Warta Seix-Barral pikeun Séptémber, Oktober sareng Nopémber

Warta éditorial Seix-Barral

La Éditorial Seix-Barral, parantos nyebarkeun naon anu bakal janten sababaraha warta sastra kanggo sasih Séptémber, Oktober sareng Nopémber. Aranjeunna kakoncara ku berita anu saé yén kami jaga ngawartosan anjeun didieu ku opini ti koran sareng panulis kalebet.

Upami anjeun resep waspada kana berita éditorial sareng / atanapi Seix-Barral aya di antara penerbit favorit anjeun, tong lirén maca tulisan ieu.

Berita - judulna ku sababaraha bulan

September

  • "Jalan anjing" ku Sam Savage.
  • "Jerit dina girimis" ku Yu Hua.
  • "Ngisinkeun" ku Paulina Flores.
  • 2084. Akhir Dunya " ku Boualem Sansal.
  • Inget yén anjeun bakal maot. Éta hirup " ku Paul Kalanithi.

Oktober

  • "Abdi di dieu" ku Jonathan Safran Foer nalika urang gaduh inpormasi.
  • "Fungsi basa katujuh" ku Laurent Binet
  • "Antara dunya sareng kuring" ku Ta-Nehisi Coates.
  • "Hirup langkung saé" ku Anna Gavalda.

Nopember

  • "Waktos kanggo gugah sasarengan" dicetak ku Kirmen Uribe.
  • "Annabel anu saé" ku Lee Kenzaburo Oé.
  • "Saarah. Puisi lengkep » dicetak ku Erri de Luca.
  • "Carita Irene" dicetak ku Erri de Luca.

Buku ku buku, pendapat ku pendapat

"Jalan anjing" ku Sam Savage

Harold Nivenson mangrupikeun pelukis, kritikus, sareng papayung anu ngagambarkeun karirna. Naon anu dimimitian salaku panolakan kana jinis seni tinangtu sareng hanjelu kana kulawargana masihan perasaan katengtreman batin nalika anjeunna kaluar tina kalangkang jaman baheula sareng mendakan alesan pikeun hirup di jaman ayeuna. Mungkin kahirupan - sapertos seni - henteu kedah diukur ku kasuksesan; meureun urang kedah milarian potongan anu lepat antara kasalahan sareng reruntuhan anu, kusabab éta, urang cicing.

Cara anjing mangrupikeun pelajaran dina seni sareng kahirupan. Sam Savage nyandak ku cara anu luar biasa téma anu ngeusian novél na sateuacanna: katiisan, kaduhung sareng impian rusak. Sareng, ngalayang kana sagala rupa, literatur.

ulasan

  • "Carita anu elegi, fasih sareng sengit ngeunaan hartos seniman", Penerbit Mingguan.
  • Savage parantos nyerat karya agungna; a teguh tur luar biasa, geulis tur dina waktos anu sareng analisis nyeri tina hiji intelektual tobat lami », The Star Tribun.
  • "Kamampuh Savage aya dina nyiptakeun karakter kompléks ngan ukur nganggo sora nyalira", Los Angeles Times.

"Jerit dina girimis" ku Yu Hua

Asalna diterbitkeun dina 1992,"Jerit dina girimis" mangrupikeun carita salamet jalma-jalma anu mimiti anu detil ngeunaan pangalaman kaributan hiji klan di padesaan Cina; kritik kaustik ngeunaan cita-cita kulawarga hiji bangsa paternalistic anu parah, anu nungtun urang nuju pajeulitna kaajaiban manusa dina komunitas anu transformasi lengkep.

ulasan

  • "Novel munggaran ku Yu Hua ieu mangrupikeun kolase nyeri sareng salamet anu piksel", Kirkus Ulasan.
  • Tulisan Yu Hua henteu bageur. Sanaos kitu, dina bit anu paling rumit sacara émosional, anjeunna sanggup masihan humor pamandangan. Bacaan anu disarankeun pikeun pemirsa anu lega ”, Jurnal Perpustakaan.

