Еротски писма од ејмс oyојс

Нешто што го привлече моето внимание се среќаваше со преписката помеѓу Jamesејмс oyојс И неговата сопруга Нора Барнакл. Интензивната еротика што ја испуштаат ваквите букви ја допира границата помеѓу наведените и експлицитните во многу точки. И на моменти, таа ја допира границата помеѓу експлицитното и она што е премногу, претерано експлицитно.

Еротизмот и сензуалноста на писателите е точката каде тие најдобро се откриваат, а особено во овој вид на преписка, каде што се чини дека заемната потреба не принудува да бидеме блиски, давајќи ни најмногу „валкани“ да се обидеме (како што вели oyојс во едно од неговите писма) на оние чии имиња се пофалени за нивната „чистота“.

Еве споделувам со вас некои од писмата:

22 ноември 1909 година - улица Фонтеној 44, Даблин

Најмила, твојата телеграма беше во неговото срце таа вечер. Кога ти ги напишав тие последни писма, бев во целосен очај. Мислев дека ја изгубив твојата loveубов и почит ... како и заслужената. Вашето писмо утрово е многу слатко, но го чекам писмото што веројатно би го напишале откако ќе ја испратите телеграмата.

Јас сè уште не се осмелувам, драги мои, да бидам запознат со тебе, сè додека не ми дадеш повторно дозвола. Имам чувство што не треба, иако твоето писмо е напишано со твојот стар, познат, палав тон. Мислам кога зборувате за тоа што ќе направите, ако не ве послушам за одредено прашање.

Ventе се осмелам да кажам само една работа. Велите дека сакате мојата сестра да носи долна облека за вас. Не, драга, те молам. Не сакам никој, па дури и жена или девојче, да гледа работи што ти припаѓаат. Би сакал да бидеш повнимателен и да не оставаш одредена облека облечена, мислам кога само што дојдоа дома од алиштата. Ох, би сакал да ги чуваш скриени, скриени, скриени сите тие работи. Би сакал да имате многу долна облека од сите видови, од сите видови нежни бои, складирана, пеглана и парфемирана.
Колку е страшно да се биде далеку од тебе! Дали го прифативте вашиот сиромашен lубовник повторно во срцето? Beе бидам нетрпелив за твоето писмо, а сепак ти благодарам за твојата lovingубовна телеграма.
Немој сега да ми пишам долго писмо, драги мои. Она што го напишав малку ме растажи. Уморен сум да ти праќам зборови Нашите залепени усни, рацете испреплетени, очите кои не успеаја во тажната радост на поседот, ќе ме задоволат повеќе.
Прости ми мила. Имав намера да бидам порезервирана. А сепак морам да копнеам по тебе и копнеам по тебе и копнеам по тебе.

2 декември 1909 година - улица Фонтеној 44, Даблин

Драги мои, можеби треба да започнам со барање за прошка за неверојатното писмо што ти го напишав минатата ноќ. Додека го пишував, твоето писмо лежеше до мене и моите очи беа вперени, како што се сега, на одреден збор напишан на него. Има нешто непристојно и безобразно во самиот изглед на картичките. Исто така, неговиот звук е како самиот чин, краток, брутален, неодолив и ѓаволски.

Драга моја, не се навредувај од тоа што го пишувам. Ти ми благодариш за убавото име што ти го дадов. Да, драга моја, „мојот прекрасен див цвет на жива ограда“ е убаво име! Мој темносин цвет, натопен од дожд! Како што можете да видите, сè уште имам нешто како поет. Youе ти подарам и една убава книга: тоа е дар на поетот за жената што ја сака. Но, покрај него и во рамките на оваа духовна loveубов што ја чувствувам за тебе, постои и див beвер кој го истражува секој негов таен и срамен дел, секое негово дело и мирис. Мојата loveубов кон тебе ми дозволува да се молам на духот на вечна убавина и нежност што се рефлектира во твоите очи или да те спушти под мене, на твоите меки гради и да те однесе одзади, како свиња што јава маторица, прославена во искрената смрдеа што се креваше од задниот дел, прославена во голиот срам на превртениот фустан и белите женски гаќи и во збунетоста на вашите розови образи и разбушавена коса.

