Clara Peñalver. Wawancara karo penulis Sublimation

Photography Clara Peñalver. Kaca Facebook.

Clara Penalver minangka panulis lan konsultan kreatif. Novel paling anyar yaiku Sublimasi lan adhedhasar seri asli Crita. Diwiwiti karo Getih lan pangripta seri Ada Levy -Cara mateni nymphGame kuburan y Frame jam -. Kajaba iku, dheweke uga nulis buku anak lan wis kerja sama ing radio lan televisi. Matur suwun sanget wis darmabakti sethithik wektu kanggo wawancara iki, uga kabecikan lan perhatian.

Clara Peñalver - Wawancara 

  • LITERATUR SAIKI: Sublimasi Iki novel anyar sampeyan, sing muncul dadi seri audio. Apa sing sampeyan critakake babagan lan babagan kewanone ing format iki?

CLARA PEÑALVER: Sublimasi yaiku crita sing ngalami sawetara lelungan begja sadurunge kayektenan. Kanggo miwiti, dheweke lair minangka thriller futuristik kanthi pati minangka pusat lan utas umum. Kaping pisanan, mung ana siji crita ing pikiranku, tanpa format, mula nalika ana kemungkinan nulis kanggo Crita, Aku mutusake kanggo cocog karo aturan seri audio. 

Kabeh iku ana ing pungkasan taun 2018 lan 2019. Nalika pungkasane aku mlebu kontrak lan ngrampungake crita, 2020 teka lan, pandemi kasebut. Ing pandemi meksa aku nglakoni akeh pangowahan sejarah, utamane babagan pandemi kasebut. Crita saya adhedhasar akibat saka virus ing saindenging jagad lan, nalika aku wis nulis SublimasiDumadakan, kabeh wong melu kursus kacilakan babagan carane virus nyebar, kepiye wiwit saka epidemi dadi pandemi, lan kepiye manungsa kudu adaptasi kanthi lengkap, utawa meh, menyang kahanan kaya ngono. Aku rumangsa dadi wong bodho sing ngandhani para pamirsa lan pamiarsa mbesuk sing bakal ngerti meh luwih becik tinimbang aku nalika crita kasebut diterbitake, mula aku nggawe modifikasi.

Aku ngilangi kabeh sing ana gandhengane karo panularan virus, pengaruh pengaruhe ing level manungsa. Kuwi nyebabake akeh karaktere tuwuh lan liyane katon anyar, kanthi apa, apa sing bisa dadi masalah gedhe kanggo sejarah, pungkasane dadi sukses. Crita dadi luwih apik saiki.

  • AL: Apa sampeyan ngelingi buku pertama sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

CP: Aku kelingan buku kapisan sing dakkonsumsi, a adaptasi saka novel Agatha Christie Rajapati ing Orient Express, disunting dening Barco de Vapor lan anduweni hak Rajapati ing Kanada Express. Aku kelingan yen aku nggunakake novel kasebut, aku urip ing saben kaca, lan wiwit kana, aku wiwit mangan saben buku sing dakwenehake.

Babagan crita pisanan sing dakkirim, umpamane, rencana crita sing rada suwe (amarga aku wis nulis akeh ala - ala banget - puisi lan crita cekak), aku ora ngelingi judhule, nanging dongeng fantastis babagan bocah wadon sing tiba-tiba menyang pesawat liya, dheweke melu perang ing antarane kerajaan lan ... uga, epik banget. Aku mikir sing ana ing nembelas taun lan karo dheweke, dheweke diparingi pangenalan lokal ing kontes crita kutha ku. Iki pisanan aku mlebu koran.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

CP: Sejatine aku duwe akeh panulis utama, apa maneh, ganti gumantung karo buku sing dakkarepake, ing level nulis sing dakkarepake.

