Claudia Katalan. Wawancara karo penulis The Red Door

Foto penulis: Claudia Catalan.

Claudia Katalan Dheweke asale saka Barcelona lan duwe gelar Pasinaon Sastra. Saiki dheweke darmabakti kanggo arah kreatif lan nulis. wis debut karo Lawang abang. Matur nuwun sanget wektu lan kebecikan kanggo yaiku Interview ing ngendi dheweke ngomong babagan dheweke lan topik liyane.

Claudia Katalan- Wawancara

  • Warta LITERASI: Novel paling anyar sampeyan judhul Lawang abang. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

CLAUDIA CATALAN: Ide muncul salah siji saka akeh afternoons kang mbah putri nyritakake babagan masa kanak-kanakIng kasunyatan, akeh anekdot sing katon ing novel kasebut digambarake nalika dheweke ngeling-eling. Banjur crita njupuk dalan dhewe, mbentuk crita cah cilik sing, sing manggon ing a desa La Mancha lan sing wis sambungan khusus banget karo alam. Dheweke ndeleng ngluwihi jagad perang kasar sing kudu ditindakake.

Diiringi seri karakter khusus banget, sing asring takon kita ngendi wates antarane kasunyatan lan fantasi, nderek path saka learning karo aku pracaya sing akeh, dina iki, kita bisa ngenali.

  • TO THE:Sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

CC: Aku elinga maca Pangeran cilik, iku edition cilik, gadhah iku ing meja bedside lan ngimpi bab iku, Aku elinga ilustrasi lan carane bayangan saya ilang ing wong-wong mau, sanajan ing wektu iku aku ora ngerti lengkap crita. Nanging wong sing, tanpa mangu-mangu, nggugah aku rasa keluwen banget kanggo maca sing ora bisa diilangi wiwit iku. Harry Potter. Aku utang akeh marang JK Rowling.

Lan crita pertama Aku elinga nulis ana ing Pratama, crita babagan kristal biru saka jendela kaca patri Gedung Gaudi.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

CC: Ana akeh penulis gedhe sing dakkagumi… Oscar Wilde, Henry James, Iris Murdoch, Ana Maria Hooch, Benedetti, Machado... Aku mbaleni, dadi akeh!

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

CC: Aku wis kaya wis chatting dawa ing esuke dening blumbang karo gatsby lan aku seneng nggawe Wonderland saka Alice.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

CC: Aku mung duwe loro obsesi kanggo nulis, sanajan cukup pocapan: ojo ngganggu aku lan duwe musik instrumental ing latar mburi kanggo nyemplungaken dhewe ing gelembung sandi.

Kanggo maca, aku ora mikir khusus, aku bisa maca meh ing endi wae, kanthi cara apa wae, kapan wae ... Aku mbukak buku lan ilang saka donya.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

CC: Aku ora duwe jadwal tetep kanggo nulis. Nalika aku nyemplungaken ing project, goal sandi iku kanggo ngaturake bagean saka dina kanggo iku, nanging tanpa nyetel wektu wiwitan lan wektu pungkasan, amarga aku ngerti iku ora bisa cara sing. Telu utawa enem jam bisa uga ing wayah awan lan esuke.

Lan nganti saiki, papan sing paling disenengi kanggo nulis yaiku, tanpa mangu, ing kamarku. Aku rumangsa ana ing papan sing intim lan dilindhungi, sing saiki dijaluk awakku. Nanging setengah saka Lawang abang, contone, ditulis ing pojok warung kopi favorit.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

CC: Tanpa mangu! Aku tresna marang puisiIku inspirasi lan excites kula. Uga ing bayangan murni, sing bayangan overflowing tansah ninggalake kula ing kagum.

  • Apa sing sampeyan waca saiki? Lan nulis?

CC: Ing meja sandhingku saiki ana kumpulan geguritan dening courtney peppernell lan novel dening Alejandro Palomas, Negara kanthi jeneng sampeyan.

Aku mung mbukak situs webku studiomirada.com, lan aku seneng nggawe materi kanggo newsletter langganan, utamané Renungan, sawetara prosa puisi, artikel pendapat cilik, puisi visual ... Kanggo kula iku kesenengan kanggo njelajah macem-macem formulir seni kanggo nyebut dhewe lan nuduhake.

Lan… ana a proyek anyar extension dawa ing open.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

CC: Aku ora kudu nggawe keputusan amarga ora ana pitakonan, Aku cetha banget yen aku pengin nindakake lan dheweke arep nindakake, ora ana pilihan ora kanggo jawaban. Lan aku mikir iki minangka kunci kanggo nggayuh. Aku ora mbukak apa-apa kanggo sapa wae yen aku ngomong yen ora gampang kanggo nerbitake, yen jumlah bakat sing metu ana akeh banget lan jumlah manuskrip luwih akeh. Ngukir ceruk katon kaya misi sing ora mungkin nalika sampeyan isih cilik kaya aku, sing mung ngerti aku ing omah. Nanging yen sampeyan pracaya ing dhewe lan apa sing sampeyan kurban, sampeyan kudu nandheskengeyel lan ngeyel.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

CC: Iku dadi aku angel banget. Ing akeh cara. Nanging banget lagi nyambut gawe sinau gedhe lan aku pengin tetep karo sing, Aku pengin terus kanggo njaluk soko positif, amarga misale jek kula sing kita kabeh kudu fokus ing cara sing kanggo njaluk ahead. Yen sampeyan pengin ndeleng, mesthi ana sing kudu disyukuri, sanajan ing wektu sing paling ala. Nanging sampeyan kudu pengin ndeleng.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.