Ова ми дозволува да пукнам во солзи на сожалување и loveубов кон тебе поради звукот на некој акорд или музичка ритам или да легнам со главата на нозе, опашка до опашка, чувствувајќи ги прстите како милуваат и ми скокоткаат тестиси или чувствувам како се тријаш твојот задник наспроти мене и твоите усни што горат го цицаат мојот петел додека мојата глава се пробива помеѓу твоите дебели бутови и моите раце ја привлекуваат заоблената кривина на задникот и мојот јазик неповолно го лиже твојот црвен секс. Мислев на тебе скоро до точка на несвестица кога ќе го слушнеш мојот глас како пее или ти мрмори за душата тага, страст и мистерија на животот и истовремено помислив да правиш валкани гестови со усните и јазикот, провоцирајќи ме со непристојни звуци и галења и правејќи го пред мене највалканиот и најсрамниот чин на телото. Дали се сеќавате на денот кога ја кренавте облеката и дозволете ми да легнам под вас за да видам како сте го направиле тоа? Тогаш ти беше непријатно дури и да ме погледнеш во очи.

Вие сте мои, драги мои, вие сте мои! Те сакам. Сè што напишав погоре е еден или два момента на брутално лудило. Последната капка семе е инјектирана со тешкотии во вашиот секс пред сè да заврши и мојата вистинска forубов кон вас, loveубовта кон моите стихови, loveубовта кон моите очи, зашто вашите чудно примамливи очи ми прелетуваат над душата како ветер на мириси Мојот петел е сè уште крут, врел и потресен по последната, брутална инвестиција што ти ја даде кога ќе слушне немирен химна, на побожно и нежно обожавање во твоја чест, од темните пластили на моето срце.

Нора, моја верна мила, моја палава ученичка со слатки очи, биди моја курва, lубовник, што сакаш (мојот мал overубовник за работа) со дожд.

3 декември 1909 година Улица Фонтеној 44, Даблин

Мое драго девојче од монахињите: има некоја starвезда многу близу до земјата, бидејќи сè уште сум плен на напад на трескави и желби на животни. Денес честопати застанував нагло на улица со извик, секогаш кога ќе помислев на писмата што ти ги напишав минатата ноќ и претходната вечер. Сигурно изгледаа ужасно во студената светлина на денот. Можеби не ви се допаѓа нивната грубост. Знам дека си многу пофина личност од твојот чуден overубовник и, иако тоа беше самиот себе си, вие напалено девојче, кое прво напиша за да ми кажете дека сте нетрпеливи за да ве ебам, сепак претпоставувам дека дивата нечистотија и непристојност на мојот одговор ги надмина сите граници на скромност. Кога ова утро го добив вашето експресно писмо и видов колку сте lovingубени кон вашиот презир Jimим, се срамав од она што го напишав. Сепак, сега ноќта, тајната и грешна ноќ, повторно падна на светот и јас сум повторно сама што ти пишувам и твоето писмо е повторно преклопено пред мене на масата. Немој да ме прашуваш, драга. Дозволете ми да ви пишам, драги.

