Buku pangsaéna ngeunaan India

Buku pangsaéna ngeunaan India

India mangrupikeun nagara anu enigmatik, kalayan aroma sareng warna anyar, dimana urang sadayana kantos hoyong musna atanapi, sahenteuna, tiasa niténan tina kaleidoskop khusus. Pilihan anu janten langkung pas upami nuju ngalalana ngalangkungan ieu buku pangsaéna ngeunaan India anu nganalisis sababaraha rupa naon salah sahiji bangsa paling unik di dunya.

Buku pangsaéna ngeunaan India

Ramayana

Ramayana

Ramayana ka India naon anu Odyssey kana literatur Kulon: dasar literatur anu dumasar tina seueur budaya sareng cara ngartos naratif na. Diterbitkeun sakalian dina abad ka-XNUMX SM ku panyair Walmiki, Ramayana (atanapi Lalampahan Rama) nyaéta epik anu nyaritakeun Pangeran Rama sareng pangumbaraanna ka pulau Lanka pikeun nyalametkeun Sita anu dipikacinta tina cengkraman Rahwana. Alesan anu sampurna pikeun masihan ajaran budaya Sanskerta anu bakal lumangsung dina waktos sareng kasenian henteu ngan ukur India, tapi nagara-nagara Asia Tenggara nalukkeun nalika abad ka-XNUMX.

Swami sareng réréncangannana ku RK Narayan

Swami sareng réréncanganna ti Sunda Narayan

Di India, janten "swami" éta hartosna narékahan diri, umumna sapertos yogi nuju ngalahirkeun. Swami sareng babaturanana, anu munggaran carita "Malgudi" Narayan, panulis anu disponsoran Graham Greene, janten henteu ngan ukur salah sahiji karya india munggaran dina basa inggris anu ngalangkungan saluareun wates wates, tapi ogé dina potret dasawarsa 30-an di India ditandaan ku gerakan kamerdekaan anu caket dinten-dinten akhir na. Masih, seueur ahli nyobian milarian lokasi Malgudi, kota fiksi éta di India Kidul.

India: Saatos Juta karusuhan, ku VS Naipaul

VS Naipaul India

Sanaon ayana di Karibia, pulau-pulau di Trinidad jeung Tobago ngawangun salah sahiji nagara anu gaduh penduduk India pangageungna di dunya. Hasil tina diaspora anu Naipaul, asalna ti Hindu, sadar pisan dugi ka waktosna anjeunna mutuskeun balik deui ka India ka pendakan deui idéntitas anjeun. Sapanjang halaman buku ieu, Naipaul ngajelaskeun nagara karuhunna kalayan ironis sareng lembut, ku ilusi jalma anu balayar di tempat anu sama sekali benten tibatan anu ditingali sateuacanna. Tanpa ragu, salah sahiji buku anu pangsaéna di India.

Dupi anjeun kersa maca India, ku VS Naipaul?

Putra Tengah wengi, ku Salman Rushdie

Putra Tengah wengi ku Salman Rushdie

Dianggap salah sahiji conto anu pangsaéna di realisme gaib "Didamel di India", Barudak tengah wengi nyaéta pagawéan anu ngahijikeun hiji ku Salman Rushdie anu henteu dikenal teras nunjuk ka salah sahiji episode pangpentingna dina sajarah India: tengah wengi tanggal 15 Agustus 1947, dina waktos éta nagara Asia ngahontal kamerdekaan. Mangsa épisode kalahiran Saleem Sinai lumangsung, protagonis anu gaduh kamampuan supranatural anu ngarobah karya ieu diterbitkeun taun 1981 janten juara Hadiah Booker atanapi Hadiah Peringatan Hideung James Tait.

Kasaimbangan Sampurna, ku Rohinton Mistry

Kasaimbangan sampurna Rohinton Mistry

Dilahirkeun di Bombay kana kulawarga Parsi, Mistry hijrah sareng istrina ka Kanada di 1975 dimana anjeunna mimiti medarkeun sababaraha carita anu bakal aya hubunganana sareng terbitan Kasaimbangan anu sampurna dina 1995. Novel anu tangguh sakumaha lembutna, disetél di kota India nalika nyatakeun kaayaan darurat, alesan anu nyababkeun opat karakter anu teu dikenal silih cicing di apartemen leutik. Novel nya éta ditunjuk pikeun panghargaan booker, meunang Trillium Award sareng kalebet kana Oprah's Book Club di 2001, anu ngahasilkeun ratusan salinan dijual.

