Christina Rossetti. Ulang taun pupusna. Sajak

Christina Georgina Rossetti Anjeunna maot dina dinten sapertos ayeuna taun 1894 di London. Ieu salah sahiji pujangga Inggris hébat, sanajan Kinérja dicokot leuwih ku lanceukna, ogé pujangga jeung pelukis Dante Jibril Rossetti. Tapi Christina ogé nangtung kaluar dina istighfar sorangan dina puisi Victoria jeung gerakan Pra-Raphaelite. Ieu pilihan sajak dina mémori anjeun atanapi mendakanana.

Christina Rossetti - Sajak

Kaéndahan téh sia

Bari mawar beureum
sedengkeun kembang bakung nu jadi bodas,
Dupi hiji awéwé bade exalt fitur dirina
ngan pikeun mawa kasenangan?
Anjeunna henteu amis sapertos acuk
Lily langkung luhur sareng pucat,
jeung lamun manéhna kawas beureum atawa bodas
eta bakal ngan salah sahiji sababaraha.

Mun manehna reddens dina usum panas cinta
atanapi dina usum tiris janten garing,
lamun manehna mamerkeun kageulisanana
atawa nyumput tukangeun blush palsu,
anjeunna ngagem sutra bodas atanapi beureum,
jeung kasampak bengkung atawa kawas kai lempeng,
waktos salawasna meunang lomba
nu nyumputkeun urang handapeun kafan.

Lajeng maranéhna bakal ngagorowok

Sigana kawas hiji hal gampang kadang
ngarasa kawas nyanyi hiji poé,
tapi poé saterusna
urang malah teu bisa ngobrol.
Ihlas jempé
bari tiiseun settles;
lain beurang urang duaan nyanyi jeung ngomong
Jempé, ngitung waktu
serangan dina momen:
siap pikeun sora,
tungtungna urang geus deukeut.
Naha urang tiasa nyanyi atanapi nganyatakeun diri?
Dina tiiseun, teras, hayu urang ngadoa,
jeung renung lagu sunda urang
bari ngadagoan.

Lagu

Nalika kuring maot cinta kuring
Tong nyanyi lagu sedih kanggo abdi
Ulah melak mawar dina batu nisan kuring
atanapi cypresses surem:
Janten jukut héjo dina kuring
ku tetes jeung embun, baseuh kuring.
Sareng upami anjeun layu, émut;
Sareng upami anjeun layu, hilap.

Abdi henteu kedah deui ningali kalangkang,
Kuring moal deui ngarasa hujan,
Kuring moal deui ngadangu nightingale
nyanyi nyerina.
Jeung ngalamun dina éta surup
anu henteu netepkeun atanapi ngirangan,
Bagja meureun kuring inget ka anjeun
Jeung happily meureun kuring bakal poho anjeun.

Hiji-hijina kapastian

Vanity of vanities, nyebutkeun da'wah,
Sagala hal téh kasombongan.
Panon jeung ceuli teu bisa dieusian
Kalayan gambar sareng sora.
Sapertos embun-embunan anu munggaran, atanapi napas
Palid jeung ngadadak ti angin
Atanapi jukut anu dipetik ti gunung,
Kitu ogé manusa,
Ngambang antara harepan jeung sieun:
Betapa leutik kabagjaan anjeun,
Kumaha leutik, kumaha surem!
Dugi ka sadayana réngsé
Dina lebu lalaunan lalaunan.
Dinten ieu sami sareng kamari
Isukan salah sahijina kudu jadi;
Jeung aya nanaon anyar handapeun panonpoé;
Nepi ka ras jaman baheula
Hawthorn heubeul bakal tumuwuh dina kalapa na weary,
Jeung isuk bakal tiis, jeung surup bakal abu.

Ku laut

Naha laut milu sedih salamina?
Ti sawarga ngajadikeun manéhna ceurik
megatkeun ngalawan wates basisir;
sakabeh walungan bumi teu bisa ngeusian eta;
laut masih inuman, insatiable.

Mere mujijat rahmat
aranjeunna nyumput dina ranjang anu teu kaduga:
anemone, uyah, dispassionate
petals kembangan; cukup hirup
niup jeung multiply jeung makmur.

Snail anu éndah kalayan kurva, titik atanapi spiral,
mahluk hirup napel kawas panon Argos,
kabeh sarua geulis, tapi kabeh unequaled,
aranjeunna dilahirkeun tanpa kanyeri, aranjeunna maot tanpa nyeri,
jeung saterusna maranéhanana lulus.

Émut

Inget kuring nalika kuring indit
jauh, nuju ka tanah jempé;
nalika leungeun kuring henteu tiasa nahan deui,
malah kuring, ragu ninggalkeun, masih hoyong cicing.
Inget kuring nalika teu aya deui sapopoé,
dimana anjeun ngungkabkeun ka kuring masa depan anu direncanakeun:
ngan ngingetkeun kuring, anjeun terang éta,
lamun geus telat pikeun consolations, solat.
Sareng upami anjeun kedah mopohokeun kuring sakedap
mun engke ngingetkeun, ulah kaduhung:
pikeun gelap jeung korupsi cuti
a vestige tina pikiran kuring kungsi:
Anjeun leuwih hade poho kuring jeung seuri
yén anjeun kedah ngémutan kuring dina kasedih.

Sumber: The Gothic Eunteung


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.