Frasa kondhang Gabriel Garcia Márquez ing Satus Atus Kesepian

Gabriel Garcia Marquez.

Gabriel Garcia Marquez.

Panelusuran web "frasa sing misuwur dening Gabriel Garcia Márquez Satus Seratus taun Kesepian" umume. Lan karya iki minangka standar, lan nganti saiki, luwih saka 60 taun sawise diterbitake, terus menehi omongane wong liya. Gabriel García Márquez pancen salah sawijining wakil realisme magis lan literatur Amerika Latin umume. Ora nggumunake, "Gabo" dianugerahi Hadiah Nobel kanggo Sastra 1982. Amarga alasan iki, artikel iki menehi pilihan karo ukara sing paling apik saka Satus taun kasepen (1967), mahakarya.

Novel iki dianggep sarjana minangka teks sing pinunjul universal. Iku luwih, koran Iberia El Mundo kalebu ing "dhaptar 100 novel paling apik ing basa Spanyol abad kaping XNUMX". Kanggo bagean kasebut, koran Prancis World Dheweke nyebutake ing antarane "100 buku paling apik ing abad kaping 100." Kajaba iku, kanggo Klub Buku Norwegia minangka salah sawijining "XNUMX buku paling apik ing kabeh wektu".

Sobre el autor

Latihan kelairan, bocah lan akademik

Gabriel Jose de la Concordia Garcia Marquez (6 Maret 1927 - 17 April 2014) lair ing Aracataca, departemen Magdalena, Kolombia. Gabriel Eligio García minangka wong tuwa, lan Luisa Santiaga Márquez, ibune. "Gabito" dheweke ditinggal karo simbah simbah ing kutha kelairane. Nanging ing taun 1936, eyange tilar donya lan eyange pungkasane dadi wuta, mula dheweke bali menyang wong tuwane ing Sucre.

Dheweke sekolah ing sekolah menengah pertama ing sekolah Jesuit San José (saiki, Instituto San José). Nalika semana dheweke wiwit nerbitake puisi ing majalah perguruan tinggi Para mudha. Sabanjure, rDheweke nampa beasiswa pamrentah kanggo sinau ing Liceo Nacional de Zipaquirá, cedhak Bogotá. Ing kana dheweke entuk gelar sarjana banjur miwiti sinau babagan ukum ing Universitas Nasional Kolombia.

Pengaruh lan proyek pisanan

Kasunyatane, sekolah hukum ora minangka pilihan kejuruan nanging minangka upaya kanggo nyenengake wong tuwane. Amarga kekarepan sejati García Márquez yaiku dadi penulis. Uga, sajrone wektu kasebut iki ditandhani kanthi cetha dening panulis kayata Franz Kafka lan Borges.

Ngono ngatur gaya sing nyampur crita-crita edan mbah putri kanthi sipat gaya sing diilhami Metamorfosis, umpamane. Sajrone September 1947, dheweke nerbitake crita cekak kapisan Pamirso. Kangge, dheweke nerusake karir hukum nganti sing diarani Bogotazo, sing kedadeyan ing tanggal 9 April 1948 sawise mateni Jorge Eliécer Gaitán.

Karir jurnalistik lan bebrayan

Sawise panutupan Universitas Nasional sing ora ditemtokake, Márquez mlebu ing Universitas Cartagena lan entuk kerja minangka reporter ing El Universal. Ing taun 1950, dheweke kanthi pasti nilar gelar sarjana hukum kanggo praktik jurnalisme ing Barranquilla. Ing ibukutha Departemen Atlántico, dhaup karo Mercedes Barcha ing wulan Maret 1958.

Pasangan kasebut duwe anak loro: Rodrigo (1959) lan Gonzalo (1964). Ing taun 1961, Gabriel García Márquez pindhah karo kulawargane menyang New York, ing kana makarya dadi koresponden kanggo Prensa Latina. Nanging, amarga rakete lan laporan sing disenengi karo tokoh Fidel Castro, dheweke nampa kritik saka para penentang Kuba.

Pengabdian sastra

García Márquez lan kulawargane pindhah menyang kutha Mexico sawise nampa ancaman saka CIA. Ing tlatah Aztec, dheweke mapanake papan dununge lan urip sajrone umure, sanajan ana omah ing Bogotá, Cartagena de Indias lan Paris.

Eing metropolis Meksiko dheweke nerbitake karya suci ing wulan Juni 1967: Satus taun kasepen.

Warisan saka Satus taun kasepen

Este buku dadi gelar misuwur ing realisme magis Amerika Latin amarga kombinasi elemen sing bisa ditindakake, fiksi lan acara ekstrapolasi saka sejarah Kolombia. Amarga alesan iki, kutha Makondo sing wiwitan makmur, banjur kejang lan pungkasane ngilangi kutha Macondo, dadi misuwur ing saindenging jagad.

Ing skenario kasebut, García Márquez njelajah tema kayata kasepen, inses, fantasi, perang, komersialisme lan politik. Uga ora ana kekurangan intrik lan katresnan ing antarane para protagonis crita sing mbentang pitung generasi sing diandharake ing wektu siklik. (Sanajan, ing framework sejarah sing bisa dingerteni).

Sawetara tambahan babagan Satus taun kasepen

  • Adol setengah yuta salinan sajrone telung taun kapisan,
  • Wis diterjemahake dadi rong puluh lima basa.
  • Iki dianggep minangka buku sing laris ing donya sing asli diterbitake nganggo basa Spanyol.