"Ngisinkeun" ku Paulina Flores

Kelas menengah nyicingan salapan carita ieu anu lumangsung di jalan-jalan lingkungan periferal, di kota-kota palabuan, di blok gedong atanapi di lebet perpustakaan. Teu aya anu ngamimitian ti mimiti: aya anu kaluar milarian padamelan, anu nénjo tatangga, pendak sareng sobat lami atanapi ngarencanakeun perampokan. Caritaanana dugi ka sadayana tanpa peringatan, dina kaayaan rame kahirupan.

Dina jilid anu ngareuwaskeun ieu, momen sakedap dimana polos katinggaleun, momen wangsit dimana sadayana robih, ngahiji, bebas tina drama, kalayan kaayaan anu sigana sapopoe anu ngandung misteri sorangan.

ulasan

  • "Sora anu khusus sareng diperyogikeun", Patricia Espinosa. Warta pangénggalna.
  • "Buku kualitas dewasa sareng dewasa", Pedro Gandolfo, The Mercury.

Berita redaksi Seix-Barral 3

2084. Akhir Dunya " ku Boualem Sansal

Dina karajaan Abistan anu luar biasa, rézim totaliter dumasar kana kaluman ka déwa tunggal ngadominasi sadayana; sagala pamikiran pribadi dibasmi, sareng sistem monitoring dimana-mana ngamungkinkeun penduduk dikendali. Ati, pahlawan urang, nyobian ngartos sistem diktator ieu ku nalungtik para pendatang, jalma anu hirup asing ka agama, sareng ngalakukeun pangaluaran anu panjang ngalangkungan gurun pikeun milarian bebeneran.

"Agama tiasa ngajantenkeun Gusti cinta, tapi teu aya anu sapertos kitu pikeun ngajantenkeun jalma benci sareng benci ka umat manusa." Kukituna dimimitian 2084. Ahir Dunya, hiji dongéng fiksi Orwellian anu nyindiran panyalahgunaan sareng kemunafikan tina radikalisme agama anu ngancam démokrasi. Kumaha kaayaan dunya upami aranjeunna éléh? Novel ieu masihan jawaban.

ulasan

  • "Téks hideung anu ngagoréng, pas pisan éta masihan vertigo", Titik.
  • "Novel anu luar biasa sareng sora anu ngageter", Telerama.
  • "Sakumaha matak ngareureuwas sapertos ramalan," Maca.

Inget yén anjeun bakal maot. Éta hirup " ku Paul Kalinithi

Dina yuswa tilu puluh genep, sareng badé méréskeun dasawarsa karésidénan pikeun kéngingkeun posisi permanén salaku ahli bedah saraf, Paul Kalanithi didiagnosa kaserang kanker paru tahap IV. Anjeunna angkat ti janten dokter anu ngubaran kasus-kasus terminal janten pasién anu berjuang hirup.

Inget yén anjeun bakal maot. Vive mangrupikeun réfléksi anu teu tiasa hilap kana hartos ayana urang. Semedi anu rendah haté sareng heran-pinuh anu nunjukkeun kakuatan empati; kapasitas teu aya watesna ketahanan manusa pikeun masihan anu pangsaéna pikeun dirina nalika nyanghareupan naon anu paling anjeunna takwa.

ulasan

  • "Piercing. Sareng geulis. Kenangan dokter ngora Kalanithi mangrupikeun buktina yén jalma anu terang yén anjeunna bakal maot nyaéta anu paling ngajarkeun urang ngeunaan kahirupan », Atul Gawande, panulis "Being Mortal."
  • "Semedi anu fasih sareng tulus kana kaputusan anu nyababkeun anjeun cinta kahirupan sanajan maot caket", Daptar Buku.

