Nieves Concostrina: buku

Quote ku Nieves Concostrina

Quote ku Nieves Concostrina

Nieves Concostrina mangrupikeun panulis ti Madrid anu dikenal ku cara asli nyarioskeun kajadian sajarah. Saprak mimitina, tujuanana nyaéta pikeun nunjukkeun acara kalayan sentuhan humor, nyéépkeun stereotip téks atikan. Hiji conto ieu buku panganyarna na: Sajarah dina kasulitan (2021), anu tiasa dinikmati ku sawawa waé, sanaos kalebet kana genre sastra barudak.

Kalawan leuwih ti hiji dasawarsa dina widang sastra, geus medalkeun salapan buku. Nangtung antara ieu: Lebu anjeun (2009) jeung Saeutik carita sajarah (2009). Kitu ogé, anjeunna parantos ngahontal karir jurnalistik anu sampurna salami 40 taun pangalaman dina radio sareng televisi, anu pagelaran anjeunna nampi panghargaan penting, sapertos: Villa de Madrid pikeun Jurnalisme dina pers tinulis (1998) sareng Ondas kanggo inpormasi anu pangsaéna. perlakuan dina 2016.

Buku ku N maling Concostrina

Lebu anjeun (2009)

Ieu buku kalawan tema rada aneh, pues akun tina kajadian ngaliwatan nu mayit sababaraha kapribadian diliwatan kajadian penting dina sajarah. sudut pandang husus ieu, sateuacanna, ngajadikeun karya magnet pikeun panasaran. Di antara halamanna aya sajumlah carita anu lumayan, anu dikelompokkeun kana tujuh bab ieu:

  • Para bos
  • Dina seungitna kasucian
  • Filsafat sareng Surat
  • Pulitik, chevrons sareng petualangan
  • Showbiz, batu jeung olahraga
  • Salah sahiji anu goréng sareng anu sanésna anu saé
  • miscellany

Bab panungtungan nangtung kaluar ti sésana pikeun eusina; Dibagi kana 19 bagian sareng gaduh carita anu pikaresepeun pisan. Di antarana: “Penculikan mayit "," cerai anumerta "," mafia maéhan ", "Jeweled maot", "Funerary Gazapos" jeung "The re-enactment".

Dina prolog drama, panulis Anjeunna nyatakeun: "Kalayan buku ieu kuring ngan ukur nunjukkeun yén maotna (batur) tiasa janten pikaresepeun, boros atanapi pikaresepeun sapertos kahirupan sorangan. Sareng mugi Gusti, atanapi saha waé, nyekel kami ngaku ”. Naon deui, Anjeunna ngajelaskeun kumaha anjeunna ngembangkeun buku ieu ampir dasawarsa sareng yén pangalaman jurnalistikna penting.

Di antara carita anu urang tiasa mendakan nyaéta:

  • "Alexander I, tsar anu maot sareng sirna" (1777 - 1825)
  • "Yohanes XXIII, sampurna embalmed" (1881 - 1963)
  • "Pythagoras, lalaki maot anu nipu" (abad XNUMX - XNUMX SM)
  • "The impostor mummy of Francisco Pizarro" (1471? - 1541)
  • "Pamakaman" cache "Marilyn Monroe" (1926 - 1962)
  • "Pablo Escobar, hiji exhumation beca" (1949 - 1993)

Saeutik carita sajarah: anekdot, omong kosong, algarias jeung fools manusa (2009)

Buku ieu - nu katilu ti Madrid - dibere sanggeus kasuksésan Lebu anjeun. Sapanjang 13 bab na, Concostrina sacara guyonan sareng painstakingly ngajelaskeun sababaraha kajadian anu leres-leres ngaganggu.. Di antara rupa-rupa carita anu dicaritakeun téh: "Algaradas", "Cinta, urusan cinta jeung shenanigans", "Mamarrachadas", "Patarosan Mundane" jeung "Revoltosos".

Sapertos dina karyana samemehna, panulis narékahan pikeun nunjukkeun sababaraha kajadian dina sajarah manusa dina cara anu béda, tanpa seueur "akademisisme", supados langkung efektif ngahontal pamiarsa. Dina bubuka anjeunna pamadegan: "Ieu ngan ukur guratan leutik anu ngan ukur gunana pikeun ngadorong rasa panasaran sareng nyorong, mudah-mudahan, nginum tina sumber anu langkung diajar ”.

Digambarkeun maotna umat manusa (2012)

Ieu karya kaopat panulis. Ieu preliminarily diterbitkeun salaku Lebu anjeun II, sabab nuturkeun garis anu sami tina téks homonim 2009. Di antara kajadian anu teu kaduga anu dilalui ku awak protagonis nyaéta subplot ngahibur pinuh ku humor has pangarang. Salaku tambahan, épisode pikaseurieun dilengkepan ku ilustrasi ku Forges.

