kota Morristown di New Jersey. Anjeunna digedékeun di kampung halamanna, di lingkungan kulawarga anu ngalaksanakeun Yahudi. Anjeunna awéwé ngora anu sesah sareng doraka, ku sabab kitu anjeunna diusir ti sakola Episcopal tuduh dirina "musuhan umum".

Tahap gawé

Kusabab anjeunna teu bisa neruskeun studi na, manéhna mimitian digawé di trades béda. Anjeunna dijual belts, éta supir taksi na malah cleaned apartemen. Salah sahiji padamelan penting anu munggaran nyaéta di daérah penjualan rohangan iklan majalah Parobahan. Dina majalah ieu anjeunna diterbitkeun tulisan kahijina, sajaba ti éta, manéhna mimitian ku ulasan buku jeung pilem.

Saatos sababaraha waktos, Andy Warhol hired dirina salaku columnist pikeun tatanyaan. Salajengna, manéhna digawé pikeun hiji mangsa dina majalah féminis Amérika Mademoiselle.

Karya sastra

Dina 1978 anjeunna medalkeun buku kahijina: Kahirupan Metropolitan, nu bestseller saprak peluncuran na. Tilu taun ti harita, kalayan padamelan kaduana, Studi Sosial (1981), kungsi narima nu sarua ti pamiarsa. Saatos occupying tempat munggaran di jualan jeung duanana téks, loba diréktur ditawarkeun nya sums badag pikeun adaptasi aranjeunna ka bioskop, kumaha oge, manehna nampik sagala nawaran.

Tilu belas taun ti harita duanana salinan diédit sarta diterbitkeun salaku: The Fran Lebowitz Reader (1994). Dina taun anu sarua anjeunna dibere karya panganyarna na, carita pikeun barudak disebut: Bapak Chas jeung Lisa Sue papanggih Pandas (1994).

Panyusun Lock

Ti saprak bukuna terakhir di 1994, Lebowitz parantos ngurus blok kreatif dina ranah hurup. Sanaos gaduh sababaraha proyék sastra, anjeunna henteu acan tiasa ngaréngsékeun. Kasus dina domain publik nyaéta karyana Tanda Luar Kabeungharan, nu geus ditunda mangtaun-taun ku pangarang. Taun 2004, majalah kasombongan Fair medalkeun singketan karyana kamajuan, tapi dugi ka ayeuna anjeunna henteu acan réngsé.

Dosén

Sanaos kasohor ku bukuna sareng humor sarkastik, anjeunna geus utamana excelled dina widang kayaning public speaking. Nyatana, Lebowitz parantos janten salah sahiji panyatur anu paling dihormat sareng dipilarian di AS ayeuna.

"Éta mangrupikeun hal anu kuring tiasa laksanakeun tanpa usaha naon waé, maksim kuring dina kahirupan ieu. Kuring boga waktu nu sae ngawangkong, tapi hiji-hijina hal Nyaan hate meunang ka loka. Unggal jalma di dunya anu naek pesawat kedah nampi cek. Abdi henteu percanten aranjeunna ngecas anjeun pikeun pangalaman éta. ”

Gawé dina média audiovisual

Tujuh taun (2001-2007) rutin milu dina séri Hukum & Orde, salaku karakter hakim Janice Goldberg. Salaku tambahan, anjeunna parantos muncul dina sababaraha acara ceramah sareng Conan O'Brien, Jimmy Fallon sareng Bill Maher. Dina 2013 anjeunna bagian tina cast film The Wolf of Wall Street, diarahkeun ku Martin Scorsese.

