Kabin Bodas. Wawancara jeung panulis Perro que no ladra

Fotografi: Blanca Cabañas, profil Facebook.

Kabin Bodas Anjeunna ti Cadiz ti Chiclana sareng guru pendidikan khusus sareng pedagogi. Manéhna ogé nulis jeung geus meunang sababaraha panghargaan carita pondok. anjing nu teu babakan Éta téh anjeun novél perdana. dina ieu tatanyaan ngabejaan urang ngeunaan dirina jeung jejer sejenna, jadi hatur nuhun pisan waktos sareng kahadean anjeun sareng jalma anu parantos ngarawat kuring.

BLANCA CABAÑAS - WAWANCARA

  • SASTRA AYEUNA: Novel panganyarna anjeun diterbitkeun judulna anjing nu teu babakan. Naon anu anjeun tiasa nyarioskeun ka kami ngeunaan éta sareng dimana ideu asalna?

Kabin bodas: anjing nu teu babakan ngabejaan kumaha hiji kajadian ti jaman baheula bisa ngancurkeun kahirupan sababaraha urang: éta grup babaturan anu bakal salawasna jadi teu lengkep, éta kulawarga anu moal nyerah néangan putri maranéhanana sarta yén protagonis, Lara, anu sieun balik ka tempat eta kabeh kajadian. Sanajan kitu, éta tempat carita dimimitian, katuhu dina momen nalika Lara anjeun kudu balik ka anjeun Chiclana kampung halaman sanggeus 14 taun kalayan boro sagala warta ngeunaan kulawargana. Di dinya manéhna bakal ngarasa kabutuhan nu teu bisa dipungkir pikeun néangan bebeneran, pikeun néangan sobat nya leungit. Dina novél kuring hayang néwak sabalikna ti kulawarga idéal, sabab kami geus biasa ningali hubungan kulawarga unbreakable tur éta cerminan bias masarakat. Kulawarga henteu salawasna sapertos kieu, aya seueur deui. Aranjeunna kompléks, teu sampurna, kontroversial. Lara pisan husus, nu maca kudu manggihan eta.

salaku ka ideu tina novel timbul tina ulikan neuroeducation, élmu panaratas anu ngulik dampak diajar dina uteuk sacara real waktos ngaliwatan téknik neuroimaging. Taun 2020, taun kuring nyerat novel, kuring diajar gelar master dina Intervensi Awal sareng Kabutuhan Pendidikan Specials jeung nu kumaha kuring patepung sakabeh dunya ieu. Kuring manggihan eta jadi metot nu kuring dumped kana carita. Nyatana, ideu anu munggaran asalna tina sindrom anu sakedik dipikanyaho ngeunaan anu ayeuna urang gaduh inpormasi langkung seueur berkat neuroeducation. Nya ngeunaan sindrom capgras, nu ngajadikeun sakur anu nalangsara ti eta henteu mikawanoh jalma-jalma di lingkunganana. Sabalikna, aranjeunna nyangka yén jalma-jalma ieu sanés anu aranjeunna nyarioskeun, aranjeunna nyangka yén aranjeunna parantos diganti ku ganda idéntik. Kuring manggihan eta jadi matak nu kuring hayang nangkep eta dina novel.

  • AL: Naha anjeun tiasa émut salah sahiji bacaan munggaran anjeun? Sareng tulisan munggaran anjeun?

SM: Salaku mojang kuring bakal ngabejaan Anjeun Lalampahan Angin Saeutik sareng salaku rumaja, tanpa ragu, Harry Potter. Dunya JK Rowling ngajantenkeun kuring maca pikeun senang. Tulisan munggaran kuring bakal nyaritakeun éta carita jeung nu kuring meunang kontes leutik di sakola. ieu disebut Sepillin, sabab harita Teu sangka sikat ditulis kalawan s. Éta nyarioskeun carita sikat huntu anu hanjelu kusabab anu gaduhna henteu nganggo éta, tapi tangtosna, sadayana robih nalika budak éta angkat ka dokter gigi sareng aranjeunna maca buku primer. Ku kituna, manéhna mimitian brushing huntu na unggal poe na Sepillin éta happily kantos sanggeus. Abdi yuswa kirang langkung sapuluh taun nalika kuring nyeratna.

  • AL: Pangarang unggul? Anjeun tiasa milih langkung ti hiji sareng tina sadaya période. 

SM: Dolores Babak Éta pangarang anu paling kuring resep pisan akhir-akhir ieu. Abdi bogoh kumaha intertwines fiksi kajahatan jeung folklore dina ieuLebak Baztan. Biasana kuring maca pangarang anu netepkeun novelna di bumina. Pikeun kuring éta titik dina kahadean. Setélan anu saé sinonim sareng kualitas.

  • AL: Karakter naon dina buku anu anjeun resep pendak sareng ciptakeun? 

