Urip wong diwasa

Ing wulan September 2020, pangarang Italia Elena Ferrante nerbitake novel kasebut Urip wong diwasa, dadi sukses editorial sing ora bisa dibantah. Kajaba iku, kasunyatan ora ngerti sapa panganggit - amarga dheweke anonim - nggawe novel kasebut katon luwih apik kanggo masarakat. Ing pangertene iki, crita babagan panemuan sing ditindakake bocah wadon babagan kebiasaan sing didhelikake saka wong diwasa.

Ing argumen kasebut, kita nyumurupi crita konflik sing bisa ditindakake wiwit remaja amarga ana kasunyatan sing ngganggu emosi. Mangkono, narator, Giovanna, nyritakake pengalamane ing wong pisanan lan nggawe percoyo, tanpa gimik, sing maca babagan kedadeyan kasebut. Sanalika, jinis komplititas lan solidaritas digawe menyang protagonis.

Babagan panganggit, Elena Ferrante

Kata sifat misterius kanggo panganggit iki minangka pancet sing ora bisa diindhari wiwit diterbitake novel pertamane meh telung dekade kepungkur. Lah Nganti saiki, identitas panulis durung mesthi, ngluwihi wawancara liwat email. Mung dingerteni - mesthine - dheweke lair ing taun 1943 ing Naples, Italia lan Elena Ferrante minangka jeneng samaran.

Amarga alasan kasebut, mung ana dugaan babagan panulis. Kajaba iku, sawetara pamiarsa yakin manawa novel-novel kasebut minangka potret otobiografi. Dadi, saben publikasi anyar wis diiringi teori lan riset kanggo ngerti sapa sejatine Elena Ferrante. Mula, data biografi sing paling umum babagan panulis ditandhani kanthi literatur.

Elena Ferrante, produk literatur

Kasus iki dudu pisanan saka pangarang Italia sing mutusake tetep anonim. Nanging, sing ora diragukan yaiku, kaya portal Amazon sing dituduhake, wanita iki minangka "enigma paling gedhe ing literatur saiki." Ing kana, jarene "iki narik 20.000.000 pamaca ing 46 negara" ing saindenging jagad. Kajaba iku, Urip wong diwasa minangka salah sawijining 100 buku paling apik sing dipilih majalah kasebut wektu.

Akibate, dheweke dadi penulis sejatine sastrane. Yaiku, Elena Ferrante (utawa sapa sejatine dheweke) minangka panulis amarga novel-novele (sing paling penting) menehi urip umum. Banjur, bisa diarani yen novel-novel dheweke kalebu serangkaian dokumen referensi sejati babagan pangripta teks kasebut.

Meh telung dekade literatur

Wis dingerteni manawa Elena Ferrante dadi misuwur ing saindenging Eropa ing taun 2011 nalika dheweke wiwit nerbitake buku papat buku. Sing terakhir, dikenal minangka Kanca loro, novel kaping papat metu ing 2015 (ing basa Spanyol) kanthi panriman sing misuwur. Saiki sampeyan publikasi kaping pisanan ana ing basa Italia ing taun 1992, Katresnan sing ngganggu, kanggo diterbitake maneh ing taun 2002 Dina ditinggalake.

Mengko, dheweke nerbitake Putri peteng (2006), novel kanthi narasi lan karakter misterius sing kuat, ing endi nuduhake pratandha evolusi sastra sing luar biasa. Sawise, kaya sing diandharake sadurunge, nerbitake tetralogi sing kudus ing antarane taun 2011 lan 2015. Pungkasan, kanthi diluncurake saka Urip wong diwasa (2020), Elena Ferrante nggawe dheweke dadi fenomena sastra sing hebat.

Sinopsis saka Urip wong diwasa

Pendekatan awal

Ing novel iki Elena Ferrante, Nalika isih cilik, Giovanna nemokake fatally goroh ing inti katresnan dhewe, yaiku wong tuwa. Iki kedadeyan nalika dheweke ngrungokake bapake sing nyebut (tanpa dheweke ngerti) babagan rupane putrine. Kanthi cara iki, bocah wadon kasebut kudu ngadhepi kasunyatan anyar, dheweke ngerti kepiye carane wong tuwa ngapusi, malah karo sing paling cedhak.

Rahasia kulawarga

Ora bisa dielak, bocah wadon cilik kena pengaruh ngapusi lan kelakuane keluargane (anggota borjuis Neapolitan taun 1990an). Dadi, Giovanna, kelingan yen bapake ujar "dheweke elek kaya bulike Vittoria", wong sing dheweke ora kenal.

Akibate, dheweke mulai golek bulik iki lan curiga marang kulawargane nganti dheweke ketemu karo Vittoria, sing status ekonomi luwih murah. Giovanna sithik mbaka sethithik ngerti manawa bulike yaiku wanita sing kena pengaruh sing urip semrawut, beda banget karo urip saben dinane wong tuwane, intelektual lan borjuis.

Buku minangka cara mangsuli

Amarga kahanan sing diterangake ing paragraf sadurunge, Giovanna (maca biasa) luwih akeh nulis buku. Kajaba iku, para remaja nggawe internal babagan pentinge sinau lan pendhidhikan umume. Ing konteks iki, Roberto muncul, sawijining guru sing menehi motivasi supaya terus-terusan ngupayakake sinau anyar lan bisa ngarep-arep babagan awake dhewe.

Kanthi cara iki, narasi kasebut terus maju - kalebu kira-kira patang taun - bareng karo crita cilik liyane sing sejajar karo crita utama. Wis tekan pungkasan Urip wong diwasa, kepastian bocah wadon kasebut dadi "keraguan sing dibutuhake." Ing wektu iki, ora ana sing diarani lan sing paling penting yaiku entuk ilmu anyar tanpa watesan utawa sensor.

Analisis ringkes buku Urip wong diwasa

Tema buku kasebut

Ing novel Elena Ferrante paling anyar iki ana sawetara tema sing ana gandhengane karo pangembangan kedadeyan. Antarane topik kasebut, umume kalebu katresnan lan ngapusi. Mesthi wae katresnan minangka tema universal, nanging panulis nyedhaki remaja sing nemokake sisihane sing apik lan sing ala.

Nggoleki pangarep-arep lan ilmu

Urip wong diwasa nyritakake ambruk cita-cita kabecikan bocah ing Giovanna, paraga utama, amarga ngapusi. Nanging, bocah enom sadurunge nemokake penipuan ing sacedhake, ndeleng dalan metu kanggo nggoleki kasunyatan ... pangarep-arep dadi masalah sing bisa ditemtokake.

Ora bisa dielak, protagonis nemoni konflik penting, penting kanggo tuwuh emosi bocah wadon ing tataran sing alus banget. Jiwane wanita Giovanna gumantung banget yen ditemokake karo awake dhewe lan perasaan kasebut. Sing uga entuk wahyu tartamtu babagan pentinge penampilan wong.

Gaya sing nelukake para pamaca

Sukses Urip wong diwasa Ora ana ing misteri identitas panganggit. Kanthi tembung liyane, ora adil yen ora ngakoni kaluwihan literatur Elena Ferrante. Manut, penting kanggo nerangake manawa minangka gaya penetrasi narasi wong kapisan sing pancen narik kawigaten para pamaca.

Akibate, narasi sing dicritakake dening swara protagonis niru efek saka cedhake, sing ngirim kesaksian bocah wadon kasebut kanthi nyata. Nyatane, sanalika crita diwiwiti, para maos cenderung ngerteni manawa dheweke lan pengin ndherek nggoleki nganti pungkasan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.