Antonio Pérez Henares. Wawancara karo penulis Cabeza de Vaca

Photography: Antonio Pérez Henares. Profil Twitter

Antonio Perez Henares nggawe buku anyar dina iki: Sirahe sapi, ing tokoh penakluk Spanyol ing abad kaping XNUMX. Wartawan lan panulis, karir kaping 5 taun ing media lan literatur wiwit analisis politik, sosial lan budaya sing paling pribadi lan incisif nganti terbitan luwih saka 30 buku.

Menehi kula iki Interview que le Aku ngormati akeh, uga kebecikan lan wektu sampeyan kanggo nyritakake babagan sampeyan buku lan penulis favorit, sampeyan pengaruhe utawa sing waosan y Sifat saka panulis. Lan dheweke uga ngomong babagan kepiye carane ndeleng wektu ing panorama editorial.

Antonio Perez Henares

Pérez Henares (Bujalaro, Guadalajara, 1953), dikenal minangka chani, iku panulis, wartawan lan lelunganHobi iki ora gelem lunga. Wiwit cilik dheweke wiwit makarya ing koran Pueblo, lan uga wis liwat Wektu, Grandstand, Alesan o Wartawan Digital, kanggo nyebut mung sawetara media.

Lintasane minangka penulis Uga akeh banget, kanthi karya sing mainake pirang-pirang gaya, nanging kanthi predileksi khusus kanggo tema sejarah, khusus, dening prasejarah. Setel ing trilogi sing nggawe Mendhung, Putrane kuntul y Pamburu pungkasan. Judhul liyane yaiku Lagu bison, Katon serigalautawa Tanah Álvar Fáñez.

Uga duwe buku lelungan minangka Topi kanggo pitung lelungan y Manuk petualangan; utawa latihan minangka Penguasa feodal anyar o Bangsawan lan rakyat.

Interview

  • LITERATUR SAIKI: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

ANTONIO PÉREZ HENARES: Ya, sanajan swarane aneh, dheweke menehi enom banget el Quixote. Miturut Reyes. Aku isih urip ing kutha kelairanku, Bujalaro, lan banjur dakwaca nganti akeh; Aku seneng bagean lan ing wong liya aku kelangan awak dhewe lan ora ngerti apa-apa. Aku wis maca sawise bola-bali lan saben liyane aku luwih dihargai.

Y crita kapisan sing dak tulis yaiku Ndeleng saka Picachuelo. Diterangake ing tugas panen kecekel kenangan nalika isih cilik. Aku nomer loro ing Penghargaan Nasional Narasi Nasional. Aku wis 15 taun.

  • TO THE: Apa buku pisanan sing nggumunake sampeyan lan kenapa?

PHA: Buku wana prawan, dening Rudyard Kipling. Aku isih duwe ing misbyah. Anjingku sadurunge, sing tilar donya taun kepungkur, dijenengi Mowgli sawise dheweke.

  • AL: Sapa sing dadi penulis favoritmu? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.  

APH: Aku banget Cervantes. Galdós lan Delibes kanggo ngrampungake podium Spanyolku.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

PHA: naoh, putra Leopard, protagonis saka Perang geni, saka Rosny. Asal saka sandi semangat dening prasejarah.

  • AL: Apa hobi nalika nulis utawa maca?

PHA: Aku maca lan nulis kanthi rame, emosi. Yen aku ora ngrasakake emosi kasebut, mula aku uga ora maca utawa nulis. 

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

APH: Saiki aku kabin saka kayu ing tengah gunung, ing Juniper.

  • AL: Panulis utawa buku apa sing nyebabake karya sampeyan dadi panulis?

APH: Akeh. Saiki padha Juan Slav Galán lan Arturo Perez-Reverte. 

  • AL: Genre favorit sampeyan kajaba sejarah?

APH: Sing lawas lan apik novel petualangan Lan Novel kriminal Amerika Utara.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

APH: Aku maca maneh sawetara karya dening Claudio Sanchez Albornoz. Lan aku nulis buku saka tes, pribadi banget.

  • AL: Kepiye sampeyan ndeleng babagan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake?

APH: Kirim menyang Papel Aku wedi bakal entuk luwih angel. Nanging aku mesthi mikir manawa sapa sejatine sing kepengin ngandhani, pungkasane bisa nggayuh. 

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan, utawa sampeyan bakal bisa njaga sing positif kanggo novel mbesuk?

APH: Kayane iki luwih saka krisis. Lan ana drive lan dokter sing dheweke akeh kuwatir karo aku lan apa sing kudu ditindakake Libertad, kanthi Mripat Orwellian Agung lan diktator saka pikiran siji.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.