"Abdi di dieu" ku Jonathan Safran Foer

Jonathan Safran Foer parantos langkung ti dasawarsa kanggo ngalengkepan novél monumental ieu anu ngabahas krisis konsép anu dianggap suci, sapertos kulawarga, bumi, tradisi atanapi peran urang di masarakat. Latihan literatur anu kawasa, sakapeung henteu sopan, lincah, sareng lucu sapertos komedi televisi, sareng anu sanésna, turunan anu teu kendat sareng teu komproméntasi kana bagian anu paling parah tina diri urang.

Gempa bumi ngancam ngabobol Jacob Bloch. Anjeunna henteu ngaliwat perdanaana, sanés salaku bapa atanapi salaku salaki, ogé sanés urang Yahudi Amérika Kalér, sanaos dina opat puluh tilu ieu henteu ngaleungitkeun impianana. Perkawinan na goyah sareng tilu murangkalihna henteu peryogi deui ka anjeunna: aranjeunna gaduh téknologi anyar pikeun ningali dunya. Perpecahan pribadi ieu sumebar dina skala global nalika gempa bumi sanés nyerang Wétan Tengah sareng Yakub kedah mutuskeun tempatna di dunya.

ulasan

  • Leungeun Foer henteu ngageter nalika kaayaan masalah rumit sareng implikasina. Humorna anu poek nyatakeun dialog sareng melankolis nembus ucapanana ngeunaan kasepian hubungan manusa sareng dunya anu dibagi ku rasa étnis. […] Panulis kado hadiah pikeun mindahkeun urang », Penerbit Mingguan.
  • "Carita dilemmas kulawarga Jonathan Safran Foer mangrupikeun komédi anu teu sopan, polifonik sareng voluminous anu kawates ku kaleuleuwihan, sacara terbuka nyanghareupan kapasitas manusa pikeun ejekan sareng transendensi, pikeun kakejaman sareng cinta", Daptar Buku.

"Fungsi basa katujuh" ku Laurent Binet

Fungsi basa katujuh mangrupikeun novél anu cerdas sareng licik anu ngaduga ngeunaan rajapati Roland Barthes salaku parodi, dimuat ku sindiran politik sareng plot detéktip. Saperti dina HHhH, Binet nyampur kanyataan nyata, dokumén sareng karakter sareng fiksi pikeun ngawangun dongéng anu kandel sareng pikaseurieun ngeunaan basa sareng kakuatanana pikeun ngarobih urang.

Tanggal 25 Maret 1980, Roland Barthes tiwas ku mobil. Jasa rusiah Perancis curiga yén anjeunna parantos dibunuh, sareng Inspektur Bayard, saurang lalaki anu konservatif pisan, tanggung jawab panilitian. Babarengan jeung ngora Simon Herzog, asistén profésor di paguron luhur sareng sayap kénca anu progresif, anjeunna ngamimitian panilitian anu bakal ngakibatkeun anjeunna pikeun naroskeun inohong sapertos Foucault, Lacan atanapi Althusser, sareng mendakan yén kasus éta ngagaduhan dimensi global anu aneh .

Berita redaksi Seix-Barral 2

ulasan

  • «Novel lucu, pop sareng nakal antara Fight Club, Nami Mawar sareng Tíntín di nagara Téori Perancis», Les Inrock.
  • "Novel detektif strukturalis Delirious anu nyobian ngécéskeun pupusna Roland Barthes", Le Nouvel Observator.

"Antara dunya sareng kuring" ku Ta-Nehisi Coates

Surat ti bapa ka putrana. Refleksi anu jero kana kanyataan sosial Amérika Kalér ayeuna anu kalebet masalah universal anu hébat sapertos diskriminasi, kateusaruaan sareng aktipisme anu diperyogikeun pikeun merangan aranjeunna.

ulasan

  • "Antara dunya sareng kuring mangrupikeun monolog anu telenges sakumaha réalitas réa warga Amérika Afrika sareng wijaksana sareng lambat sakumaha sadayana pustaka pangarang anu parantos nyéépkeun waktosna nyobian ngartos kanyataan anu aya di sakurilingna", Nagara.
  • "Carita anu kuat ti jaman baheula bapa sareng ka hareupeun putra ... Mangrupikeun surat wasiat anu kuat sareng kuat", Kirkus Ulasan.

