7 petualangan sareng bajak laut nyata. Klasik, sajarah sareng séri.

Palasik bajak laut

Angsuran anyar pilem saga tina Bajak laut Karibia sareng pastina langkung ti hiji maca di sakitar dieu sumanget ngeunaan karakterna sareng petualangan na. Tapi Abdi ti sakola baheula. nu Panjang John Silver, sahenteuna, sareng éta sadayana. Tapi aya seueur deui bajak laut, asli sareng fiksi, sareng naon anu parantos ditulis ngeunaan éta henteu kapendam.

Janten kuring milih ieu 7 carita ti kamari, ayeuna sareng salamina. Sababaraha klasik ti Sabatini, Salgari sareng Defoe, karangan sanés novel ngeunaan Kaptén Kidd, ku Richard Zacks. Novel novél munggaran Steinbeck. Sareng dua trilogi: éta tina Vazquez-Figueroa sareng anu tina James L. Nelson.

Juragan Getih - Rafael Sabatini

Salah sahiji klasik hébat tina novel petualangan bahari sareng bajak laut. Hatur nuhun utamina kana pilem anu sami klasik anu diarahkeun ku Michael Curtiz taun 1935, kalayan sakitar Erroll Flynn sareng Olivia de Havilland teu tiasa hilap.

Getih Peter, dokter di Inggris abad ka tujuh belas, nyaéta dituduh parantos janten bagian tina sakongkolan ngalawan Jacobo II sareng katéwak sareng henteu adil dikirim ka kebon Barbada. Di dinya Getih sareng babaturanana nyolong kapal Spanyol sareng janten bajak laut anu pas ngahontal rejeki sareng kamashuran.

Anu lalajo - James L. Nelson

Judul ieu mangrupikeun anu mimiti tina trilogi didamel tina Budak y Duduluran di basisir. Éta ngagaduhan protagonis Thomas marlowe, anu takwa di masa muda salaku bajak laut, ayeuna janten kolaborator pamaréntah Virginia dina nangtayungan basisir na. Anjeunna parantos ditunjuk janten kaptén Hadiah Plymouth, kapal utama koloni, pikeun membela diri ngalawan Duduluran Basisir, sakumpulan bajak laut anu dipimpin ku Jean-Pierre LeRois, kenalan lami sareng bengis pisan Marlowe.

Panulis Amérika Kalér ieu parantos dianggap ahli waris pikeun gaya sareng nada de Patrick O'Brian.

Sejarah umum perampokan sareng pembunuhan bajak laut anu paling terkenal - Daniel Defoe

Judul ieu dianggap sumber utama sareng paling didokumentasikeun boh pikeun mahasiswa Sejarah Sejarah Piracy boh pikeun panulis anu masihan nada legenda romantis ka bajak laut.

La bagian kahiji diterbitkeun dina 1724 handapeun nami samaran tina Kaptén Charles Johnson. Tapi di tukangeunana anjeunna nyumput, sapertos anu dialajar engké, Daniel Defoe. putera 17 biografi bajak laut Inggris terkenal jaman harita (Avery, Mary Read, Blackbeard…), Dibarengan ku koméntar umum ngeunaan pembajakan, bahaya na pikeun bangsa, panyababna sareng kamungkinan ubar. Bagéan kadua ngeunaan kaptén sareng awak anu ngoperasikeun di Madagaskar, basisir Afrika sareng Samudra Hindia.

Sandokan - Emilio Salgari

Sandokán mangrupikeun palaku protagonis a séri novel petualangan ditulis ku panulis Italia Emilio Salgari. Sareng anu pangkolotna di tempat éta, sapertos kuring, pasti émut ka Serial tv 70an di mana sadaya murangkalih hoyong janten bajak laut gagah ieu ti Malaysia. Atanapi Mutiara Labuán, kabogohna. Aranjeunna masihan kuring buku anu kuring jaga siga emas dina kaén.

Sandokan nyaéta a pangeran lahir yén anjeunna parantos sumpah dendam ka Inggris, anu ngusir tahta sareng maéhan kulawargana. Éta sababna anjeunna didédikasikeun pikeun bajakan sareng landihan Macan Malaysia. Anjeunna ngagaduhan awak sareng rerencangan anu teu aya saratna, sapertos urang Portugis Yanez, sareng basis operasionalna nyaéta pulau Momprecem.

Sareng ti Salgari ogé bajak laut sanésna, Corsair hideung, anu ogé diadaptasi kana bioskop sareng aktor anu sami anu maénkeun Sandokan, India Kabir Bedi.

Bajak laut - Alberto Vázquez-Figueroa

Teu tiasa sono kuota tanah air sareng anu kawéntar Jackare jare, didamel ku Vázquez-Figueroa, sinonim sareng petualangan anu hébat. Novel ieu nyarioskeun carita anu pinuh ku aksi, émosina sareng intrik, anu dibéntangan ieu Pribumi Inggris lami sareng moro mutiara anom pisan Spanyol, Sebastián Heredia. Éta mangrupikeun judul mimiti trilogi anu dituluykeun budak budak y Leon Bocanegra.

Anu moro bajak laut - Richard Zacks

Langkung a buku sajarah tibatan novél, buku ieu ngaleupaskeun legenda yén Kaptén William Kidd mangrupikeun bajak laut sareng buccaneer anu gaduh reputasi rindang. Zacks nunjukkeun yén, kanyataanna, Kidd mangrupikeun tentara bayaran dina jasa Karajaan Inggris, ditugaskeun pikeun néwak bajak laut sareng maksa aranjeunna ngabalikeun harta karun anu dipalingna. Hususna museurkeun kana tanding anu, sapanjang karirna, Kidd ngagaduhan bajak laut terkenal, Robert Culliford. Kitu ogé, éta masterful nyiptakeun kahirupan politik sareng sosial, boh di darat boh di laut, abad tujuh belas.

Cangkir emas - John Steinbeck

Henry morgan Ieu téh salah sahiji bajak laut karajaan paling kasohor tur kontroversial mecenghul dina waktos nalika pembajakan mangrupikeun kagiatan hukum sareng patriotik anu mangrupikeun bagian tina perang antara Spanyol sareng Inggris. Laksamana kapilih ku buccaneers di 1666, anjeunna mingpin ekspedisi anu ngancurkeun Port-au-Prince sareng Porto Bello.

Hadiah Nobel John steinbeck museur kana carita ieu dina penaklukan Panama (Piala Emas), ti mana Morgan pensiunan kalayan jarahan anu loba. Diterbitkeun dina 1929, éta novél kahijina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)