Angelica Morales. Wawancara karo penulis The House of Broken Threads

Angélica Morales menehi wawancara ing ngendi dheweke ngandhani babagan novel anyar dheweke

Angelica Morales | Fotografi: profil Facebook

Angelica Morales Dheweke lair ing Teruel lan manggon ing Huesca. Dheweke duwe banget macem-macem lan dadi panulis, aktris lan direktur teater. Nulis puisi lan wis menangaké sawetara penghargaan genre. Ing antarane irah-irahan karyane yaiku moncong asu, Bapakku ngitung dhuwit recehan mati youtuber o sampeyan bakal sabanjuré. ing Maret ngeculake novel anyar sampeyan Omahe benang sing rusak. Ing iki Interview Dheweke ngandhani babagan dheweke lan akeh topik liyane. Matur nuwun kanggo wektu lan kebecikan sampeyan.

Angelica Morales. Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Novelmu sabanjure kang terbit tanggal 1 Maret yaiku Omahe benang sing rusak. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

ANGELICA MORALES: Aku seneng nggoleki wanita sing wis dikubur ing lalen. Kadhangkala sampeyan mbukak menyang wanita apik tenan dening kasempatan. Ana wong sing wis kasebut ing artikel utawa nindakake telusuran liyane sing wis sampeyan temokake lan banjur tresna katon. Sing kedaden kanggo kula karo tokoh saka seniman tekstil Otti Berger. Sanalika aku miwiti maca babagan karir seni lan uripe, aku kesengsem. Nanging kasunyatan sing paling nggumunake aku yaiku dheweke budheg. Iku ora gampang kanggo dheweke, nanging ora dadi alangan kanggo sukses. Dheweke kudu nyoba luwih akeh tinimbang sapa wae, ora mung dadi wong wadon, nanging uga budheg lan uga Yahudi lan komunis.

Wiwit cilik aku wis ngerti apa sing kudu ana sisih minoritas, ing ngendi cahya ora ana. mbak chon jaman apa aku lan mulang awake dhewe maca. Ing jaman semana, bocah-bocah cacad utawa cacat diselehake ing mburi kelas. Aku elinga yen dheweke ngandhani yen dheweke kudu mitra menyang sodara lan kudu sinau maca dhewe, nganggo komik. bulikku uga Tukang rias, digandhengake karo Otti kanggo loro iku sing wis nandhani cilik lan uripku. Sing nggawe aku pengin nulis dheweke, ketemu dheweke. 

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis? 

AM: Aku elinga wacan sandiwara saka lorca ing SMA. Kita uga panggung maca geguritan. Nalika aku nemokake, aku rumangsa jagad anyar mbukak. Lorca lan téater tangi kula munggah a keluwen kewan menyang panggung lan nulis. banjur teka Pessoa lan aku weruh cahya liyane banjur Vallejo Dheweke nguripake kabeh lan aku wis tetep ing sisih liyane sing ora ana sing weruh, ing misteri.

Minangka kanggo karya pisanan Aku nulis nalika SMA, nalika umur patbelas, a geguritan darmabakti kanggo Lorca. Aku diajukake menyang kontes sing dipromosekake institut kasebut ing taun kasebut lan aku menang. Limang ewu peseta wiwit iku. Pembayaran sastra pisananku.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

AM: Ana akeh panulis lan saben wong penting ing sawijining titik ing uripku. Nggo aku geguritan iku penting lan ing iku Lorca, Pessoa lan Vallejo. Banjur, ing lapangan narasi, aku ditinggal Dostoevsky, Tolstoy, herman Hesse, Balzac, Maupassant, Goethe, Shakespeare, irene nemirosvki... lan sayangku Ani Ernaux sing maca nalika ora ana wong liya. Lan mesthi, Kristof lemes, Aku Sungkem dheweke lan wiwit aku nemokake dheweke aku manggon ing méga saka emosi. Saiki aku wis ketemu Camila Sousa lan aku tresna marang dheweke.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

AM: Aku kepengin ketemu putri duyung tuwadening José Luis sampedro, nglangi karo dheweke ing crita katresnan dheweke. Lan aku bakal menehi apa wae nggawe a Lady macbeth.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

AM: Ora, aku ora duwe hobi, nanging aku luwih seneng nulis meja kula sing duwe akeh figurines penyihir, manuk hantu, gajah ijo lan miniatur Perawan Lourdes sing aku warisi saka mbahku Ángela. Aku ora superstitious, nanging aku seneng ndeleng lan nalika maca geguritan utawa paragraf fiksi banter, aku seneng mbayangno sing menehi kula persetujuan.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

AM: Aku banget rutin lan aku duwe Kathah disiplin ing wektu kerja. Esuk aku maca lan nulis geguritan lan nyumerepi a geguritan sing ora diterbitake jaringan, saben dina. Ing wayah sore aku nulis narasi lan maca.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

AM: Aku pancene seneng karo dheweke. Teatro lan skrip.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

AM: Saiki aku maca rong buku, Para raja omah dening Dephine De Vigan, lan Petualangan prajurit apik Švejk, dening Jaroslav Hasek. Kanggo nulis, aku profiling novel liyane ingkang taksih saged kula aturaken.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

AM: Akeh buku sing diterbitake. Ana akeh macem-macem saka segi swara lan gaya lan sing apik. Kelemahane yaiku pasar penerbit is rame lan buku-buku kasebut langsung mati, ora ana perjalanan sing dawa amarga langsung diganti dening wong liya. Aku wis nulis pirang-pirang taun, sinau; Kaya sing dakkandhakake, aku disiplin banget lan yakin banget karo pakaryanku, mula aku wis nggawe karir adhedhasar keuletan lan usaha.

Kabeh ora mesthi apik kanggo aku. kaya saben artis uga Aku wis gagal, proyèk sing durung kawujud, manuskrip ditolak. Nanging aku wis mesthi optimistis, Aku wis ngerti carane ngenteni lan nguripake negatif watara. Gagal minangka langkah pisanan kanggo sukses. Nanging ing ndhuwur kabeh, apa sing daklakoni yaiku seneng nulis, ora nandhang sangsara. Aku seneng enormously lan Aku ngrasakake saben kamenangan, nanging aku ora ngaso ing laurels lan bali menyang karya. Aku iki bajingan nulis, aku wedi.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

AM: Aku ngasah kabeh, aku ngati-ati banget lan empati untunge ngancani aku. kaya aku wis aktris Aku digunakake kanggo sijine dhewe ing shoes saka liyane lan looking ing kabeh saka a perspektif artistik. Malah rincian sing paling cilik duwe crita ing mburi. Aku tansah miwiti saka cilik, amarga cilik ing mburi tansah paling gedhe.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.