Како што знаете најмили, јас никогаш не користам непристојни зборови кога зборувам. Никогаш не си ме чул, нели, изговарајќи несоодветен збор пред други луѓе. Кога мажите тука раскажуваат валкани или безобразни приказни пред мене, јас едвај се насмевнувам. А сепак знаете како да ме претворите во aвер. Беше ти самиот, ти, кој ја спушти раката во моите панталони и нежно ја поттурна мојата кошула настрана и го допре мојот петел со твоите долги, скокотливи прсти и малку по малку го зеде целиот, дебел и крут како што беше, со твојата рака и ти ми даде рачна рака полека додека не дојдов меѓу твоите прсти, без да престанам да се потпирам над мене, или да ме гледаш со твоите мирни и свети очи. Вашите усни исто така први изговорија непристоен збор. Многу добро се сеќавам таа ноќ во кревет во Пола. Уморен од лежењето под маж, една вечер си ја искинавте ноќницата насилно и се искачив на врвот за да ме возиш гол. Го ставивте твојот кур во пичката и започна да ме возиш горе-долу. Можеби не бев доволно напален, како што се сеќавам дека се потпре во моето лице и нежно мрмореше: „Ебати ме, мила!“

Нора драга, умирав цел ден да ти поставам прашање или две. Дозволи ми, драги мои, затоа што ти кажав сè што направив во мојот живот; Па, што да те прашам, пак. Не знам дали ќе им одговориш. Кога таа личност чие срце копнеам да застанам со истрел од револвер, ти ги стави раката или рацете под здолништата, дали тој само те скокоткаше однадвор, или ги залепи прстот или прстите? Ако беше, дали се искачија доволно високо за да го допрат тој кур на крајот од твојата пичка? Дали ве допре од позади? Дали долго време ве скокоткаше и дали дојдовте? Дали тој те замоли да го допреш и дали го стори тоа? Ако не го допревте, дали дојде до вас и дали го чувствувавте?

Други прашања, Нора. Знам дека бев првиот човек што те ебе, но дали некогаш некој човек се побунил? Дали некогаш тоа момче што ти се допадна го направи? Кажи ми сега, Нора, одговори на вистината со вистината и искреноста со искреност. Кога бевте со него ноќе во мртва ноќ, зар прстите некогаш, некогаш не ги откопчуваа пантолоните или се лизгаа внатре како глувци? Дали некогаш си го зезнал, драг, кажи ми ја вистината, тој или некој друг? Дали некогаш, некогаш, некогаш сте го почувствувале кур на маж или момче на прстите додека не ги откопчате пантолоните? Ако не сте навредени, не плашете се да ми ја кажете вистината. Драга, мила вечерва имам толку дива желба за твоето тело што ако бевте тука покрај мене и дури и да ми кажете со свои усни дека половина црвенокоси измами во регионот Галвеј ве заебаваа пред мене, јас сепак трчај кон тебе мртва од желба.

Семоќен Боже, каков е овој јазик што writing го пишувам на мојата горда сини очи кралица? Дали ќе одбиете да одговорите на моите груби и навредливи прашања? Знам дека ризикувам многу пишувајќи вака, но ако ме сакаш, ќе почувствуваш дека сум луд од желба и дека морам да ти кажам сè.
Душо, одговори ми. Дури и кога дознав дека и ти си згрешил, можеби би се чувствувал уште пообединет со тебе. Како и да е, те сакам. Ви напишав и реков работи што мојата гордост никогаш повеќе не би дозволила да и ги кажам на ниту една жена.
Драга моја Нора, јас галамам за твоите одговори на овие мои нечисти писма. Јасно ти пишувам, затоа што сега чувствувам дека можам да ти го држам зборот. Не лути се, драги, драги, Нора, мој див цвет на жива ограда. Го сакам твоето тело, копнее по тоа, сонувам за тоа.

Зборувај ми мили усни дека сум се бакнал со солзи. Ако овие глупости што ги напишав ве навредуваат, натерајте ме повторно да ги вратам сетилата со камшик, како што сте правеле порано. Бог да ми помогне!
Те сакам Нора, и се чини дека ова е исто така дел од мојата убов. Извини ме! Извини ме!


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

20 коментари, оставете ги вашите

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

 1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.

