Ngaran mawar

Ngaran mawar

Ngaran mawar

Ngaran mawar (1980) mangrupikeun karya anu nyababkeun Italia Umberto Eco pikeun ngaraoskeun honeys kasuksésan literatur. Sareng sanés kanggo kirang, ayeuna, karya ieu parantos ngajual langkung ti 50 juta éksemplar. Mangrupikeun novél sajarah anu pikasieuneun tina misteri anu alurana dumasarkeun kana sababaraha penyelidikan ngeunaan kajahatan enigmatis anu kajantenan nalika abad ka-XNUMX di biara Italia.

Henteu lami saatos dileupaskeun ka umum, téks nampi dua penghargaan penting: panghargaan Dukun (1981) sareng Medici Alien (1982). Saatos lima taun - sareng ngalih ku pangaruh anu disababkeun ku padamelan éta - Eco diterbitkeun: Apostille ka Anu namina acuk (1985). Kalayan karya ieu, panulis milari ngajawab sababaraha patarosan anu diangkat dina novel na, tapi henteu ngungkabkeun enigmas anu dikandungna.

Sinopsis tina Ngaran mawar

Dina usum salju 1327, Fransiskan Guillermo de Baskerville ngumbara sareng muridna Ogé Melk pikeun ngayakeun déwan. Tujuanana: biara Benedictine di Italia kalér. Sesampainya, aranjeunna ngatur rapat sareng para wiku sareng utusan Paus John XXII. Tujuanana: ngabahas kasus korupsi (bid'ah) anu noda sumpah rasul tina kamiskinan sareng éta - kuduna - aranjeunna disetir ku faksi Fransiskan.

Rapat tétéla suksés, tapi suasanana mendung ku pupusna anu ngadadak tur misterius tina ilustrator Adelmo da Otranto. Lalaki éta maot dina lantai perpustakaan bijil - labirin rak buku anu éndah dieusian buku - saatos murag tina luhur Aedificium Octagon. Saatos kanyataanna timbul, Abbone —Abad of the temple— naros ka Guillermo pikeun nalungtik perkawis éta, ti saprak curiga yén éta téh rajapati.

Panilitian tujuh dinten terakhir. Dina jaman éta, langkung biarawan katingali maot, sadayana dina kaayaan anu sami: sareng ramo sareng létah noda dina mangsi hideung. Tétéla, maotna aya hubunganana sareng buku ku Aristoteles anu daunna ngahaja diracun. Dina panyilidikanana, Guillermo henteu ngan ukur bakal mendakan sababaraha enigmas, tapi ogé bakal nyanghareupan rupa anu jahat, sampurna pisan disimulasikeun dina tabir sepuh sareng hikmah dina gambar para ulama buta Jorge de Burgos.

Analisis Ngaran mawar

struktur

Ngaran mawar mangrupikeun novel misteri sajarah anu lumangsung dina taun 1327. Plot na lumangsung di biara Benedictine anu aya di beulah kalér Italia. Carita na langkung ti 7 babjeung masing-masing ieu mangrupikeun dinten dina panyilidikan Guillermo sareng novice Adso. Anu terakhir, ku omongna, nyaéta jalma anu nyaritakeun kamekaran fiksi di jalma kahiji.

Palaku utama

William ti Baskerville

Asal Inggris, Anjeunna mangrupikeun frib Fransiskan anu kantos janten pastor di pengadilan Inkuisisi. Anjeunna mangrupikeun jalma anu terampil, taliti sareng calakan, kalayan sababaraha kamampuan detéktip. Anjeunna bakal tanggel waler pikeun méréskeun maotna misterius sareng ngadadak para biarawan di biara.

Nami na asalna tina Guillermo de Ockham, tokoh sajarah anu panginten Eco nempatkeun salaku protagonis ti mimiti. Nanging, Seueur pangritik nyatakeun yén bagian tina kapribadian investigative Baskerville urang asalna tina ikon Sherlock Holmes.

Melk's Adso

Asal mulya - putra Baron de Melk -, nyaéta narator carita. Ku mandat kulawargana, William ti Baskerville disimpen dina paréntah, salaku juru tulis sareng murid. Hasilna, anjeunna ogé kolaborasi nalika panilitian. Salila ngembangkeun plot, anjeunna nyaritakeun bagian tina pangalaman anjeunna salaku novice Benedictine sareng naon anu anjeunna hirup dina perjalanan sareng Guillermo de Baskerville.

Jorge de Burgos

Anjeunna mangrupakan biarawan kuno anu asalna ti Spanyol anu ayana penting pisan pikeun ngembangkeun plot.. Tina fisiognomi na, Eco nyorot kulit bodas sareng buta na. Ngeunaan peranna, tokoh na ngahudangkeun émosina anu béda dina sésa-sésa padumuk biara: kagum sareng kasieunan.

