Lalaki kolot sareng laut

Lalaki kolot sareng laut

Lalaki kolot sareng laut

Lalaki kolot sareng laut (1952) nyaéta karya fiksi anu paling dikenal ti American Ernest Hemingway. Saatos terbitna, panulis balik deui kana kancah sastra. Narasi ieu diideuan ku pangalaman pangarang nyalira salaku pamayang di Kuba. Dina sakedik langkung ti 110 halaman, anjeunna néwak petualangan pelaut anu lami sareng perjuanganna pikeun néwak lauk marlin ageung.

Carita pondok ieu mimiti diterbitkeun dina majalah kahirupan, anu ngagumbirakeun Hemingway, sabab bukuna bakal sayogi pikeun seueur jalmi anu teu tiasa ngagaleuh. Dina wawancara anjeunna nyatakeun: "... ieu ngajantenkeun kuring langkung bahagia tibatan meunang Nobel." Margi, kecap-kecap ieu janten pangantét, siga panulis dilélér Hadiah Nobel pikeun Sastra taun 1954.

Ringkesan tina Lalaki kolot sareng laut (1952)

Santiago es pamayang kawéntar di Havana resep "anu sepuh". Anjeunna nuju ngalangkungan tambalan kasar: langkung tina 80 dinten tanpa kéngingkeun buah tina fishing. Tekad pikeun ngarobih rejeki, anjeunna angkat langkung awal pikeun ngalebetkeun arus Teluk, sadayana sigana bakal langkung saé nalika ngegel dina cangkéng na lauk marlin. Anjeunna ningali tangtangan anu hébat ieu salaku cara pikeun nunjukkeun kaahlian batur.

Perang hébat

Anu sepuh ngalawan tilu dinten ngalawan anjeunna gedé jeung kuat lauk; salami waktos anu lami seueur hal anu asup kana pipikiranana. Antara aranjeunna, baheula nairaha pamajikanana cicing terasrasakeun kamakmuran dina pagawéanana. Anjeunna ogé émut ka Mandolin, saurang nonoman anu anjeunna ngajar perdagangan éta ti saprak budak sareng anu parantos janten pendamping anu satia, tapi anu ngalih.

Tungtungna teu disangka-sangka

Santiago masihan sagala, sareng sareng hiji usaha terakhir junun ngamankeun lauk tatu anjeunna ku kacapi na. Reueus ku prestasiana, anjeunna mutuskeun balik. Balik deui ka darat henteu gampang pisan, sabab pamayang sepuh kedah nungkulan hiu anu nyumputkeun laukna. Sanaos anjeunna merjuangkeun sababaraha, sakedik demi sakedik aranjeunna berhasil nyéépkeun lauk ageung éta sareng nyésakeun ukur rorongkongna, anu ngahasilkeun perasaan éléh dina kokolot.

Soré, Santiago nepi ka basisir; ninggali parahu na sareng sésa-sésa lauk ageung sareng balik ka imah kacapean sareng sedih pisan. Sanaos teu aya anu nyésa marlin, sadayana di désa kagum ku gedéna lauk sapertos kitu. Mandolin aya di dinya sareng ningal kadatanganana, sareng anjeunna kuciwa ninggali sepuh éta, maka anjeunna janji bakal ngiringan anjeunna deui di padamelan.

Analisis Lalaki kolot sareng laut

struktur

Caritana ngandung a basa anu jelas sareng saderhana, anu ngamungkinkeun maca anu lancar sareng pikaresepeun. Sanaos henteu gaduh seueur halaman - dina ngabandingkeun sareng novel anu sanés -, nyayogikeun eusi anu padet sareng kualitas. Aya seueur ajaran anu aya dina narasi ieu, anu, salaku tambahan, bakal gumantung kana penafsiran anu maca. Éta sababna anjeun tiasa mendakan pendapat anu béda ngeunaan karya ieu.

Acara gaya

Carita pondok ieu nembongkeun gaya unik panulis. Pahlawan diwanohkeun - Santiago, pamayang lami - anu, sanaos yuswa sepuhna, henteu nyerah. Unggal waktos, aya masalah deet: kurangna mancing; kumaha oge, carita salajengna. Peranna ngalangkungan rangkay kaayaan manusa pisan, sapertos katiisan, kuciwaatawa kaleungitan, tapi anjeunna hirup sadayana tanpa kaleungitan kanyaah sareng kawani na.