 1.   Хозе Леонардо Аранго v dijo

  Мислам дека неговите писма се многу интересни и страствени.Мислам дека сте личност која е многу јасна за тоа што сака и вие би го постигнале тоа затоа што вашите писма се возбудливи. благодарам што си како еве

 2.   Хоакин Мартинез dijo

  Кога ќе ги напуштат книгите, писателите се тажни ... Малечок oyојс ... и гиладата го обожи Улис !!!

 3.   Галатеа dijo

  Многу добро. И благодарам што ги споделивте овие букви каде еротската loveубов е поезија.
  G.

 4.   Marie dijo

  Ме исполнува со задоволство да видам како еден генијалец на литературата, исто така, ги стави сите свои зборови во служба на неговата убов, на неговите најинтимни желби ... кои патем се дел од првите.

  И господа, ве молам, не обвинувајте го овој човек ... тој не направи ништо повеќе од тоа што и покажа најдлабоки инстинкти на својата машкост пред дамата која го плени приватно ...

  Не можеме да го негираме .. ова е и loveубов.

 5.   Сенилна dijo

  Ги споделувам повеќето изложени коментари и ги почитувам оние што не ги споделувам
  на луѓето кои не сакаат нешто само велат помине и ништо друго не добивате ништо со тоа што ќе се истрошите да пишувате за да го напуштите вашиот лош бран
  буквите се веќе напишани и точка
  патем, тие се мајка, одлично е да се искористи тој дел од секое суштество, да се добијат сите текови на еротика, напредок во сексот и умови отворени за нови искуства
  Што е важно дали сте со „H“ или без „H“, буквата се разбира =
  Патем, ако има дете, шупак гледајќи во ова се виновни родителите, тие ја пуштија кабреријата
  ааахх !!! Ако забележале, не ставајте периоди, не запиркувајте или што било друго затоа што знам дека тој или таа што ќе го прочита ова ќе знае што сакав да кажам и што правам
  Здраво
  Сенилна

 6.   сладок рузмарин dijo

  Тие букви имаат многу страст, ја сакам целата таа страст, тоа лудило да сакам да ја поседувам таа жена која веќе не е негова ...

 7.   Алехандра dijo

  Јас сум страстен за сè што има врска со страста и сексот .... овие писма се многу жешки ... авторот е многу добар

 8.   Фернандо dijo

  Кој со здрав ум може да им суди на овие убави картички? Кој и да го стори тоа едноставно не ја познава човечката природа, не го живеел голиот јазик на loveубовта и еротиката. Ми изгледаат прекрасно сурови и искрени. Не наоѓам ништо вулгарно во нешто толку убаво, поетско и нормално како човечкиот пол.

 9.   Ali dijo

  Сите жени сакаат маж кој нè сака да ги опишува своите чувства, loveубовта што ја чувствува и страста што може да се разбуди сè додека не стане див човек полн со страст и нежност во исто време. Го сакам начинот на кој oyојс ги изразува своите желби и својата убов.

 10.   Manuel dijo

  Мое мислење е дека тие се доста рискави букви и дека очигледно ги интересирале само Jојс и нејзиниот lубовник. Особено, не мислам дека тие многу му помагаат на писателот затоа што можат да создадат друга перцепција од онаа што ја имавме за големиот писател. Некои дури ги квалификуваат како порнографски. Како што реков, тие не му помагаат многу на големиот писател и беа јасно интимни по карактер. Мислам дека не би сакал да се обелодени!

 11.   Јован dijo

  Чувствувам одредена фрустрација гледајќи дека има само 3 букви, откако ги прочитав имам потреба од повеќе.

 12.   Виктор dijo

  Loveубовта има еден и илјада начини на изразување, а Jamesејмс беше генијалец, искреноста во неговите изјави и начинот на издигнување на идолопоклонството за неговата партнерка нè тера да се прашуваме дали не сме го сториле истото.

 13.   Фернандо dijo

  Сексот е многу природен и нормален. Овие писма воопшто не се порнографски. Би било порнографски доколку Jејмс oyојсе ги напишаше овие писма за да продава и да профитира од нив. Тој едноставно ги напишал во блискост со жената што ја сакал.

