Martín Casariego. Wawancara karo penulis aku ngrokok supaya lali yen sampeyan ngombe

Fotografi: Situs web Martín Casariego

Martin Casariego, penulis Madrilenian saliyane panulis skrip (Rahasia Puente Viejo) lan artikultur ing macem-macem media, taun kepungkur dheweke nampilake novel genre ireng Aku ngrokok lali yen sampeyan ngombe, diterbitake dening Siruela. Nanging wis duwe sejarah dawa luwih saka 30 judhul, 8 kanggo bocah-bocah. Wis menehi kula iki Interview bilih matur nuwun sanget. Amarga kabecikan lan waktune, sing uga nuduhake politik.

MARTÍN CASARIEGO - WAWANCARA

  • WARTA KAPUSTAKAN: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

Martín CASARIEGO: Mokal elinga buku kapisan sing dakwaca. Ana foto sing nggawe aku ngguyu yen aku cilik banget, kanthi tampilan sing konsentrasi banget lan ing tanganku ana buku Tintin kuwalik. Dadi bisa dadi salah sawijining buku Tintin sing wis urip bareng aku. Crita pisanan sing dakkirim yaiku tanpa mangu-mangu A redaction ing sekolah.

  • AL: Apa buku sing mengaruhi sampeyan lan kenapa?

MC: Salah siji sing pertama sing nggawe aku ora nyenengake, yaiku Orzowei, saka Alberto manzi, kira-kira telulas utawa patbelas taun, dakkira. Ngopo Amarga petualangan, ambane ora ana sing liya, lan ditulis kanthi apik. Kontribusi karo Tarzan kanggo nggawe aku ngimpi Afrika. Amarga penasaran, aku maca maneh nalika umurku rong puluh taun, lan maneh aku seneng banget; lan sepuluh taun mengko, padha.

  • AL: Lan sing dadi penulis favorit? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

MC: Aku ora duwe siji penulis favorit, ana akeh, kabeh sing wis nulis novel sing nggawe aku kesengsem, Graham Green, Kafka, Tolstoy, Clarín, Pesen, Albert Camus, Bioy Casares, James M. Kain, Carson McCullers, lsp. Lan tanpa mangu-mangu, Cervantes.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

MC: Nalika semana aku seneng banget Pesulap, saka Rayuelananging semangatku saya suwe saya suwe. Aku seneng banget Alejandra Vidal, saka Babagan pahlawan lan kuburan, nanging aku luwih milih dheweke adoh. Nanging, ya aku kepengin ketemu Anna Karenina. Lan nggawe? Kanggo dheweke lan akeh liyane, mesthi.

  • AL: Apa hobi nalika nulis utawa maca?

MC: Dakkira ora. Luwih luwih bisu sekitar lan kurang gangguan luwih apik.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

MC: Situs iki ora penting kanggo aku, aku kudu adaptasi dhewe, malah bisa nulis en kopi... Nanging sing becik, ing lapangan, dewekan.

  • AL: Apa sing ditemokake ing novel sampeyanAku ngrokok lali yen sampeyan ngombe?

MC: Siji saperangan protagonis aku seneng banget, Max lan Elsa, wong jahat sing uga dakkarepake, sanajan ora duwe dheweke, García, crita katresnan, tumindak, sawetara intrik, dialog cepet, kanthi banyolan lan ironi, referensi budaya, a San Sebastián diracun dening ETA lan a Madrid ninggalake ing Pindhah...

  • AL: Genre sastra liyane sing sampeyan minat?

MC: Aku dudu jenis kelaminSanajan ana sawijining wektu nalika aku maca akeh novel kriminal lan tindak pidana (lan saka ngendi seri Max Lomas). Dakkira Tham novel apik padha ndhuwur genre.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

MC: Saiki aku mbenerake Regane ora ono, tutugan saka Aku ngrokok lali yen sampeyan ngombe lan Siruela bakal ngeculake musim semi sabanjure. Aku nyatane nerbitake dhisik, ing taun 1996, nanging kronologis sadurunge Aku ngrokok…, lan aku ngira butuh review.

Ing istilah waosan, sing pungkasan wis Wong lanang karo tas nduwur sirah, saka Alexis raono, sing aku seneng banget, lan aku duwe sawetara buku ing meja, ngenteni aku, Lelungan menyang Kongo, dening Gide, lan Reuni y Jiwa sing wanidening Fred Uhlman.

  • AL: Kepiye sampeyan ndeleng babagan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake?

MC: Wis mesthi angel diterbitake, saiki lan sadurunge. Akeh sing ditulis, lan sanajan akeh sing diterbitake, mung bagean cilik saka sing ditampa penerbit. Kepiye wae, yen ana wong sing seneng nulis lan pengin nerbitake, dheweke kudu terus-terusan, ora kalah, percaya karo awake dhewe ... sing ora mesthi gampang.

  • AL: Kepiye wayahe krisis sing kita alami saka sudut pandang kreatif? Apa sampeyan bisa nyimpen sing positif utawa migunani kanggo novel mbesuk?

MC: Kabeh sing urip, sing apik lan sing ala, digunakake kanggo nulis. Nyatane, sampeyan nulis saka wacan lan pengalaman sampeyan. Kadhangkala hubungan kasebut luwih cepet, nanging biasane sampeyan kudu ngeculke kabeh sekedhik. Saiki, contone, aku ora pengin maca babagan pandemi, utawa nulis. Nanging, kanthi jarak sing luwih dawa, bakal katon.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.