Tierra, dening Eloy Moreno

Bumi

Bumi

Ing taun 2020, panulis Spanyol Eloy Moreno nampilake novel kasebut Bumi, crita babagan sedulur loro lan janji bapakne marang dheweke. Plot kasebut ngumumake jagad mewah ing televisi lan hiburan ing program sing katon ing saindenging jagad. Pungkasane, panganggit nggunakake narasi sing narik kawigaten kanggo nuduhake hubungane kaloro crita kasebut.

Sawetara pangritik sastra wis nyorot aktualitas tematik lan karakteristik gaya novel novel kontemporer iki. Lan ora kurang, elemen kayata televisi utawa jaringan sosial nemtokake ing pangembangan plot. Amarga iki, Bumi nggambarake cara sing rada cerdas kanggo nyedhaki pamaca babagan kahanane manungsa sing kompleks lan kontradiktif.

Sinopsis saka Bumidening Eloy Moreno

Wong sing duwe kekuwatan ing industri televisi lan hiburan nggawe janji langka kanggo anak loro, Nelly lan Alan. Khusus, proposisine yaiku yen sedulur-sedulur iki ngrampungake game, bapakne bakal memenuhi kekarepan sing paling disenengi. Nanging, game kasebut diganggu: sak sekejap mripat telung puluh taun kepungkur, lan bareng-bareng ana pangowahan gedhe ing kulawarga.

Sale Bumi (Edhisi B)
Bumi (Edhisi B)
Ora ana review

Dolanan diterusake maneh

Ya ing umur diwasa, Nelly nampa kothak misterius sing ngemot ponsel, dering lan kunci. Thanks kanggo ponsel, dheweke ketemu maneh karo kakange (sing dheweke ora ngobrol) lan bakal nerusake game sing durung rampung. Mangkene kesempatan kanggo protagonis kanggo ngrampungake kekarepane, amarga Alan wis entuk sadurunge.

Sanalika, game kasebut bakal nyambung karo a kasunyatan acara televisi sing nduwe kabeh manungsa nggatekake pembangunane. Program iki kalebu sekitar wolung manungsa sing pindhah saka Bumi menyang planet Mars. Kangge, ing Islandia, Nelly lan seduluré sinau nyritakake babagan kahanan manungsa sing kontradiktif ing planet sing bahaya.

Análisis

Buku iki ora mung crita sing ana gandhengane karo wong liya, nanging uga ngusulake kahanan reflektif sing terus-terusan babagan kasunyatan saiki. Kajaba iku, gaya narasi sing kabentuk ing bab cekak kanthi crita gantian nambah rasa penasaran pamaca babagan kedadeyan sing bakal ditindakake ing kaca sabanjure. Eloy Moreno luwih saka prestasi tujuan sampeyan saka jaga-jaga supaya tetep nonton terus.

Jebule, taruhan penulis yaiku supaya para pamaca seneng ngrasakake kelangkaan ing rong crita utama novel kasebut. Yaiku, kalorone saka sadulur loro iki sing nampa janji lan tuwuh beda-beda, uga para peserta acara televisi. Pungkasane, latar mburi umum ing kabeh urip kasebut alon-alon ditemokake.

Buku babagan jaman saiki kamanungsan

Kanggo perspektif sing seger lan paling anyar, Bumi Minangka buku sing angel ditulis sawise sampeyan wis maca. Saka gaya sing dianyarake iki, Eloy Moreno nyoba nyedhiyakake topik kasebut kanthi wujud komunikatif sing bisa dingerteni kanggo masarakat ing abad XXI. Ing teks kasebut, fokus ing kahanan manungsa, katon saka wektu sing ditandhani kanthi sesambungan.

Kajaba iku, akeh topik angel ditrapake liwat campuran —Saka asli, by the way— kriya langsung kanthi argumen sing jujur. Topik sing digoleki kalebu saka kerusakan ekologis sing ditindakake manungsa menyang planet iki, nganti sikap moral (ketoke) sing ditindakake saka jaringan sosial.

Teks sing nyenengake kanggo bayangan sing jero

En Bumi, Eloy Moreno mbabarake narasi sing bisa ngasilake keterlibatan lan nggugah empati para pamaca liwat akeh seluk beluk - sing umume, umume. Saben wong, ing sawetara titik, dadi masalah penting. Nalika sampeyan bisa maca ing sisih mburi novel, sampeyan pengin golek kasunyatane, nanging, "masalah nggoleki sing sejatine yaiku nemokake lan ora ngerti apa sing bakal ditindakake."

Amarga alasan kasebut, yaiku buku sing ngajak sampeyan nemokake sejatine sejatine paraga, lan muga-muga, sing maca bisa mikir babagan sejarahe. Kanthi cara kasebut Bumi dening Eloy Moreno nyoba nyedhaki para pamiarsa menyang bagean kahanan manungsa sing paling rumit.

Panemu babagan buku kasebut

Kritikus muji kemampuan Eloy Moreno kanggo njaga minat pamaca, sanajan inti novel kasebut bakal dibabar. Sawetara swara, ing tangan liyane, ngomong babagan "bestseller sederhana ”, amarga struktur komersial sing mesthine (sederhana) saka buku kasebut. Ing kasus apa wae, kabeh evaluasi babagan Bumi iku bener: daya pancing, kesederhanaan lan orisinalitas.

Babagan panganggit, Eloy Moreno

Eloy Moreno minangka insinyur teknis informatika manajemen sing lair tanggal 12 Januari 1976 ing Castelló de La Plana, Komunitas Valencian, Spanyol. Dheweke lulusan Universitas Jaume I ing kutha asale. Sanajan dheweke bubar lulus, dheweke wiwit makarya ing sektor komputer, uripe pancen wis setya marang sastra.

Ing 2011, karepé nuntun dheweke kanggo mlebu ing jagad surat karo ngluncurake bukune sing pertama (diterbitake dhewe), Pena gel ijo. Teks iki dadi debut kesusastraan sing ora dikarepake, sing nggampangake nyebarake publikasi sabanjure. Bisa uga, ditampa umum ing masarakat amarga gaya nulis sing ora umum.

Lintasan

Sawise publikasi saka debute, lan resepsi sing apik dening para pamiarsa, Eloy Moreno njupuk dorongan ageng. Wiwit kuwi, panulis Spanyol durung mandhegake karya sastra kreatife, utamane crita lan novel.

Ing sisih liyane, penulis wis dadi misuwur —Saliyane saka media sosial sing kuwat— amarga dheweke ngrancang rute sastra. Moreno, kaping loro utawa kaping telu saben taun, nggawe tur kanggo wong-wong ing papan-papane nggawe novel. Kajaba iku, dheweke mulang kursus literatur lan lokakarya, uga melu dadi juri ing kompetisi sastra ing negarane.

Bukune Eloy Moreno

Sawise Pena gel ijo (2011), Eloy Moreno umum Sing dakpethik ing ngisor sofa (2013), sukses penerbitan liyane sing diterjemahake ing pirang-pirang basa. Banjur, panganggit Castellón bali menyang penerbitan desktop kanggo diterbitake Crita kanggo ngerti jagad (2015), yaiku, ngluncurake bagean kapindho lan katelu, ing 2016 lan 2018, masing-masing.

Kangge, Moreno nerbitake novel kaping telu ing 2015, Hadiah, iku uga ngasilake sukses langsung, sanajan ana edisi winates. Kajaba, novel kahuripan (2018) angsal angka penjualan sing apik banget. Ora muspra, saiki duwe 19 edisi lan sawetara terjemahan. Paling anyar saka Eloy Moreno yaiku Bumi (2020).


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.