Sababaraha carita anu urang tiasa mendakan nyaéta:

  • "The Round Trip Tangkorak of Joseph Haydn"
  • "The tangkorak conceited of Francisco de Quevedo"
  • "The complexion alus of Comrade Lenin"
  • "Dorothy Parker Debu"
  • "The downtrodden César Borgia"

Salah sahiji San Quintín jeung carita leutik lianna ngeunaan Sajarah ieu dihijikeun (2012)

Ieu mangrupikeun kumpulan kajadian - miscues sareng barbarities - anu parantos kajantenan ti saprak nyerat janten penampilan resmina sababaraha 5000 taun ka pengker, masihan jalan ka sajarah dipikawanoh. Sabalikna sareng dua buku anu sanés, ieu nunjukkeun kaayaan anu kajantenan "dina kahirupan."

Sidik humoris pangarang tetep aya dina unggal carita. Protagonis milik strata sosial béda jeung wewengkon usaha manusa, ku kituna antara garis buku anjeun bakal manggihan: politikus, selebritis, nuncios, hierarchs komo inohong karajaan. Ieu kudu dicatet yén, sanajan aspék sajarah dipikawanoh lega dibahas, téks nu boga eusi unpublished nu bakal kagum leuwih ti hiji.

Bukuna aya 16 bab anu disebarkeun puluhan carita anu eusina rupa-rupa. Urang bakal nyaksian: perang, perjuangan gerejawi, karusuhan di kota ... Ieu sababaraha carita:

  • "Kakaisaran Nagara, hateup New York"
  • "Patempuran Austerlitz"
  • "Claudica salamet Claudio"
  • "Santiago, tukang pajeg insatiable"

Antonia (2014)

Ieu mangrupikeun debut pangarang dina genre narasi sastra. Novel ieu nyarioskeun carita indungna, Antonia, awéwé anu sumping ka dunya nalika Spanyol ngalaman waktos susah. - mimiti 1930s. Kalayan karya ieu, Concostrina hayang mayar upeti ka sadaya awéwé anu berjuang pikeun kahirupan hadé pikeun barudak maranéhanana salila Perang Sipil Spanyol sarta taun-taun saterusna.

Panulis, halaman demi halaman, ngajelaskeun loba hardships kulawargana ngaliwatan nalika ngangkat indungna, sarta kumaha ieu, saterusna, tumpang tindih teh kontinyu bukti yen hirup ngawanohkeun manéhna. Sakumaha biasa dina panulis, carita ieu impregnated ku humor jeung touch of ironi, ieu dina raraga soften saeutik kaayaan katurunan nu manehna kungsi dicaritakeun.

Sajarah dina Masalah: 5 Notables, 4 Pinunjul, sareng Cress (2021)

Ieu buku panungtungan ku Concostrina. A akun ringkes kahirupan sapuluh personalities kasohor anu ditandaan sajarah dirumuskeun dina téks.. Panulis nekenkeun perjuangan ideologis unggal protagonis dina kontéks anu béda-béda dimana aranjeunna kedah lumaku. Miguel Ángel, Marie Curie, Cervantes, Oscar Wilde, Isabel de Braganza jeung Fernando VII ngan sababaraha karakter kapanggih dina garis maranéhna.

Karya — anu ngajaga gaya lucu panulis — kalebet kana genre orok / rumaja. Dina hiji wawancara jeung Efe, Concostrina commented: "Nalika kuring nyerat naskah pikeun karakter, kuring henteu nyangka yén éta lucu, kuring ngan ukur milarian carita anu pikaresepeun.". Unggal narasi ieu complemented kalawan ilustrasi ku Alba Medina Perucha.

Sababaraha carita anu aya dina buku nyaéta:

  • "Kumaha Michelangelo tungtungna janten ramana David, patung anu anjeunna henteu ngamimitian"
  • "Cervantes di tawanan na"
  • "Isabel de Berganza panyipta El Prado"

Ngeunaan pangarang, Nieves Concostrina

N maling Concostrina

N maling Concostrina

Nieves Concostrina Villarreal lahir Salasa, 1 Agustus 1961 di Madrid, Spanyol. El Buku Harian 16 Éta sakola jurnalistik na, di dinya anjeunna damel ti 1982 dugi ka 1997. Engké, anjeunna nuluykeun karirna di média televisi lianna, kayaning Anténeu 3. Anjeunna ogé shone dina widang radio kalawan: "Polvo Eres" ku radio 5 jeung "Ieu mah ngan wae dinten" ku radio 1.

Dina 2005 anjeunna dibere karya munggaran nya salaku panulis: ... jeung kana lebu anjeun bakal jadi, buku poto epitaph. Ti harita anjeunna medalkeun dalapan karya séjénna, dibédakeun ku gaya jeung humorna anu unik. téks séjén ku pangarang:

  • Quijostorias saeutik (2016)
  • Baheula teu sampurna (2018)

Panghargaan dibikeun ka Nieves Concostrina

Pangakuan publik teu asing ka pangarang. Ieu panghargaan anu sanés anjeunna nampi:

  • 2005 XX Andalusia Prize pikeun Jurnalisme, dina modalitas radio na, ti Junta de Andalucía
  • Penghargaan Carita Pondok Internasional Paradores de España 2010
  • 2010 King of Spain International Award pikeun Radio Jurnalisme
  • 2010 Emas Mikropon dileler ku Féderasi Spanyol Asosiasi Radio sarta Télévisi
  • Penghargaan Awéwé Progresif 2021 dina kategori Budaya, dilélér ku Féderasi Awéwé Progresif

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.