 14.   Erika dijo

  Здраво! Јас би сакал да знам дали има некаков вид компилација каде што се сите букви, разбирам дека да, јас сум од Мексико и морав да видам сцена што има врска со буквите и што ми предизвика интерес да знам повеќе, ве молам одговор!

 15.   Палонија Ница dijo

  За мене тие не се „Сиромашна Нора, кутриот Jamesејмс oyојс“. Сиромашни се заборавените, оние кои починаа и остануваат во апсолутна анонимност. Ниту, пак, се согласувам со тоа: „Тие не го заслужуваат тоа“. Мислам дека тие навистина го заслужуваат тоа, тој затоа што во срцето му внесе loveубов толку длабока, толку човечка, толку дива, што го инспирираше да може да ги истури тие возвишени зборови на хартија и таа да може да разбуди таква страст во човек со толку многу ресурси за да може да ги изрази своите највозвишени и најперверзни емоции преку кожата на својата сакана. Beе има многу кои се скандализирани од тие зборови, но многу други, ние ќе ги сакаме тие букви, ќе ги проголтаме и ќе ги чуваме во нашата меморија со ревност да можевме да погледнеме странски рај, но не помалку убав отколку што живееле нашите сопствени.

 16.   Рејчел Сиера dijo

  За мене, да не гледам ништо за сексот и чувствата што ги ослободуваат се лоши добри картички

 17.   Ригаил Марсијал dijo

  Iceоис, творецот на ВНАТРЕШНО МОНОЛОГО во својот УЛИСИС, не ги напиша своите писма за да ги читаме, туку ги напиша за да ги прочита неговата сакана. Неговата содржина им припаѓа само на нив како на нивната длабока и човечка убов. Но, ако поради некоја причина, тие дојдоа кај нас, исмејувајќи ја интимноста на преписката, да не бидеме сексуални лицемери, затоа што, кој повеќе или помалку, мора да оди по еротскиот пат на loveубовта, денес или утре. Ако не, да речеме, на првиот ден од смртта, дека не сте доживеале телесна loveубов во целата нејзина големина.

 18.   Camila dijo

  Тој знае како да игра точно онаму каде што ние жените сакаме

 19.   Марија dijo

  Многу изненаден и зачуден! Прочитав навистина неверојатни коментари. Да неверојатни ... излегува дека тие си дозволуваат да се сомневаат, па дури и да се повикуваат на порнографијата. Тие букви ги сметам за одлични (имајте на ум дека тие беа приватни), врската помеѓу oyојс и Нора беше очигледно многу интимна со размислување за ОТВОРЕНО И ИСКРЕНО. Мислам дека многу мислења се за лицемерни луѓе и ефтин морал.

  Ги сакав ... тие се искрени, lovingубовни, еротски ... …ојс е страствен господин за Нора. Зошто да се доведува во прашање и да се изрази мислење со апсурди и незнаење? Отвори го умот! Theаволот нема да дојде да ги бара. Не сакате страсно, не знаете да бидете искрени ...
  Едно мислење ја изразува својата загриженост дека детето ќе ги види ... како што го информирам дека секој ден сите деца гледаат ужасни ситуации (телевизиска емисија за вести на пример), малтретирање од блиски луѓе ... како и да е; човечката глупост, лицемерие и незнаење имаат свои претставници овде .... обидете се да ги подобрите тие аспекти.

 20.   Серхио квинтана dijo

  Да се ​​трубиме себеси ако жената што нè сака со тоа што ги пишува овие редови не се издигне во највозбудливата екстаза? Ова е убаво, неверојатно е, тој е голиот јазик на најдобрата еротика што гори, на loveубовта што гори, оние што не ги сакаат своите позиции се многу респектабилни; секој има своја магија внатре и ја пренесува.