10 buku panghadéna ku Gabriel García Márquez

Sanaos langkung ti tilu taun kalangkung ti saprak pupusna, dunya henteu mopohokeun ngeunaan Gabo ... sareng moal pernah. Asalna ti Aracataca, Kolombia, kota anu anjeunna kamuflarkeun handapeun idéntitas anu kawéntar Macondo ti Saratus Taun SareureudGabriel García Márquez (6 Maret 1927) parantos mangrupikeun panulis pangageungna anu dihasilkeun ku pustaka Amérika Spanyol. Ieu 10 buku gratis panghadéna Gabriel García Márquez mastikeun sihir karya para bapa realisme magis sareng juara NobeAnjeunna anu ngarayu urang ku kamampuanna pikeun ngahartikeun buana dina buku, ngagabungkeun kanyataan sareng implengan sareng ngajantenkeun sababaraha carita na janten waktos.

Saratus taun katiisan

Dikandung ku Gabo dina salah sahiji momen ékonomi na anu paling parah, sakedik pangarang tiasa tipayun yén karyana, saatos dikirim ka penerbit Argentina Sudamericana di 1967, bakal janten kasuksésan anu teu tiasa dibantah. Carita kulawarga Buendía, pangeusi kota Macondo anu leungit, sanés ngan ukur nyaritakeun sajarah Amérika Latin salami sababaraha generasi, tapi pikeun ngahasilkeun kamiruan réalisme magis anu aya dina taun 60an sareng 70an janten mérek andalan hurup Ibero-Amérika. Tina 10 buku anu pangsaéna ku Gabriel García Márquez ieu magnum opus na, tanpa diragukeun.

Cinta dina Waktu kolera

Dina langkung ti hiji kasempetan, Gabo ngaku éta Cinta dina waktos kolera mangrupikeun novel karesepna. Salah sahiji alesan na aya dina carita kolotna pangarang sorangan salaku sumber inspirasi pikeun roman Fermina Daza, nikah ka dokter Juvenal Urbino, sareng Florentino Ariza anu kasepian di kota palabuan di Karibia Karibia. Dimekarkeun sapanjang kahirupan tilu tokoh protagonis, Cinta di Kali Cholero ibarat bolero laun, salah sahiji anu neuleumkeun anjeun kana pamikiran tokoh anu waktosna ngan ukur hiji-hijina harepan. Diterbitkeun dina 1985, novel éta suksés sareng (un) pantes diadaptasi pilem anu dilaksanakeun di 2007.

Babad ngeunaan Ramalan Pupusna

Ti halaman munggaran anjeun parantos terang tungtungna, tapi kait na nyaéta terang kumaha potongan-potongan teka-teki anu nyababkeun Santiago Nasar cocog, dituduh ku ángela Vicario, nembé nikah ka dokter Bayardo San Román, janten sabab kaleungitan parawanana. Carita kajahatan anu sadayana terang tapi henteu aya anu wani lirén langkung caket kana novél detéktip sareng nampi sababaraha pangaruh ti Gabo anu langkung jurnalistik. Diterbitkeun dina 1981, Chronicle of a Death Foretold Éta diideuan ku kasus asli lalaki anu ditelasan di kota Kolombia di 1951.

Kolonél teu aya anu nyerat ka anjeunna

Karya García Márquez anu diterbitkeun kadua nyaéta novel pondok ieu anu, sanaos panjangna, ngandung carita anu sakumaha sengitna sapertos anu lemes. Protagonis, kolonél anu angkat ka palabuhan unggal énjing ngantosan pensiunna pikeun jasana dina Perang Sarébu Poé, ngalangkungan jalan-jalan di kota Kolombia, hubungan sareng istrina sareng nyobaan tuang jago almarhum na putra. di tengah kamiskinan anu tuwuh. Novel ieu diterbitkeun taun 1961 jeung Gabo nganggap éta "bukuna anu pangsaéna".

Kotoran

Novel munggaran anu diterbitkeun ku Gabo parantos masihan indikasi tokoh, kaayaan sareng kota Macondo anu bakal dipikaterang saatos terbit Saratus Ratus taun Sanggama. Novel pondok anu ngalangkungan tilu sudut pandang kulawarga (éta ti bapa kolonél, putrina sareng putuna) perkawis dimakamkeun saurang lalaki anu dibenci ku sadaya jalma. Dina padamelan ieu, Gabo parantos nyebatkeun waktuna luncat sareng fitur-fitur realisme magis anu sanésna pikeun ngajantenkeun pamuka anu sampurna pikeun sésa pustaka na.