Sanaos sepuh éta parantos kaleungitan paningal na sareng teu aya deui anu ngurus perpustakaan, rohangan na dipikaterang inci ku inci, sareng kecap na dihargaan sareng dianggap sunnat ku para wiku anu sanés. Pikeun nyiptakeun antagonis ieu, panulis diideuan ku panulis terkenal Jorge Luis Borges.

Palaku sajarah

Nalika ngeunaan fiksi sajarah, sababaraha karakter nyata tiasa dipendakan dina alur, saha seuseueurna aranjeunna kagolong kana bidang agama. Diantarana nyaéta: Bertrando del Poggetto, Ubertino da Casale, Bernardo Gui sareng Adelmo da Otranto.

Adaptasi novél

Genep taun saatos kasuksésan novel, Ieu dibawa ka layar lebar ku sutradara Jean-Jacques Annaud. Pilem anu namina sami dibéntangan ku palaku terkenal Sean Connery - salaku Friar William - sareng Christian Slater - salaku Adso.

Sapertos buku, produksi pilem dipikaresep ditampi ku masarakat; Salaku tambahan, éta kéngingkeun 17 hadiah dina kompetisi internasional. Nanging, saatos perdana na, kritikus sareng média Italia ngadamel pernyataan anu kuat ngalawan pilem éta, sabab nganggap éta henteu dugi ka buku anu diakui.

Dina 2019, séri dalapan épisode dileupaskeun anu ngaraos suksés sabanding jeung novel sareng pilem na. Éta mangrupikeun produksi Italia-Jérman anu didamel ku Giacomo Battiato; Éta disebarkeun di langkung ti 130 nagara sareng ngahontal seueur kasohor di Italia.

Panasaran

Panulis dumasar carita dina Le naskah Dom Adson de Melk, buku anu ditampi di 1968. Naskah ieu dipanggihan di biara Melk (Austria) sareng panyipta na nandatanganana salaku: "Abbe Vallet". Ieu kalebet sababaraha bukti sajarah dina waktos éta. Salaku tambahan, saha waé anu nulis éta nyatakeun yén éta mangrupikeun salinan anu tepat tina dokumén anu dipendakan salami abad ka-XNUMX di Melk Abbey.

Ngeunaan panulis, Umberto Eco

Dinten Salasa, 5 Januari 1932, kota Italia Alessandria ningali lahirna Umberto Eco Bisio. Anjeunna putra Giulio Eco - akuntan - sareng Giovanna Bisio. Saatos ngamimitian Perang Dunya II, ramana disauran pikeun militér. Kusabab ieu, indungna ngalih sareng murangkalihna ka kota Piedmont.

Studi sareng pangalaman damel anu munggaran

Dina 1954, anjeunna kéngingkeun gelar doktor di Filsafat sareng Huruf di Universitas Turin. Saatos lulus, Abdi damel di rai salaku editor budaya sareng ngamimitian karirna salaku profésor universitas di imah pangajian di Turin, Florence sareng Milan. Dina waktos éta, anjeunna pendak sareng seniman penting ti Gruppo 63, jalma anu engkéna bakal mangaruhan karirna salaku panulis.

Dugi ka 1966, anjeunna nandeskeun ketua komunikasi visual di kota Florence. Tilu taun saatosna, anjeunna salah saurang pendiri Asosiasi Internasional Semiologi. Salila langkung ti 30 taun, anjeunna ngajar kelas sémiotik di Universitas Bologna. Di tempat éta, anjeunna ngadegkeun Sekolah Tinggi Studi Humanistik pikeun dosen tingkat luhur.

Balapan sastra

di 1966, panulis debut kalayan sababaraha carita gambar pikeun barudak: Bom sareng Umum y Tilu kosmonaut. Opat belas taun ka hareup anjeunna diterbitkeun novel anu nyababkeun anjeunna ka bintang: Ngaran mawar (1980). Salaku tambahan, panulis nyerat genep karya, diantarana ieu kasohor: Pendulum Foucault urang (1988) jeung Baudolino Reina Loana (2000).

gema anjeunna ogé ngageuleuyeung dina latihan, jinis anu mana anjeunna nampilkeun ampir 50 karya langkung ti 60 taun. Diantara téks-téks ieu, sapertos ieu menonjol: Muka damel (1962), Apokaliptik sareng terpadu (1964), Anu diberkahan ku Liebana (1973), Risalah ngeunaan sémiotik umum (1975), Minimum poean kadua (1992) jeung Ngawangun musuh (2013).

Pupusna

Umberto Eco tarung lami ngalawan kanker pankreas. Rada kapangaruhan ku kasakit, maot dina Salasa 19 Pébruari 2016 di kota Milan.

Novel pangarang

  • Ngaran mawar(1980)
  • Pendulum Foucault urang(1988)
  • Pulo harita(1994)
  • Baudolino(2000)
  • Seuneu misterius Ratu Loana(2004)
  • Kuburan Iraha(2010)
  • Nomer nol(2015)

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.