Ukara sing paling apik sajrone Seratus Taun Kesepian

  • "Jagad iki pancen anyar banget nganti pirang-pirang perkara ora duwe jeneng, lan maneh sampeyan kudu nulungi driji."
  • "Sampeyan ora kudu mati yen kudune, nanging yen bisa."
  • "Sing penting ora ilang orientasi. Tansaya ngerti babagan kompas, dheweke terus nuntun wong-wonge menyang sisih lor sing ora katon, nganti dheweke bisa ninggalake wilayah sing kepenak ”.
  • «Dheweke pungkasane kelangan kabeh kontak karo perang. Apa sing nate dadi kegiyatan sejati, semangat sing ora bisa ditahan nalika isih enom, dadi referensi jarak jauh: batal ».
  • "Dheweke takon apa kutha kasebut, lan dheweke mangsuli kanthi jeneng sing durung nate dingerteni, sing ora ana artine, nanging sing nduwe resonansi gaib ing ngimpi: Macondo."
  • "Kesepian wis milih pengeling-eling, lan ngobong sampah nostalgia sing numbal sing urip wis klempakan ing njero ati, lan wis ngresiki, nggedhekake lan nggawe abadi liyane, sing paling pait."
  • "Tembakan pistol diluncurake ing dodo lan proyektil metu saka punggung tanpa nyebabake pusat vital. Siji-sijine sing isih ana yaiku dalan sing jenenge ing Macondo ”.
  •  "Banjur dheweke njupuk dhuwit sing dikumpulake sajrone kerja keras sajrone pirang-pirang taun, entuk komitmen karo para klien, lan nggawe ekspansi omah kasebut."
  • "Rahasia ing umur tuwa iku ora liya yaiku pakta sing jujur ​​kanthi kesepian."
  • "Dheweke mesthi golek cara kanggo nolak dheweke amarga sanajan dheweke ora bisa tresna marang dheweke, dheweke ora bisa urip tanpa dheweke."
  • "Sejatine, dheweke ora peduli karo pati, nanging urip, lan mulane perasaan sing dialami nalika ngucapake ukara kasebut dudu rasa wedi nanging nostalgia.
  • "Nalika iku dheweke urip. Dheweke ngubengi jagad kaping sewidak lima kaping, mlebu kru pelaut sing ora duwe negara. "
  • "Dheweke janji bakal nggawe papan kanggo kewan sing megah, ora bisa ngrasakake kemenangan sing ora bakal dibutuhake, nanging bakal duwe sesuatu sing nyenengake nalika Minggu mati sing mboseni."
  • "Dheweke rumangsa lali, dudu kanthi kelalen ati, nanging uga lali sing luwih kejem lan ora bisa dibatalake manawa dheweke ngerti banget, amarga lali karo pati."
  • "Nanging aja lali, yen Gusti Allah menehi urip, kita bakal terus dadi ibu, lan ora prelu revolusioner, kita duwe hak kanggo nyelehake celonone lan menehi kulit nalika ora duwe rasa hormat."
  • "Kaya kabeh prekara sing apik sing ditindakake sajrone umure dawa, rejeki sing ora bisa dikendhaleni bisa uga diwiwiti."
  • "Mung dheweke ngerti yen atine sing gumun iku bakal mesthi ora mesthi dipesthekake."
  • "Dheweke duwe kabecikan langka sing durung ana ing wektu sing tepat."
  • "Ing wayahe, dheweke nemokake goresan, welts, bruises, ulkus lan bekas lara sing ditinggal luwih saka setengah abad saben dinane, lan dheweke nemokake manawa kerusakan kasebut ora nuwuhake rasa welas marang dheweke. Dheweke banjur ngupayakake pungkasan kanggo nggoleki ing papane rasa tresnane sing wis bosok, lan dheweke ora bisa nemokake.
  • "Mbukak mripatmu amba. Karo bocah-bocah mau, bocah-bocah bakal nggawa buntut babi ”.
  • "Jagad iki dikurangi dadi kulit, lan interiore aman saka kabeh kepahitan."
  • "Kasep aku yakin tenan yen aku bakal menehi sih gedhe yen aku nglilani kowe ditembak."
  • "Hujan suwene patang taun, sewelas wulan lan rong dina. Ana wektu gerimis nalika kabeh wong nganggo klambi pontifical lan nggawe pasuryan convalescent kanggo ngrayakake scamp, nanging dheweke ora suwe bisa nginterpretasi jeda nalika dadi pengumuman babagan rekrudensi ”.
  • "Dheweke kudu nyengkuyung telung puluh loro perang, lan nglanggar kabeh pakaryan kanthi mati lan geger kaya babi ing jurang kamulyan, kanggo nemokake meh patang puluh taun pungkasan hak istimewa kesederhanaan."
  • "Kaping pungkasan dheweke nulungi dheweke ngetang umure, nalika perusahaan pisang, dheweke ngitung antara satus limalas, atus rong puluh loro taun."
  • "Tangisan paling tuwa ing sejarah manungsa yaiku tangisan katresnan."
  • "Ora ana sing kudu ngerti artine nganti tekan satus taun."

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Sixto Rodriguez Hernandez ngandika

    Sawetara frase sing dipilih kanthi kaendahan sing luar biasa. Wong liya hiperbola lan liyane padha kebanginan utawa banyolan utawa kalorone.

bool (bener)