Alfred Tennyson lan Paul Verlaine. Frasa lan geguritan sing kudu dielingi.

Wong Inggris Alfred Tennyson lan wong Prancis Paul Verlaine.

Setengah saka Agustus. Setengah jagad saka liburan lan separo liyane males uga ing rutinitas padinan. Panas, kesed, tenang, alam, segara, srengenge, gunung, sore sore, srengenge ... Lingkungan sing kondhisi sithik puisi. Saka sing apik, sing apik. Cukup kanggo ngrasakake bug kasebut lan golek liyane. Lha kenapa ora resor loro penyair paling gedhe ing abad kaping XNUMX. Wong Inggris lan Prancis. Gusti Alfred Tennyson lan Paul Verlaine. Ayo maca sawetara lan elinga sawetara frase lan fragmen geguritane.

Alfred Tennyson

Pujangga Inggris sing lair saka Somersby iki 1809 dianggep salah sawijining literatur paling gedhe lan ora diraguhi sing paling penting ing jaman Victoria.

Bapake, yaiku keturunan Raja Edward III ing Inggris, ngasuh dheweke kanthi cara sing ketat lan paling klasik. Aku sinau ing Trinity College, saka Cambridge, dheweke gabung karo klompok literatur sing dikenal minangka Para rasul. Yaiku wiwitan karir sastrane. Dheweke nulis geguritan pertama ing taun 1830, nanging mengko dheweke uga karya sing paling dipuji minangka Lady of Shalott, Sidane Arthur y Ulises. Lan sing paling penting yaiku elehisme Ing Memoriam (1850), darmabakti kanggo kanca sing paling apik, Arthur Hallam, lan sing misuwur Biaya Brigade Cahya (1855). Dheweke tilar donya ing taun 1892.

  • Sanajan akeh sing dijupuk, isih akeh; lan sanajan kita saiki ora meksa manawa ing jaman biyen, bumi lan langit mindhah, apa sejatine kita, sejatine kita. Ateges ati sing heroik, ringkih amarga wektu lan nasib, nanging kuwat kekarepan, kanggo ngupayakake, ngupaya, golek lan ora nyerah.
  • Luwih becik nresnani lan ilang tinimbang nresnani.
  • Ngimpi iku sejati nalika isih ana, nanging apa sing kudu urip, nanging ngimpi?
  • Ora bakal kasep banget kanggo nggoleki donya sing luwih apik lan luwih anyar, yen ing upaya kasebut kita wani lan ngarep-arep
  • Ngapusi sing meh sejatine luwih ala tinimbang kabeh ngapusi.
  • Kabegjan ora kalebu mujudake cita-cita, nanging kanggo idealisasi apa sing kita lakoni.

Biaya Brigade Cahya

"Maju, Brigade Cahya!"
"Ngisi bedhil!" Kandhane.
Ing lembah pati
nem atus nitih.

"Maju, Brigade Cahya!"
Sawetara wong semaput?
Ora, sanajan para prajurit ngerti
kuwi omong kosong.
Dheweke ora ana ing kana kanggo mbales.
Dheweke ora ana ing kono amarga alesan.
Dheweke mung ana ing kono kanggo menang utawa mati.
Ing lembah pati
nem atus nitih.

Lady of Shalott

Ing pinggir kali, turu,
kebon gandum lan gandum gedhe
padha nganggo sandhangan bukit lan nemokake langit;
Liwat lapangan, dalane mlaku
nuju sewu menara Camelot;
Lan munggah-mudhun, wong teka
nggoleki lili mekar,
ing pulo sing katon andhap:
Iku pulo Shalott.

Poplar geter, willow dadi pucet,
angin abu-abu gonjang-ganjing hawa
lan gelombang, sing selawase ngisi saluran,
ing kali lan saka pulau sing adoh
mili mili, nganti Camelot.
Papat tembok abu-abu: menara abu-abu
padha dominasi papan ing antarane kembang,
lan ing bisu ing pulo dheweke ndhelik
wanita saka Shalott.

Paul verlaine

Dheweke lair ing Metz ing 1844 lan sinau ing Lycée Bonaparte ing Paris. Diilhami dening Baudelaire, dadi misuwur karo buku puisi pertama, Geguritan Saturnia, wiwit taun 1866, Partai gagah, wiwit taun 1869 lan Lagu sing apik, 1870. Nanging urip sing ilang, masalahe karo alkohol lan banget sesambetan badai tresna karo dheweke uga pujangga Arthur Rimbaud padha nggawa dheweke menyang pakunjaran. Sawise dirilis, dheweke nerbitake Kawicaksanan, kumpulan puisi agama. Ing taun 1894 dheweke kapilih ing Paris dadi Pangeran pujangga. Dheweke tilar donya ana ing taun 1896.

  • Musik dhisik, mesthi musik!
  • Lan kapercayanku pancen jero lan sampeyan pancen penting kanggo aku, saengga aku yakin aku mung urip kanggo sampeyan.
  • Tangis eluh ing ati kaya udan ing desa.
  • Nangis tanpa alesan ing ati iki sing ora karuwan Apa! Ora ngiyanati? Duel iki tanpa sebab.
  • Bukak nyawa lan kupingmu kanggo swarane mandolin: kanggo aku, aku wis nggawe, kanggo sampeyan, lagu sing kejem lan nyenengake iki.
  • Esakan paling jero saka biola musim gugur kaya tatu ing jiwa rasa susah aneh sing ora ana enteke.

Lassitude

Sing apik, dadi manis, manis ...
tenang sithik, dhuh geni, demam sing semangat banget;
kekasih, kadang, kudu duwe jam sing murni
lan tresna-tinresnan kanthi katresnan sadulur sing alus.

Aja lemes, ngelus nganggo tangan sing tresna;
Aku luwih seneng kejang nalika rame
desahan lan mripat sumunar naif
lan cangkem sing ngerti carane ngambung aku sanajan aku ngapusi. (…)

Aku ngimpi kowe bengi iki

Aku ngimpi kowe bengi iki
Sampeyan semaput kanthi sewu cara
Lan sampeyan nggrundel akeh perkara ...

Lan aku, kaya ngrasakake woh
Aku ngambung sampeyan karo tutuk
Sithik nang endi wae, gunung, lembah, dataran.

Yaiku elastisitas,
Saka musim semi sing apik tenan:
Gusti ... napas lan pinggul apa! (…)


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.