Tania Juste. Wawancara karo penulis Amor al arte

"

Tania Juste | Fotografi: profil Facebook.

Tania Juste iku saka Barcelona. Dheweke lulus ing Sejarah Seni lan saka studi kasebut ana judhul novel paling anyar, tresna seni. nanging padha uga Kanggo kembang kulit, taun-taun dicolong, Rumah sakit wong miskin o wektu kulawarga. Matur nuwun kanthi sanget kanggo wektu lan kebecikan sing diwenehake kanggo iki Interview, sing diwenehake marang kita saiki, ing ngendi dheweke ngomong babagan katresnan seni lan akeh topik liyane.

TÀNIA JUSTE — WAWANCARA

  • Saiki KASUSUSTRAN: Novel paling anyar yaiku tresna seni. Kepiye carane lan saka ngendi ide kasebut?

TÀNIA JUSTE: Iki kula novel kaping enem lan aku duwe pakurmatan duwe maca banget setya karo kang kita mboko sithik tuwuh lan mbentuk komunitas. tresna seni Iku muncul saka pitakonan gedhe sing wiwit tuwuh ing aku sawise aku rampung gelar Art History. Aku wis darmabakti kanggo sinau obahe seni kanggo sawetara taun, taun kang aku katutup seniman gedhe ing kabeh wektu, lan alon-alon aku ngerti yen kabeh mau, sing katon ing indeks buku-buku sing diwènèhaké marang kita, padha. wong lanang. Banjur ana pitakonan gedhe: Ing endi para seniman wanita ing sajarah seni? Wonten ing novel ingkang kula serat, paraganipun inggih menika, para seniman wanita saha ingkang remen saha gesang saking seni. Yaiku dikarepake kanggo visibilitas wanita ing seni

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

TJ: Aku ngelingi salah sawijining wacan diwasa pisanan sing paling nyenengake aku yaiku Gambar Dorian Grey, dening Oscar Wilde. Iki minangka salah sawijining wektu nalika aku ngerti kepiye kaendahan seni bisa nggawa sampeyan.

Aku wis nulis crita wiwit cilik. dongeng sing ora tau nglilani nerbitake lan nyoba crita pemuda. Sing pisanan sing dakanggep apik lan mutusake kanggo diterbitake yaiku novel Kanggo kembang kulit, ing wektu iki ing basa Katalan.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

TJ: Mercè Rodoreda, Montserrat abang, Carmen LAFORET, Irene nemirovsky, thomas wong, Stefan cabang… Aku bisa nerusake karo sawetara liyane saka sasi lan gedhe-gedhe kontemporer liyane, nanging dhaftar ora bakal mungkasi.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

TJ: Emmadening Jane Austen.

Buku dening Tania Juste

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

TJ: Ing musik. Aku ora seneng bisu mutlak (utawa rame), dadi aku tansah nulis nganggo musik (klasik, jazz…). A soundtrack sing aku nggawe lan sing ngiringi kula ing nulis saben buku. 

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

TJ: Aku nulis ing pasinaonku lan uga ing perpustakaan, file lan panggonan aku kudu pindhah menyang document dhewe.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

TJ: Aku seneng maca saka kabeh lan kabeh wektu, lan aku ora aturan metu nyoba aliran liyane lan ndhaftar ing mangsa ora adoh banget.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

TJ: telung buku bebarengan, langgeng. A biografi de Mercè Rodoreda (ditulis lan didokumentasikake kanthi apik dening Mercè Ibarz), kompilasi saka artikel saka gedhe Norah efron (Aku ora ngelingi apa-apa) lan aku mung miwiti crita kepang dening Anne Tyler.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

TJ: Aku begja duwe wong. dhukungan saka penerbit utama, loro ing Catalan lan Spanyol, uga sandi agen sastra. Wanita karo sing kita mbentuk tim lan nuduhake complicities gedhe. Nerbitake minangka keputusan sing butuh pirang-pirang taun lan aku ora getun. Saben wangun seni minangka dialog lan aku rumangsa banget didhukung dening kabeh pamaca.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

TJ: Urip digawe saka wektu sing apik lan liyane sing luwih sedih. Kita sinau saka kabeh mau lan iki mbantu kita luwih ngerti jagad iki lan, sing paling penting, ngerti awake dhewe. Kabeh pengalaman penting minangka materi seni.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.