"Hirup langkung saé" ku Anna Gavalda

Gaya Anna Gavalda anu teu kahalangan ngajantenkeun dua carita anu pikaresepeun ieu janten permata sakedik anu nunjukkeun urang yén di urang sadayana, henteu paduli kumaha sepele kadang urang rasakeun, aya bibit karep, kawani sareng kaagungan.

Mathilde sareng Yann gaduh seueur persamaan. Duanana benci kana kahirupan aranjeunna. Kurangna padamelan anu saé ningkatkeun hanjelu sareng hubungan cinta maranéhanana mangrupikeun musibah lengkep. Hiji dinten, anjeunna kaleungitan kantong na di kantin, sareng muhrim anu mulangkeunana, salian ti ngarobah nasibna, bakal ngarobih hirupna. Yann ogé bakal ningali takdir na tibalik saatos tuangeun anu henteu kaduga sareng tatangga na, anu anjeunna bakal mikawanoh sumanget anu dipilarian ku anjeunna.

ulasan

  • «Anna Gavalda nyandak urang ka jagad raya, dimana tujuan anu pangleutikna ogé anu paling penting. Gavalda mindahkeun urang ku kasegaran sareng optimisme. Anjeunna salawasna ngagaduhan kamampuan anu saé pikeun menerangkeun hideungna dunya ku kecap », L'Indépendant.
  • "Abdi resep. Kalayan prosa anu seukeut, Gavalda nyabok waktos urang. Anjeunna parantos nyerat buku anu hébat ngeunaan hantu sareng kasedihan katiisan. Karya anu saé », Telematin.

"Waktos kanggo gugah sasarengan" ku Kirmen Uribe

Waktos pikeun Bangun Bangun mangrupikeun carita awéwé anu hirup nyaritakeun sababaraha buangan, anu rencana na dipotong ku kajadian sajarah anu ngahartikeun nasib sababaraha generasi.

Karmele Urresti kaget ku perang sipil di Ondarroa asli na. Dina akhir perang anjeunna angkat ka Perancis. Di dinya anjeunna pendak sareng salakina, musisi Txomin Letamendi, sareng sasarengan aranjeunna ngungsi ka Vénézuéla. Tapi Sejarah janten hirupna deui. Nalika Txomin mutuskeun ngiringan jasa rahasia Basque, kulawarga balik ka Éropa, dimana anjeunna ngalaksanakeun padamelan spionase ngalawan Nazi dugi ka anjeunna ditahan di Barcelona. Karmele kedah nyandak résiko sareng angkat, nyalira waktos ayeuna, kalayan ngarep-ngarep buta jalma anu tinggaleun naon anu paling berharga.

ulasan

  • «Pisan caket kana éstétika Emmanuel Carrère sareng De Lives batur, sareng JM Coetzee ti The Petersburg Master», Jon Kortazar, Babelia.
  • "Leres pisan modéren ... sapertos Emmanuel Carrere, WG Sebald, JM Coetzee sareng Orham Pamuk", Kulon Kidul.
  • "Éta ngagaduhan kualitas langka pikeun ngaladénan tradisi tanpa disada kawas masarakat, sareng anu modéren tanpa nyerah ti anu sateuacanna", P. Yvancos, Seni jeung Surat ABCD.