SM: Harry Potter? Roh rumaja kuring moal ngantep kuring nyaritakeun anu sanés. Abdi émut kumaha pangarang ngajantenkeun kuring ngarasa yén kuring ogé aya di munara tempat aranjeunna ngajar kelas Ramalan atanapi waktos-waktos nalika tapak tatu Harry nyeri pisan dugi ka ampir nyiksa kuring ogé. Pikeun kuring, hebat pisan yén buku ngajantenkeun kuring maca dina umur ngora. Kuring bakal resep pendak sareng anjeunna pikeun nyarioskeun anjeunna pikeun ngahubungkeun sareng Hermione. Aranjeunna bakal nyieun pasangan hadé.

Sareng nyiptakeun… Abdi hoyong nyiptakeun Amaya Salazar, inspektur tina Lebak Baztan. Kuring resep karakter kompléks, nu Jigana mah nyaho jeung nu kaget kuring, kuat, tiis, jeung karakter, jeung kaliwat pikeun nembongkeun.

  • AL: Naha anjeun ngagaduhan kabiasaan atanapi kabiasaan khusus nalika nyerat atanapi maca? 

SM: Nalika maca, Kuring ngalipet kaca. Abdi henteu tiasa ngabantosan. Kuring geus diusahakeun make pos-na, tapi maranéhna teu dianggo keur kuring, Kuring mungkas nepi tilepan sudut atoh. Y nalika nulis, Abdi peryogi tiiseun. Sanajan sakapeung, ngadengekeun soundtrack pilem jadi inspirasi. Nu pangsedihna jeung bohemian.

  • AL: Sareng tempat sareng waktos anu anjeun pikaresep pikeun ngalakukeunana?

SM: anjing nu teu babakan Kuring nulis eta di tilu imah béda. Janten... Abdi henteu gaduh predileksi pikeun situs khusus, ngan nyieun nyaman. Waktu kuring nulis biasana dina soré. Isuk-isuk, anu biasana kuring lakukeun nyaéta marios naon anu kuring tulis dinten sateuacanna. 

  • AL: Naha aya genre séjén anu anjeun resep? 

SM: Genre mangrupikeun labél anu dipikabutuh anu dianggo ku penerbit sareng penjual buku salaku pituduh pikeun pamaca pikeun ngémutan naon anu dikandung dina carita, tapi éta rada subjektif. Ti Thriller Anjeun tiasa ngabejaan carita romantis atawa mimitian ti kanyataan sajarah. sabenerna mah Kuring nyobian nangkep dunya anu béda dina novel kuring, neuroeducation dina hal ieu, ditangtayungan dina Thriller nu. Abdi resep maca tina sagalana, tapi salawasna jeung esa saeutik misteri.

  • AL: Naon anu anjeun baca ayeuna? Sareng nyeratna?

BC: Ayeuna kuring keur maca Kabeneran ngeunaan kasus Harry Quebert, ku Joel Dicker, sarta dina bulan Agustus kuring bakal nulis ngeunaan draf novel kadua kuring.

  • AL: Kumaha saur anjeun pamandangan penerbitan sareng naon anu mutuskeun anjeun nyobian nyebarkeun?

SM: bentang penerbitan téh Rada rumit. Hese ngaksesna, hese ngajagana komo deui hese hirup tina tulisan. Aya pisan rupa-rupa judul anu teu gampang pikeun manggihan Ecological a. Salaku tambahan, biasana pamaca henteu bets, anjeunna meakeun naon anu anjeunna terang sareng upami anjeunna parantos maca panulis sareng resep, anjeunna ngulang deui. Éta mangrupikeun kaputusan anu aman, anjeunna henteu nyandak résiko sareng pangarang énggal kecuali sora anu anjeunna pikahoyong. Kuring mutuskeun pikeun nyebarkeun sabab éta anu kuring kantos hoyong. Kuring ngalakukeun éta pikeun kuring sorangan, éta mangrupikeun cucuk anu kuring kedah dipiceun. Kuring malah teu jauh nyangka kuring bakal nepi ka tempat kuring.

  • AL: Naha momen krisis anu urang alami hésé pikeun anjeun atanapi anjeun bakal tiasa ngajaga anu positip pikeun carita ka hareup?

SM: Generasi urang mangrupikeun generasi anu paling berpendidikan sareng anu mayar paling awon dina sajarah. Kami gaduh kurikulum anu narik ati, tapi sababaraha urang ngahaturanan diri kana naon anu urang pelajari. Kaluarna sakedik: luar negeri atanapi oposisi. Dina kasus kuring, kuring parantos milih anu kadua. Nyatana, kuring bangga tiasa nyarios yén kuring tungtungna parantos ngahontal posisi abdi salaku guru atikan husus. Ieu warta anu aranjeunna masihan kuring teu lila pisan jeung nu kuring masih nyoba assimilate. Ieu ékonomi jeung nu urang geus tumuwuh, tangtu eta reflected dina naon kuring nulis. Teu bisa dihindari. Kuring ngarasa langkung nyaman ngobrol ngeunaan naon anu kuring terang sareng kanyataan yén krisis parantos janten bagian tina kahirupan urang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.