Fran Lebowitz cutatan

Fran Lebowitz cutatan

Sajaba ti éta, geus hadir dina sababaraha dokumenter, kaasup Pangalaman Amérika, Ngeunaan Susan Sontag (2014) y Mapplethorpe: Tingali dina Gambar (2016). Saolah-olah di luhur teu cukup, Martin Scorsese ogé diarahkeun film dokumenter on Lebowitz pikeun HBOdisebut diomongkeun umum (2010).  

runtuyan dokuméntasi

Dina 2021 anjeunna dibéntangan dina dokumenter Pura-pura, Ieu kota, nu premiered di platform Netflix sarta ngabogaan 6 episode pondok. Kusabab mimiti siaran na, éta geus meunang ratusan fans anu teu sadar karakter gélo ieu, curmudgeon jeung senang dina waktos anu sareng. Dina unggal épisode, Lebowitz ngobrol sareng sutradara Martin Scorsese ngeunaan jaman jayanya di New York.

Sapertos geus kasuksésan gawé, éta dicalonkeun pikeun Emmy 2021 dina kategori Dokumén Pangalusna.

lalawanan téhnologis jeung perjalanan

Salah sahiji aspék anu éta panulis éta alatan tampikan maranéhanana téknologi. Lantaran kitu, manéhna teu boga handphone atawa komputer. Dina hal ieu, anjeunna mairan: “… Abdi teu gaduh komputer. Abdi henteu ningali nanaon dina Internét, anu mangrupikeun kaputusan anu saé ayeuna ”. Salaku tambahan, nyatakeun yén anjeunna henteu resep kana kapal terbang, janten anjeunna jarang angkat dina liburan, sabab anjeunna nganggap éta kagiatan anu dahsyat.

Buku Fran Lebowitz

Kahirupan metropolitan (1978)

Nyaeta kompilasi carita komik. Ieu diterbitkeun dina basa Spanyol salaku Kahirupan Metropolitan (1984). Dina téks, pangarang nyieun babad galak ngeunaan kumaha hirup kawas keur millionaires, ganteng jeung kawentar anu reside di New York. Salaku tambahan, anjeunna ngajelaskeun sacara rinci - kalayan sentuhan ironis - kumaha grup sosial berkembang di daérah sapertos busana, seni sareng sastra.

Panulis nyaritakeun lingkungan anu anjeunna terang pisan, sabab anjeunna bagian tina bunderan éta. Kanyataanana anu nunjukkeun kumaha kota parantos ngalibatkeun karakterna sahingga teu aya anu tiasa cicing di kota sanés, langkung seueur di nagara éta. Hal umum di antarana nyaéta mumusuhan ka padésan dikurilingan ku alam, piaraan, jalma buta huruf jeung barudak.

Studi Sosial (1981)

Ieu buku kadua panulis. Ieu diterbitkeun dina basa Spanyol salaku manual ringkes civility (1984). Hatur nuhun kana karyana saméméhna, kempelan ieu narima ogé sarta ogé panglakuna. Sapertos padamelan anu munggaran, Ieu ngandung grup carita dimana manehna nyieun sindiran ngeunaan jalma, pleasures jeung lingkungan di wewengkon urban.

waktu carita-carita aranjeunna ngarasakeun komedi ditandaan, aranjeunna dibere akurat, intelligently, sarta misanthropically.

The Fran Lebowitz Reader (1994)

Karya sastra katilu ieu mangrupa hasil ngahijikeun dua buku munggaranna anu diterbitkeun, Kahirupan metropolitan (1978) jeung Studi Sosial (1981). Naskah-naskah éta diédit pikeun nyertakeun data anu ngamungkinkeun masarakat pikeun diajar langkung seueur ngeunaan kahirupan sareng karya pangarang. Tina bahan ieu dokumenter salajengna timbul diomongkeun umum (2010), Diarahkeun ku Scorsese.

Bapak Chas jeung Lisa Sue papanggih Pandas (1994)

Ieu buku lamunan pikeun barudak, nu ngajelaskeun journeys dua budak 7 taun jeung dua biruang badag. Panulis nampilkeun carita kalayan komedi sarkastik has na, dibintanginya Bapak Chas sareng Lisa Sue. Nalika orok ngajalajah gedong di Manhattan, aranjeunna mendakan sapasang panda anu namina: Pandemonium sareng Don't Panda to Public. Karya ngandung ilustrasi ku Michael Graves.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)