Ана Лена Ривера Мужиз

Јас сум Ана Лена Ривера, автор на серијата романи со интриги во главната улога на Грација Сан Себастијан. Првиот случај на Грација, Ло ка Калан го изгуби Муертос, ја доби наградата Торенте Балестер 2017 и финалистичката награда за наградата Фернандо Лара 2017. Страствен сум со криминалистичката фантастика уште од детството, кога ги напуштив Мортадело и Филемон за Поаро и Мис Марпл, па по неколку години како менаџер во голема мултинационална компанија го сменив бизнисот за мојата голема страст: Криминалистичкиот роман. Така се роди Грација Сан Себастијан, водечки истражувач во мојата серијалот за детективски романи, каде што нормалните луѓе, како и секој од нас, можат да станат криминалци, дури и да убиваат кога животот ги става во тешка ситуација. Роден сум во Астуриас, имам дипломирано правно право и деловна администрација и менаџмент и живеам во Мадрид од универзитетските денови. Од време на време треба да го мирисам морето, Кантабриското море, силно, живописно и опасно, како романите што ти ги пишувам.

Ана Лена Ривера Мужиз има напишано 84 статии од јануари 2018 година