Buku anu disarankeun pikeun usum gugur

Gugur sareng daun na anu paéh.

Gugur sareng daun na anu paéh

Usum daun sumebar di trotoar parantos sumping sareng jaba pinuh ku maluruh anu aya hubunganana sareng "buku anu disarankeun pikeun gugur". Mikir ka pamiarsa anu rajin anu hoyong ngalebetkeun carita anu saé, mangrupikeun pilihan buku anu sakedik dilakukeun anu kedahna teu leungit dina kumpulan naon waé anu sampurna ngiringan bulan dugi ka usum.

Di dieu anjeun bakal mendakan tina karya-karya anu nyababkeun kacau sapanjang taun 2021, ka sababaraha anu dijaga ngalangkungan waktos kusabab alur sareng settingna anu saé. Judul kumaha Jalur seuneu (2020), ku Arturo Pérez Reverte; Satengah raja (Laut Patah I, 2020) ku Joe Abercrombie o Ratu Beureum (2018), ku Juan Gómez-Jurado, pikeun sawatara ngaran.

Tengah peuting (2021)

Éta novél panungtung karya Spanyol Mikel Santiago; diterbitkeun dina Juni 2021. Deui panulis nampilkeun carita misteri anu disetél di kota fiksi Illumbe, tempatna di Basque Country. Plot bentang antara jaman poék sareng jaman ayeuna anu teu luput tina akibat tina mangsa-mangsa poék éta.

Sinopsis

Dinten Sabtu 16 Oktober 1999 mangrupikeun pagelaran terakhir band rock Los Deabruak - sakumpulan Diego Letamendia sareng réréncanganna. Peuting éta ditandaan ku kajadian anu ngarobah nasib dulur: Lorea — Kabogoh Dégo— Anjeunna ngaleungit. Sanaos prosés investigasi pulisi anu tuntas, henteu aya tilas ayana awéwé awéwé éta.

Dua puluh taun ka hareup, Diego Leon — Saha anu nuturkeun karir solonya— balik deui ka Illumbe. Alesan pikeun balikna nyaéta pamit ka Bert, babaturan baheula (urut anggota band) anu maot dina seuneu anu dahsyat.

Saatos pamakaman, diantara obrolan para kenalan, kacurigaan timbul yén meureun anu kajantenan dihaja. Ieu, kahareupna nimbulkeun seueur hal anu henteu dipikaterang, sareng salah sahiji anu paling ngageterkeun nyaéta naha pupusna Bert pakait sareng leungitna Lorea ...

Satengah raja (2014)

Éta lakon lamunan anu ditulis ku Joe Abercrombie —Na anu ngamimitian trilogi Laut Patah—. Versi aslina diterbitkeun dina 2014, sedengkeun tarjamahan Spanyol na ditepikeun sataun saterusna. Sejarahna lumangsung di Thorlby sareng ngurilingan pamaréntahan Gettland.

Joe abercrombie

Joe abercrombie

Sinopsis

Di karajaan lalaki pejuang, Yarvi —Kadua putra Raja Uthrik— parantos ngalaman panolakan sapanjang hirupna ku ngabogaan deformasi dina panangan anjeun. Cacad fisikna memotivasi anjeunna pikeun diajar salaku gereja, janten bagian tina ordo Clerus. Tapi gambarna sadayana robih nalika bapak sareng lanceukna tiwas. Dina hudang kajadian anu tragis éta, Yarvi kedah nyandak tahta.

El raja ngora sareng teu gaduh pangalaman kedah tanggung jawab ageung dina lingkungan anu mumusuhan sareng sepele, didominasi ku kakejaman sareng pengkhianatan - anu nyusahkeun Sekutu. Dina skenario sesah ieu (ditandaan sareng diwatesan ku cacat na), Yarvi kedah ngahijikeun élmuna pikeun hasil dina unggal perang.

Anu 100 (2021)

Panulis anu kawéntar di New York Kass Morgan mawa kami carita pasca-apokaliptik anu pikaresepeun anu mana anjeunna ngagambarkeun kahirupan manusa sacara sopan. Dina dystopia ieu - sumber anu biasa aya dina carita na -, 100 orang pengusiran dipilih pikeun ngawaskeun naha Bumi pantes dicicingan deui

Sinopsis

Bumi ngalaman perang nuklir anu ngancurkeun anu ngancurkeun seueur penduduk manusa. Mangtaun-taun, anu salamet parantos nyayogikeun kapal anu ngapung ngalangkungan rohangan saluhureun lapisan toksik anu ngurilingan planét. Kusabab kanaékan awak, kaayaan dugi ka wates: bekelna béak sareng, ku alatan éta, hubunganana tapis.

Penguasa mutuskeun ngirimkeun kelompok éksplorasi pikeun mariksa kaayaan Bumi sareng upami tiasa dicicingan deui. Salaku pembersihan sareng nyegah karugian "signifikan" dina populasi, misi ieu ditugaskeun 100 budak nakal. Saatos katurunan anu sesah, para nonoman mendakan diri dina lingkungan anu liar tapi saé pisan, tempat anu salian ti adaptasi, aranjeunna kedah diajar hirup babarengan upami aranjeunna hoyong salamet.