Carita ngeunaan pembuangan

Karya pangarang anu paling jurnalistik sumping saatos sababaraha bulan disidik-sidik kana kajadian anu panasaran anu ngareuwaskeun sadaya Kolombia. Luis Alejandro Velasco Anjeunna angkat ti Mobile, Alabama (Amérika Serikat), dina kapal Caldas, anu rusak, maksa anjeunna nyéépkeun sapuluh dinten di laut tanpa tuangeun sareng karunya tina itungan castaway nyalira nalika pesawat nyalametkeun badé sumping. Caritana ngungkabkeun perdagangan penyelundupan antara dua nagara, ngutuk pikeun mopohokeun saurang pahlawan Kolombia anu caritaanana dijantenkeun novél ku Gabo taun 1970.

Musim Gugur tina Patriarch

Tokoh diktator di Amérika Latin parantos janten rujukan literatur anu dibangkitkeun sapertos sababaraha anu sanés ku Gabo dina buku ieu. Dicandung salaku novél prosa, dimana seueur sora dina jalma anu munggaran campur salaku sudut pandang ka Patriarki anu zalim, novél ieu diterbitkeun taun 1975 sareng tétéla henteu resep pisan ka Fidel Castro, sobat dalit Gabo.

Kenangan sundana sedih kuring

Novel pamungkas karya Gabriel García Márquez, diterbitkeun dina 2004, nyababkeun sababaraha kontropérsi saatos saat dibébaskeun dibéré plot anu dipasihkeun: carita cinta antara wartawan sepuh anu mutuskeun masihan dirina salaku kado ulang taun 90an wengi karep sareng nonoman kelas pekerja anu mutuskeun pikeun ngajual keperawananana pikeun nyalametkeun kulawargana. Penyalahgunaan kakawasaan, katiisan sareng maot, tilu téma karesep Gabo, ngahiji dina carita ieu di kota Barranquilla dina pertengahan abad ka 2012 sareng anu adaptasi pilemna ningali cahaya di XNUMX.

Dua belas Dongéng Pilgrim

Gabo mangrupikeun saurang novelis anu hébat tapi, anu pangutamana, panulis carita pondok, sifat kaseueuran panulis réalisme magis Amérika Latin. Sareng salah sahiji conto anu pangsaéna nyaéta kompilasi ieu dua belas carita anu ditujukeun carita ngeunaan karakter Amérika Latin anu béda dina daérah Éropa: ti présidén lami diasingkeun dugi ka pamaréntahan Jérman anu ngurus barudak pasangan Kolombia, antologi carita pondok ieu ngabeledug dina carita naon anu kuring pikaresep ku pangarang Kolombia, Jalan getih anjeun dina salju, anu akhir na anu dahsyat ngartikeun ulang corak anu diperyogikeun dina hiji genre sapertos carita pondok.

Langsung ngawartosan

Saatos pupusna Gabo, dunya nuju kana karya ieu kalayan langkung sumanget, otobiografi pangarang dibagi kana tilu bagian sareng anu ngabantosan pikeun ngartos jagad sastrana kalayan langkung saé. Sapanjang halaman na, Gabriel García Márquez nyarioskeun ngeunaan carita anu nini na ka anjeunna, ngeunaan pendekatanna ka kakejaman pamaréntah Amérika Serikat di Amérika Latin atanapi proposal nikah ka pamajikanana, Mercedes Barcha, cinta hirupna. Buku ieu diterbitkeun dina 2002.

Naon, saur anjeun, 10 buku anu pangsaéna ngeunaan Jibril García Márquez ?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Victor Linares. cenahna

    Sakabéh karya sastra Gabo tiasa disimpulkeun dina Hadiah Nobel anu dimeunangkeun anjeunna. Nanging, Dua karya cocog sareng anu diarepkeun: Saratus Ratus taun Kamandirian. »Cinta dina Jaman Kolera»

  2.   gleidys cenahna

    Abdi resep kana karya sastra GGM, kuring ngarepkeun éta bakal abadi sahingga kuring henteu lirén nyerat sareng tiasa ngaraosan éta unggal waktos ku anu énggal

  3.   awrs cenahna

    Istilah realisme magis diwanohkeun dina literatur Amérika Latin ku Arturo Uslar Pietri Venezuelan. Aya seueur anu nganyatakeun ideu ku gaya ieu, tapi teu tiasa dipungkiri yén Uslar Pietri nyaéta BAPA avant-garde sastra ieu sareng anjeunna masihan kahirupan kana istilah realisme magis kalayan karyana Las Lanzas Coloradas diterbitkeun dina 1930 diatur dina Venezuelan. jaman kolonial.. Kalayan hormat ka Gabriel G. Marquez sareng novel-novelna anu hébat. Tapi teu bener sajarah koin Marquez istilah bapa realisme magis