"Anu geulis Annabel Lee" ku Kenzaburo Oé

Annabel Lee anu geulis ngajukeun, tina judulna, awéwé-awéwé anu murag asih ka Poe sareng resep kana nyeri sareng tragedi anu sering ngiringan, sapertos kutukan kuno, polos sareng kaindahan. Dina novel ieu, anu munggaran anu Kenzaburo Oé ngenalkeun tokoh utama awéwé, urang Jepang neuleu ngajajah téma anu biasa na: silaturahim, seni, komitmen politik.

Nalika alit, Sakura ngabéntangan pilem adaptasi tina sajak Edgar Allan Poe urang Annabel Lee, nyirian mimiti karir anu suksés. Mangtaun-taun saurna, janten aktris internasional, dikenal ti Hollywood ka Jepang asli, anjeunna angkat sareng panulis Kensanro sareng produser pilem Komori dina nyandak pemberontakan patani dina layar lebar. Anu teu tiasa dibayangkeun ku Sakura nyaéta nalika syuting anjeunna bakal tungtungna émut pangalaman traumatis ti budak leutik na.

ulasan

  • "Panulis anu paling matak, anu paling penting di nagarana", Enrique Vila-Matas.
  • "Puncak literatur Jepang kontémporér tiasa dipendakan di Kenzaburo Oé"Yukio Mishima.

"Saarah. Puisi lengkep » ku Erri de Luca

Solo ida ngahiji pikeun anu munggaran dina hiji jilid sadaya puisi Erri De Luca, dina édisi dwilingga sareng tarjamahan ku Fernando Valverde. Karya anu unik sareng teu kalis, pinuh ku momen anu éndah sareng kakuatan anu hébat, anu ngagambarkeun kanyataan kalayan sensitipitas anu jelas sareng henteu aya artefisitas sadayana.

«Bapa kuring gaduh catetan puisi karya Lorca […]. Kalayan gramophone dipareuman, anjeunna maca deui ayat-ayatna. Éta kadéngé keteg jajantung, aranjeunna leumpang kalayan léngkah tina sendal énggal, aranjeunna ngarayap sareng bau kulit. […] Saprak harita, puisi aya sora anu ngawangun dirina dina tangkorak jalma anu maca éta. […] Ayat-ayat kuring anu ditarjamahkeun kana basa Lorca nyandak kuring balik ka rohangan di Naples, dimana saurang budak jempé diajar diajar ngaageung pantun pantun Spanyol », Erri De Luca.

ulasan

  • «De Luca mangrupikeun pujangga sareng anjeunna henteu sieun ku naon-naon, sanés perasaan anu hadé ogé kaalusan tina kasaéan atanapi anu jahat; anu penting nyaéta cahaya anu teu bisa diprediksi, mémori anu ngabeledug sateuacan panonna, imajinasi anu masihan hartos ", Il Tempo.
  • «Hiji-hijina panulis kategori leres anu kanggo ayeuna parantos masihan abad XXI», Corriere della Séra.

"Carita Irene" ku Erri de Luca

Triptych bercahya dina ingetan sareng ngalalanyahan dimimitian ku dongéng fabel tanpa moral anu tiasa muncul dina panyusunan mitologi Yunani; tokoh utama, Irene, ngagaduhan karakter legendaris mahluk gaib. Dua carita anu pikasieuneun anu nuturkeun nunjukkeun sipat manusa, sanggup ngajantenkeun kualitas pangsaéna dina kaayaan anu parah.

Laut sareng daratan nyanghareup ka hiji pulo anu dipoékeun ku panonpoé sareng katindihan ku béntang; tempat anu ajaib sareng kejem anu henteu nampi misteri éndah Irene. Anjeunna bakal ngungkabkeun carita anu matak na ka panulis Neapolitan, narator pamungkas Carita Irene.

ulasan

  • "A triptych bercahya anu ngingetkeun urang yén Erri De Luca mangrupikeun salah sahiji panulis hébat pustaka dunya", Buku Hebdo.
  • "Buku pondok anu sengit pisan", Tuttolibri, La Stampa.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.