Tafsir anu béda

Kami nyanghareupan naon anu disebatna akhir terbuka. Caritana henteu ngagaduhan hasil anu khusus, kumargi teu ditetepkeun naon anu saleresna kajadian sareng Santiago. Ku sabab kitu, sadayana dipasrahkeun kana penafsiran anu maca. Salaku conto, kasedih sareng eleh ku pamayang balik ka bumi tiasa ditafsirkeun salaku akhir ayana na.

Tématis

Tanpa ragu, Anu sepuh sareng laut Éta buku anu ngajantenkeun anjeun ngémutan seueur kaayaan kahirupan. Sanaos gaduh téma utama na perjalanan saurang pamayang Samaun ngalaman tambalan anu kasar, carita sacara simbolis némpél kana poin-poin anu sanés, sapertos: silaturahim, kasatiaan, katekunan, henteu sieun, bangga, katiisan y muerte, pikeun sawatara ngaran.

Sababaraha data biografi pangarang

Panulis sareng wartawan Ernest Miller Hemingway lahir dina dinten Jumaah, 21 Agustus 1899 di Oak Park Village, kalér Illionis. Kolotna nyaéta: Clarence Edmonds Hemingway sareng Grace Aula Hemingway; anjeunna, ahli gynecologist kasohor; sareng anjeunna, musisi sareng penyanyi penting. Duanana éta inohong terhormat di masarakat Taman Oak konservatif.pangarang Amérika pangsaéna

Ernest kuliah di Oak Park sareng Walungan Menengah Menengah Hutan. Dina taun SMP na, anjeunna ngiringan —Antawis seueur mata pelajaran— kelas jurnalistik, anu didikte Fannie Biggs. Dina masalah ieu, panulis anu paling saé dilélérkeun kalayan medarkeun tulisanana dina koran sakola, disebat: The trapeze. Hemingway meunang ku tulisan kahijinaéta ngeunaan Chicago Symphony Orchestra sareng dikenalkeun taun 1916.

Dimimitian dina jurnalistik sareng perang dunya munggaran

Dina 1917 - saatos nolak kuliah - anjeunna ngalih ka Kansas. Tuh ngamimitian karyana salaku wartawan dina koran Kansas Kota Star. Mikir ngan cicing di tempat ieu salami 6 bulan, anjeunna ngagaduhan cukup pangalaman pikeun ngalakukeun padamelan kahareup na. Engke ngagabung ka Palang Merah pikeun ngiringan WWIDi dinya anjeunna janten supir ambulan di payuneun Itali.

Korespondén perang

Saatos kacilakaan dina ambulan, Ernest kedah balik ka nagara asalna, dimana anjeunna balik deui kana jurnalistik. Dina 1937 anjeunna ngumbara ka Spanyol salaku koréspondén ku Amérika Kalér Surat Kabar Alliance pikeun nutupan Perang Sipil Spanyol. Sataun sanggeusna, anjeunna ngalaporkeun kajadian Perang Ebro sareng di tengah Perang Dunya II anjeunna nyaksian D-Day, dimana Operasi Overlord dimimitian.

Gaya sastra

Hemingway dianggap bagian tina Generasi Leungit, sakelompok urang Amérika anu ngamimitian karir literaturna saatos Perang Dunya Kahiji. Éta kusabab éta karyana nunjukkeun kuciwa sareng asa-asa dina waktos sesah. Carita sareng novel na dicirikeun ku ditulis dina prosa naratif, kalayan kalimat déklaratif pondok sareng sakedik panggunaan tanda internal.

nu nulis diidéntifikasi gaduh gaya unik, anu nandaan sateuacan sareng saatos dina bidang sastra. Novel kahijina, Fiesta (1926), ngamimitian karirna. Karya ieu nunjukkeun cara nyeratna nyalira, ka mana Hemingway disebut: téori gunung es. Kalayan éta, panulis ngajaga alesan pikeun carita henteu kedah langsung ditepikeun ka anu maca, tapi sacara implisit kedah nonjol.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   areli cenahna

    Halo, nami abdi Areli sareng kuring resep blog ieu, kuring ngaraos resep pisan sareng kuring bakal sering pisan balik kumargi cara nunjukkeun eusina janten kreatif sareng pikaresepeun pisan pikeun urang anu resep maca éta méré inspirasi pikeun urang langkung seueur maca sareng terang langkung seueur ngeunaan dunya sastra. Kaleresan kuring resep pisan kana blog ieu kusabab sakedap kuring siga budak awéwé di toko permén tanpa terang anu amis pikeun milih sadayana katingali pikaresepeun anu kuring hoyong baca sadayana yaaa.

bool (leres)