Trilogi Pengantin Gipsi

Nalika pangguna internet nggoleki "trilogi panganten wanita gipsi", layar nampilake tautan sing ana gandhengane karo crita sing narik kawigaten ewonan pembaca. Iki minangka seri novel kriminal sing diwiwiti kanthi wiwitan Panganten wanita gipsi (2018). Bisa uga, bagean gedhe masarakat nemokake kombinasi novel kriminal lan sawetara perwakilan rinci babagan komunitas gipsi sing ora bisa ditolak.

Taun candhake diterbitake Jaring wungu, sekuel sing pangembangane ana gandheng cenenge karo pungkasan buku pisanan. Nanging bantahan saka Bayek (2020) —Sanajan duwe protagonis sing padha karo rong cicilan kaping pisanan— halBisa dingerteni tanpa maca teks sadurunge.

Sapa pengarange?

Buku-buku trilogi penganten wanita Gipsi ditandatangani dening Carmen Mola, jeneng samaran. Kasunyatane, ing situs web carmenmola.es katrangan kasebut diwaca: "… sawijining panganggit lair ing Madrid sing mutusake tetep anonim". Kajaba iku, ing sawetara portal literatur referensi babagan panulis ngomong babagan guru sing kerja ing ibukutha Spanyol.

Mola wis ujar bola-bali (liwat editor) manawa motivasi nulis sejatine sifate dolanan. Kanthi cara sing padha, Dheweke biasane nyebutake Fred Vargas, Toni Hill, Lorenzo Silva, Lemaitre utawa Alicia Giménez Barlett, antara liya, minangka pengaruh sing paling gedhe. Amarga alesan iki, dheweke nyuda subgenre saka novel kriminal, amarga dheweke nganggep "kabeh padha berkembang ing wektu sing padha karo masarakat."

Analisis trilogi

Paraga utama

Saben buku nyedhiyakake macem-macem kasus sing diselidiki dening Elena Blanco, karakter utama kabeh saga. Dheweke dadi inspektur sing cerdas banget "wis pengalam" karo kabeh komponen khas saka protagonis novel kejahatan. Yaiku, wanita tunggal (pegatan) kanthi watek sing kuat umume disebabake dening traumatis.

Mesthine, siksa sing diseret Blanco ora mung: dheweke curiga manawa putrane diculik dening "jaring ungu" (tema tengah buku nomer loro). Luwih, Dheweke seneng karaoke, seneng ngombe akeh banget, kepengin banget lan bisa "urip" karo penyasar saka para pembunuh. Kualitas pungkasan iki penting banget kanggo dheweke njlentrehake kabeh perkara sing ora dingerteni.

Estilo

Dheweke ora nyaranake teks kanggo wong sing sensitif, amarga tingkat kekejeman sing dituduhake dening psikopat sing tanggung jawab kanggo tindak pidana kasebut. Iku luwih, sadisme minangka unsur tetep ing narasi, kanthi gambar kasar lan malah eskologis. Kajaba kabeh getih - minangka nistha kanggo sawetara pamaca sing gawe ketagihan kanggo wong liya - kabeh telung buku kasebut wis rampung kanthi apik.

Ambane

Sanajan duwe protagonis rada "klise" kanggo novel kriminal, pambayaran sing digawe dening telung judhul ora bisa dipungkiri. Struktur cekak lan mbingungake bab kasebut menehi kontribusi gedhe kanggo iki. Nalika utas narasi utama sing ditindakake kanthi resolusi tindak pidana, crita lan tokoh komplementer nambah kompleksitas plot (tanpa nyuda dinamisme).

Ing pangertene iki, Zárate tumindak minangka timbangan sing sampurna lan dadi mitra Inspektur Blanco. Mesthi wae nenek peretas minangka karakter sing paling asli ing kabeh saga. Bareng, kabeh rekan bintang lan saben subplot negesake maneh minat para pamirsa ngerti asil kedadeyan kasebut.

Panganten wanita gipsi (2018)

Argumentasi

Susana Macaya katon seda sawetara dina sawise ngrayakake pesta bujangan. Kanggo miwiti, iki minangka tindak pidana sing ngganggu amarga bolongan sing digawe ing endhas occisa, liwat cacing kasebut dikenalake. Amarga alasan iki, detektif nyritakake cara eksekusi sing nyiksa karo kasus Lara Macaya, mbakyune Susana, sing dibunuh pitung taun sadurunge.

Sanajan pembunuh Lara ditemokake lan dikunjara, keraguan nyerang kabeh brigade polisi dipimpin dening Inspektur Elena Blanco. Apa dheweke ngunci wong sing ora salah? Apa psiko liyane mbaleni langkah sing padha? Mung siji alasan sing ora bisa dipertanyakan: kekejeman tumrap pacar saka wong tuwa gipsi sing wis nyuda tradhisi kanggo nggabungake karo masarakat modern.

Jaring wungu (2019)

Plot lan sinopsis

Iki minangka buku neuralgis saka saga, wiwit pungkasan cicilan pertama pungkasane telusuran Elena Blanco sing paling penting lan intim: yaiku anake Lucas. Opo maneh, Jaring wungu kalebu tindak pidana sing nggegirisi tanpa wates, kalebu masalah sing ana gandhengane karo matine sadulur Macaya.

Kaya ing Panganten wanita gipsi, kasunyatane entuk inersia sing luwih obah sadurunge buku kasebut. Nalika semana, sing maca terus diadhepi pitakon babagan identitas lan motivasi para penjahat. Wong-wong sing duwe keberanian tanpa rasa isin lan wani yen bisa ngirim panyiksa liwat internet.

Bayek (2020)

Inicio

Sawise kabeh jaringan ungu wis dibubarake, Elena Blanco mundur saka brigade investigasi kanggo nikmati urip kulawarga.. Perlu dielingake manawa inspektur pensiunan kalebu kulawarga sing sugih (aspek kasebut beda karo pola arupa detektif "duniawi" ing novel kriminal). Ora kaget, dheweke duwe omah ing Walikota Plaza ing Madrid.

Pangembangan rada bisa ditebak, nanging uga kecanduan

Blanco dikontak maneh karo polisi nalika salah sawijining peneliti (Xesca) kanthi misterius ilang sawise mlebu pesta. Khusus, ora ana sing ndeleng sawise prayaan mlebu taun Cina (kaya babi). Ing kana, wanita sing ilang mau ketemu wong lanang sing rada apikan, yen rada curiga. (Nganti saiki, kedadeyan bisa ditebak, nanging…).

Xesca tangi diikat ing kasur cedhak peternakan babi (bocah wadon bisa keprungu). Mula, pesta lan ritual macabre sing bakal diwiwiti kayane duwe sesambungan lara. Kanthi ngono, balapan nglawan wektu wiwit nylametake bocah wadon mau ing satengahing tumindak sing cepet banget kanthi cekak aosan.

Pungkasane?

Sisih pungkasan saka Panganten wanita gipsi Minangka undhangan kanggo terus njelajah acara ing sekitar Inspektur Blanco. Beda karo kesimpulan saka Jaring wungu lan Bayek, sing kayane luwih mesthi. Nanging, amarga sukses editorial Carmen Mola, publikasi judhul anyar sing dibintangi Elena Blanco ora bakal kaget utawa malah seri televisi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)