Dewa Hal Leutik, ku Arundhati Roy

Dewa Hal Leutik ku Arundhati Roy

Dilahirkeun dina kulawarga Siria-Kristen anu cicing di tropis Kerala, nagara bagian India Kidul, Arundhati Roy nyandak ampir saumur hirup nyerat novél otobiografi ieu anu déskripsi na ngajantenkeun karya unik, khusus. Carita na, disetél dina 1992 sareng 1963, nyaritakeun masa kecil sareng rapat Rahel sareng Estha salajengna, dua saderek kembar dihijikeun ku rusiah dahsyat. Saatos terbit taun 1997, Dewa mahluk leutik janten a laris sareng juara pangajén Booker.

Gorobag Awéwé, ku Anita Nair

Gorobag Awéwé Anita Nair

Kaayaan awéwé di India Éta parantos ngalaman seueur parobihan, nanging masih aya résidu anu pait. Motif anu ditujukeun ku Nair sapanjang halaman tina novél ieu anu protagonisna, Akhila, mangrupikeun awéwé bujang yuswa tengah anu mutuskeun pikeun ngalakukeun perjalanan karéta dimana anjeunna pendak sareng lima wisatawan anu sanés inspirasi. Awéwé anu ngagaduhan salaki anu teu pikaresepeun, tunduk sareng fisty anu ngawangun mikrokosmos anu pinuh ku kahaneutan sareng réfléksi.

Entong sono Gorobag Awéwé, ku Anita Nair.

Nami Saé, ku Jhumpa Lahiri

Ngaran alus Jhumpa Lahiri

Panulis carita pondok sateuacan novelis ditilik ngeunaan kasuksésan sareng kualitas karya sapertos Lahan henteu biasa, Panulis Bengali-Amérika Jhumpa Lahiri ngareuwaskeun dunya ku terbitan 2003 di novel kahijina, Ngaran anu saé. Carita kompléks anu nuturkeun tapak suku perkawinan India anu betah di Cambridge. Saatos ngalahirkeun anak kahijina, pilihan nami janten conto sampurna antara tradisi (nini kedah milih éta) sareng modérenitas anu aranjeunna kedah adaptasi. Novel ieu diadaptasi dina 2006 ka bioskop.

Macan Bodas, ku Aravind Adiga

Macan Bodas ku Aravind Adiga

Ku kuda antara novel picaresque sareng epistolary,Macan Bodas Dicarioskeun ngalangkungan email anu béda anu dikirimkeun ku saurang lalaki ka Perdana Menteri Cina. Lalaki ieu disebut Balram Halwai, sareng anjeunna budak anu dibawa ti salah sahiji daérah paling miskin di India pikeun damel salaku juru jago budak pikeun kulawarga New Delhi anu beunghar. Ti dinya, protagonis urang tiasa janten pangusaha haus getih ti kota Bangalore. Buku anu ditulis ku hiji Adiga ngajantenkeun panulis anu bungsu kadua meunang Hadiah Booker, janten laris saat diterbitkeun di 2008.

Naon buku anu pangsaéna ngeunaan India anu anjeun kantos baca?

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Violet Anderson cenahna

    Novel anu nyangkem ngeunaan India nyaéta ASHES ON THE GODAVARI RIVER (Amazon). Éta ngandung petualangan, lanskap aheng, tipu daya, misteri, perjalanan, sareng roman, sareng didokumentasikeun ogé dina topik sapertos sati, perkawinan anu disusun sareng marginalisasi duda.

  2.   Rosalyn perez cenahna

    Sareng novel anu hébat anu ngajelaskeun adat istiadat Hindu kalayan jelas sareng kaindahan disebut Las Torres del Silencio, (Amazon)

  3.   Rose Perez cenahna

    The Towers of Silence mangrupikeun novel anu langkung menarik sareng anu parantos didokuméntasikeun ngeunaan India sareng adat istiadatna anu anéh, aya di Amazon.

  4.   Lucilla cenahna

    Memang Ashes di Walungan Godavari sareng The Towers of Silence mangrupikeun novel hébat anu disetél di India, ku pangarang anu sami (Lourdes María Monert) tapi tiasa dibaca nyalira kusabab sanés sanés saga tapi mandiri.

  5.   Isabel Garcia Moreno cenahna

    Kuring nembé maca novél anu disebut Adventure di India sareng kuring kantos ningali yén éta téh ku pangarang anu namina Carmen Pérez Calera sareng anjeunna asup kalayan nami samaran "siestecita." Kuring resep pisan, éta pisan ngahibur sareng kuring mendakan éta mangrupikeun novel petualangan anu lucu pisan. Ayeuna gratis di Amazon.

  6.   qxsfparewn cenahna

    nhrxargzpvxzmbxuvgmjrbailfbxwc

  7.   Sandra cenahna

    Kuring yakin yén leungit tina daptar mangrupa salah sahiji buku paling éndah tur muluk kungsi ditulis ngeunaan India, "A Good Match" ku Vikram Seth, dianggap ku kritik husus salaku exponent pangalusna India leres.

bool (leres)