The Ickabog (2020)

Saatos henteuna 13 taun dina genre pustaka fantasi — saatos diterbitkeun Harry Potter sareng Balai Pati taun 2007—, JK Rowling balik deui ku carita énggal. Dina lakon ieu, panulis anu meunang penghargaan nyandak pamiarsa anjeunna ka bumi Cornucopia sareng di dinya anjeunna narik plot anu ngurilingan "bebeneran sareng panyalahgunaan kakuatan" - numutkeun ka Rowling dirina.

JK Rowling.

Panulis JK Rowling.

Sinopsis

Sadayana kabeungharan sareng kabahagiaan di karajaan Cornucopia. Pamingpinna mangrupikeun raja anu saé sareng dipikacinta ku sadayana sareng padumukna menonjol pikeun panangan aranjeunna; aranjeunna ngadamel ngeunah anu ngeusi kabagjaan jalma anu sabangsa sareng anu datang.

kumaha oge, Jauh ti dinya, di rawa di kalér karajaan, kaayaan éta béda. Numutkeun legenda anu dipaké pikeun nyingsieunan barudak, monster kuno anu dingaranan Ickabog nyicingan rohangan jahat éta. Ayeuna, plot ngalaman corak anu teu disangka-sangka nalika naon anu disangka fabel dimimitian janten leres ...

Jalur seuneu (2020)

Éta novél sajarah terakhir panulis Arturo Perez Reverte. Éta ngahargaan ka sadaya jalma anu merjuangkeun sareng nyerahkeun kahirupan aranjeunna dina Perang Sipil Spanyol. Panulis ngalakukeun padamelan anu saé anu dibuktoskeun kumaha anjeunna ngatur ngahijikeun fiksi sareng dokuméntasi anu taliti ngeunaan kanyataan lumangsung dina waktos dramatis éta. Henteu sia-sia padamelna nampi Hadiah Kritikus dina taun anu sami diterbitkeunana.

Sinopsis

Éta sadayana dimimitian dina wengi tina Minggu, 24 Juli 1938 iraha rébuan prajurit badé nangtung di Castellets tina Segre. Lalaki sareng awéwé kagolong kana XI Campuran Bridade Angkatan Darat Républik. Isukna dimimitian salah sahiji konfrontasi anu paling berdarah dina taneuh Spanyol: perangna Ebro.

Panebusan (2020)

Mangrupikeun novel kajahatan anu ditulis ku Spanyol Fernando Gamboa. Plot ieu nyampur kajadian nyata sareng akibat na dina masa depan fiksi dina 2028. Carita na diatur di Barcelona sareng dimimitian dina tanggal 17 Agustus 2017, pas serangan teroris kajantenan di Las Ramblas — Kanyataan anu nyéépkeun langkung ti 15 korban jiwa sareng puluhan anu luka.

Sinopsis

Hiji sore di Agustus van ngirimkeun sakumpulan jalma di Las Ramblas di Barcelona. Sababaraha méter ti aya nonoman Nuria Badal, who, di tengah jeritan sareng bingung, anjeunna sadar yén anjeunna tiasa nyingkahan sagala kajadian. Henteu nyandak kaputusan anu leres dina waktosna, dipungkas ku akibat anu serius anu bakal ngarobah hirupna sareng masa depan nagara.

Sawelas taun engké Nuria parantos janten pulisi tina Barcelona anu teu stabil. Tindakan korupsi, imigrasi, politikus radikal sareng térorisme parantos ngarobih kota. Saatos ngalangkungan kasus traumatis, kahirupan awéwé ngora bakal nyandak giliran anu teu kabayang. Ti dinya anjeunna kedah nyanghareupan sababaraha jalan persimpangan pikeun nyalametkeun nyawana sareng sakumna bangsa.

Ratu Beureum (2018)

Ieu téh hiji Thriller ditulis ku Spanyol Juan Gomez-Jurado. Kalayan novel ieu, panulis ngamimitian trilogi ngeunaan petualangan Antonia Scott. Plot na diatur di Madrid sareng éta dibintanginya wanoja wawasan anu parantos ngumbar kajahatan anu penting tanpa janten pulisi.

Dicutat ku Juan Gómez-Jurado.

Dicutat ku Juan Gómez-Jurado.

Sinopsis

Antonia scott Anjeunna mangrupikeun pangungsi di bumi na di Lavapiés saatos kajadian kulawarga anu ngajantenkeun anjeunna janten padepokan. Inspektur dugi ka tempat éta Jon Gutierrez; misina nyaéta kéngingkeun agén nampi kasus anyar di Madrid. Saatos negosiasi sareng kéngingkeun persetujuan, duanana Aranjeunna ngalebetkeun investigasi anu pinuh ku rahasia, korban jegud sareng labirin misteri.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)