Wit palem ing salju dening Luz Gabás

Wit palem ing salju dening Luz Gabás

Berta Vázquez ing adaptasi film Palmeras en la Nieve, dening Luz Gabás.

Utamane misuwur sawise prima adaptasi film ambisius ing 2015, Wit palem ing salju dening Luz Gabás Iki minangka perjalanan menyang pulau Fernando Poo, ing Guinea Guinea, sing mbukak narasi anyar kanggo masarakat sing seneng novel sejarah tanpa romantisme.

Sinopsis Wit Sawit ing Salju

Tutup wit palem ing salju

Taun iku taun 1953 lan Kilian, wong enom saka Huesca, miwiti petualangan karo seduluré Jacobo menyang sawijining pulau gaib, Fernando Poo, sing nalika semana dikuwasani wong Spanyol. Rimbun lan unik, papan iki dadi macem-macem peternakan lan perkebunan kakao sing diduweni saka sawetara wong sing paling sugih ing Spanyol, lan peternakan Sampaka minangka salah sawijining pangembangan sejarah.

Plot sing bakal ditindakake Clarence, putri lan ponakan wadon saka Jacobo lan Kilian, sing miwiti investigasi ing taun 2003 babagan asale lelungan menyang Fernando Poo, saiki diarani Bioko, lan nggoleki plot perkebunan Sampaka, nalika mbukak budaya Afrika lokal sing apik banget.

Loro utas plot sing ana gandhengane kanggo ngrampungake intrik lan romansa dasawarsa 50-an ing endi pamane Kilian pungkasane nyebrang garis sing mbebayani kanthi tresna karo wong asli, Bisila, kanthi wektu ketegangan sing kuat ing antarane warga lokal, utamane ing antarane Bubi lan Fang, lan penjajah Spanyol.

Sinau X sing sampurna ing episode kasebut saiki ora dieksploitasi ing literatur kaya dene urip ing Fernando Poo sing akeh kontras, watesan lan semangat sing ilang sing nggawe crita babagan Clarence.

Watake wit kurma ing salju

Film isih saka Wit Sawit ing Salju

Wit Sawit ing Salju minangka gabungan karakter sing narik kawigaten antarane tradhisi lan kepinginan, adat istiadat lan kebebasan, nggawe crita sing unik. Iki minangka paraga utama ing novel kasebut:

  • Kilian: Protagonis crita kasebut ora nate lunga saka pegunungan Huesca asale nganti taun 1953, dheweke mutusake mlebu, bebarengan karo seduluré Jacobo, ing petualangan kerja ing Fernando Poo, sawijining pulo Guinea Khatulistiwa saiki sing dijupuk saka Spanyol. Kilian bakal miwiti nggarap peternakan lan bakal nggawe link anyar karo sawetara warga lokal, kalebu Bisila.
  • bisa: Gegayutan karo klompok etnik Bubi, Bisila minangka wanita enom sing enigmatis sing nyekel Kilian sawise sesambungan karo dheweke nalika tekan peternakan. Bisila minangka salah sawijining karakter sing paling apik ing drama kasebut, amarga senadyan nduweni perasaan marang protagonis, dheweke rumangsa beda-beda antarane priya sing ditresnani lan tradhisi sing dileksanakake dening bangsane.
  • Jacobo: Sedulur Kilian, Jacobo minangka karakter sing ngalami trauma, mula dheweke mutusake pindhah karo Kilian menyang Fernando Poo kanggo kerja bareng bapake Antón ing peternakan Sampaka. Dheweke seneng banget nanging urip lan alergi marang komitmen.
  • Julia: Feminis lan sadurunge dheweke, Julia minangka wanita enom sing ceria lan ngalamun sing manggon ing peternakan Sampaka. Dheweke nggawe keterlibatan khusus karo Kilian wiwit wayahe, dadi bocah wadon sing idhine terus-terusan diganggu dening wektu lan papan sing kudu dienggoni.
  • Clarence: Sawise nemokake surat misterius, Clarence, putri Jacobo lan ponakan Kilian, mutusake kanggo miwiti lelungan menyang Bioko saiki kanggo nemokake sejarah leluhure lan kabeh intrik ing wilayah Sampaka.
  • Anton: Simbah lan bapakne Clarende saka Kilian lan Jacobo minangka wong wesi sing ora setuju yen ana perubahan lingkungane, utamane nalika dheweke pindhah saka Huesca menyang Guinea kanggo kerja bareng karo anake loro.

Wit palem ing salju: Spanyol endah

cahya gabas

Luz Gabás, panulis Palmeras en la Nieve.

Saka kabeh pusaran ing sejarah Spanyol, periode penaklukan Fernando Poo, ing Guinea Khatulistiwa saiki, minangka salah sawijining film paling cilik lan bioskop. Iki minangka alasan sing nyebabake Luz Gabás nyinaoni aspek eksotik negara kita liwat karakter, kontras lan perkebunan kakao sing, utamane ing taun 50-an, dadi magnet kanggo kabeh wong Spanyol sing ngupayakake nylametake mlarat lan ngasilake dhuwit ing panggon liya.

Sawise pirang-pirang wulan riset, iki BA ing Inggris Filologi mbukak rong crita, yaiku Clarence lan pamane Kilian, mbungkus presentasi jagad rahasia sing narik kawigaten omah penerbitan Catalan Tema de Hoy, sing nerbitake novel kasebut ing taun 2012, dadi laris lan diterjemahake ing basa liyane kayata Italia lan Walanda.

Nanging, sukses sukses ing buku kasebut diwenehake adaptasi filme, sing dirilis wulan Desember 2015 sawise produksi 10 juta dolar lan macem-macem lokasi ing Spanyol, Kolombia, Gambia lan Senegal. Starring Mario Casas, Berta Vázquez, Emilio Gutiérrez Caba, Adriana Ugarte, Macera García and Alain Hernández, film kasebut dadi sukses box office, nggabungake potensial bioskop Spanyol kanggo adaptasi sastra sing ambisius.

Sawise sukses Palmeras en la Nieve, Luz Gabás uga nerbitake rong novel liyane: Bali menyang kulit, diterbitake ing 2014 lan disetel ing Pyrenees of Huesca sing wis dadi latar utama crita katresnan; Y Kaya kobongan ing es, diterbitake ing 2017 sing kedadeyan ing abad kaping XNUMX ing antarane pagunungan Prancis lan Spanyol.

Wit palem ing salju Luz Gabás minangka salah sawijining wit gedhe paling laris Spaniards ing dasawarsa. Latihan riset sing apik sing bisa ngirim kita menyang Afrika penggabungan, pisang sing ditanduri karo suku pribumi, omah gedhong kolonial sing dikuwasani dening wong Spanyol sing ambisius lan crita-crita katresnan sing nyoba ngrampungake ukum ing jagad iki.

Punapa panjenengan kersa maos Wit kurma ing salju dening Luz Gabás?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.