Contone, kanthi Sublimasi, Philip K. Dick lan George Orwell yaiku kepala penulisku. Ya, kalorone lan penulis Musim panas ibu duwe mripat sing ijo, Tatiana Țîbuleac, amarga gaya narasi sing sugih banget lan lincah sing nduduhake ukara sawise ukara. Aku seneng novel pertamane sing diterbitake ing Spanyol, mula aku ora bisa nulungi semangat kanggo menehi jeneng dhewe Sublimasi

Kanthi novel saiki, penulis referensi yaiku Martin Amis, Amelie Nothomb (Aku kakehan bali menyang dheweke, utamane kanggo dheweke Metafisika tabung) lan Ernesto Sabato.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

CP: Tanpa mangu-mangu gusti Ripley, saka Patricia sing hebat Tukang Dhuwur. Aku kepengin banget, meh kepengin banget, dislokasi pikiran manungsa, lan Highsmith utamane ngerti babagan iki.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca?

CP: Nalika maca no.

Nalika nulis aku duwe akeh hobi, saka perang karo pena utawa wulu, yen ing sawijining dina aku durung cukup ngasilake, nganti dakkarepake duwe meja saya resik yen ing kantor aku arep kerja. Uga Aku nulis nganggo tangan, ing notebook Paperblanks sing dipilih khusus kanggo saben crita, sing bisa uga ana ing antarane pakulinan sing apik lan mania wesi.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

CP: Ing istilah Lear, yen aku nggawa buku kertas, aku seneng ing kursi utawa ing amben; kadang uga ing sawetara cafeteria. Yen aku audio, yaiku, yen aku ngrungokake audiobook utawa seri audio, Aku nindakake sedina muput, nalika ngrawat bayi, nalika masak, nalika mlaku-mlaku ing dalan, nalika blanja. Cekakipun, sawayah-wayah utawa sajrone tugas apa wae sing ora mbutuhake upaya intelektual. Iki tegese yen meh ora bisa maca rong novel ing kertas sewulan, ngrungokake dheweke, aku bisa mangan telung utawa patang buku seminggu, soko sing nggawe aku seneng banget, lan ngidini aku seneng sastra kanthi cara sing beda.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

CP: Sejatine, aku dadi pakan meriam narasi kontemporer. Aku mung maca thriller utawa novel pulisi nalika aku ora nulis lan kanggo nglipur aku, meh ora tau dadi sumber sinau.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

CP: Saiki aku bubar kahuripan, saka Paul auster, Aku bakal njaluk novel sabanjure dening penulis sing padha, Langsung mateni, nganggo nada otomatis otobiografi. Aku uga kecemplung nulis sabanjure thriller, luwih saka gaya novel Ada Levy tinimbang Suarane Carol o Sublimasi, tegese iku a Thriller ing endi aku nglanggar kabeh aturan kagungan lan duwe. Iki minangka novel sing arep dakkarepake, lan dakirimake ing wulan September.

  • TO THE: Miturut sampeyan kepiye adegan penerbitan? Apa sampeyan mikir bakal ganti utawa wis nindakake kanthi format kreatif anyar?

CP: Ya, dakkira adegan penerbitan kasebut luwih menarik saka sadurunge. ing sektor Buku tradisional kasebut dituduhake nalika pandemi kasebut isih duwe kekuwatan kanggo nerusake, sanajan jelas ana perubahan lan pirang-pirang adaptasi kanggo jaman. Ing format anyar ing bidang literatur, aku waca audio, nuduhake manawa maca lan seneng fiksi tinulis kasebut ora mung durung rampung, nanging lagi mekar.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

CP: Coba deleng, aku ora bakal ngandhani yen gampang, gaweyanku wis akeh pengaruhe, luwih-luwih ing kegiyatan sing mesthi daklakoni ing njaba tulisan. Nanging, aku entuk akeh perkara sing apik saka pandemi iki, minangka wiwitan, putri lan sesambungan sing larang regane karo pasanganku.

Lan uga mbantu aku ngowahi urutan prioritasku, lan ngarahake aku ing papan kerja menyang target sing luwih nyenengake, ora luwih gampang, nanging luwih nyenengake lan nyenengake. Sing tegese mesthi wae Aku nemokake prekara positif ing kabeh perkara kasebut. Yen ora, aku bakal mandheg dadi awakku dhewe.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.