Kasusastran minangka cara kanggo ngowahi jagad

Buku donya 1

Ing taun-taun pungkasan, Internet lan teknologi anyar ngidini seni entuk aspirasi anyar (lan efektif). Kasunyatan sing njupuk alih Sejarah sing wis pirang-pirang abad wis nuduhake, sadurunge blog lan tweet, akeh seniman, lan utamane para panulis, malah wani nantang sistem kasebut. Tuladha negesake kapasitas literatur minangka cara kanggo ngowahi jagad.

Tulis. Wacan. Mikir.

Darwin nantang Greja babagan teori evolusi. Sawise nulis agama Islam karo Ayat-Iblis Setan, panulis Salman Rushdie kudu ngungsi yen ora pengin kepalanya dipotong. Pirang-pirang taun mengko, Roberto Saviano butuh pengawal sawise nerbitake Gomorrah, crita Italia liyane sing ora disenengi camorra Neapolitan. Malah Kode Da Vinci kudu matur nuwun amarga bisa nambah alis luwih saka siji sing maca.

Sejarah kebak panulis hebat sing nalika semana wani ngluwihi hiburan sing sederhana lan totohan crita sing ngowahi cara mikir. Nanging, nalika teknologi anyar kayata Internet lan blog utawa jaringan sosial, jagad kasebut katon dadi alas ide seni kanthi gegayuhan sing luwih efektif.

Kasunyatane, nulis sederhana menehi dalan kanggo proyek-proyek ing endi literatur tekan derajat sing luwih kuat nalika ngowahi jagad: conto anyar sing wis kasebut Kasusastran LaPrek lan pengaruhe ing India sing sepisan maneh tundhuk karo huruf; budaya "mikro" minangka inspirasi kanggo sawetara panulis sing wani ninggalake sawetara ayat ing Twitter saben dina; blog ing ngendi para mudha saka negara-negara sing durung maju wis nguciwani frustasi supaya bisa nerbitake buku. . . Sukses, kanthi sawetara marketing apik sing ana ing acara tartamtu, ngidini ewonan wong bisa digerakake lan pola pikirane diganti.

Ing titik iki, pitakon ing artikel iki dadi mung pratelan yen sampeyan wis ngerti sadurunge, mula niate ora liya yaiku inspirasi wong-wong kaya sampeyan supaya bisa nindakake ide-ide kasebut ing alas iki sing diarani Internet. Lan karo wong-wong mau, bisa uga kabeh jagad.

Apa aspek negatif ing jagad saiki sing pengin utawa sampeyan nyoba ngganti lirik?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)