Sir Walter Scott. Sawetara karyane sing kurang dikenal

Potret Walter Scott dening Edwin Henry Landseer.

Sir Walter scott dheweke budhal ing kalanggengan ing dina kaya saiki saka 1832. Dadi, ing ulang taun anyar iki, nyemak sawetara karya sing ora pati ngerti panganggit universal iki saka Romantisisme, lan pangadeg novel sejarah.

Walter scott

Walter Scott wis asring teka ing kene. Lan ora nggumunake. Panulis Skotlandia iki, panulis saka Ivanhoe, Quentin Duward utawa Rob Roy, iku salah siji sing paling populer ing kabeh wektu. Nanging dina iki aku nggawa judhul liyane kurang dingerteni kerjane kanggo mriksa utawa nemokake. Iki yaiku:

Bebener babagan dhemit lan penyihir

Dikirim ing 1830. Iki minangka epistolary ing topik kayata setan, ilmu sihir lan aspek liyane sing ana gandhengane gaib sajrone Abad Pertengahan. Walter Scott nulis nalika dheweke wis nyelehake prosa lan lirik lan nandhang masalah utang. Dadi bisa uga mung produk kanggo nyingkirake sawetara.

Su format layang uga ngidini dheweke ngomong babagan wong-wong mau kanthi pendapat sing luwih gedhe tinimbang minangka studi sing bener utawa analisis objektif.

Bajak laut

Dikirim ing 1821, iki adhedhasar bagean ing gesang John gow, bajak laut misuwur sing, nganti saiki, mung wis disebutake dening Daniel Defoe, lan mengko dening Charles Johnson Sejarah umum bajak laut.

Iku sukses komersial langsung lan uga dianggep minangka salah sawijining crita bajak laut sing hebat ing kabeh jaman. Plot sing dikepengini tumindak kalebu babagan unsur khas Romantisisme: ing segitiga katresnan antarane wong lanang loro karo wong wadon.

Kenilworth

Dikirim ing 1821, Iki nuduhake istana kenilworth, ing kabupaten Inggris Warwickshire. Lan Scott nggawa sawetara karakter nyata wiwit abad kaping XNUMX menyang plot. Iku fokus ing Kekawin Rahasia Robert Dudley, XNUMXst Earl of Leicester, lan Amy Robsart, putri Sir Hugh Robsart. Amy mlayu saka bapake lan tunangane kanggo omah-omah karo earl amarga kekarone tresna banget.

Nanging dietung dipangan ambisi amarga munggah ing pengadilan lan entuk sih saka Ratu Elizabeth I. Mula, dheweke kudu ndhelikake perkawinan kasebut. Nanging nalika kabeh ditemokake bakal kasep banget nasib tragis sing nunggu sampeyan.

Randha gunung

Dikirim ing 1827. Nyritakake babagan Elspat MacTavish, dikenal kanthi jeneng Randha Pagunungan. Putramu Hamish nglumpukake ing sangisoré komando klompok pemberontak kanggo ngatur pertahanan wilayah kasebut nglawan penjajah Prancis. Nanging dheweke melu seri intrik yen dheweke ngripta ibune dhewe, isih nesu amarga kelangan bojone ing kahanan sing tragis.

Panganten wanita Lammermoor

Dikirim ing 1819 jejere Legenda Montrose. Kaloro buku kasebut dadi bagean katelu saka seri kasebut Dongeng juragan omahku. Ngarahake kita menyang Skotlandia sajrone pamrentahan Anne I saka Brittany, antara taun 1702 lan 1714. Lan maneh kita duwe plot sing kebak musibah katresnan sing ora seneng ing antarane Lucy Ashton lan mungsuh keluargane, Edgar Ravenswood. Walter Scott negesake manawa karya iki adhedhasar sawetara kedadeyan nyata saka kulawarga Dalerymple.

Kasunyatane wanita kasebut

Iki minangka geguritan sing kalebu ing novel Sing dipasrahake, diterbitake taun 1825. Iki dianggep salah sawijining geguritan sing paling apik dening Walter Scott. Sisihake ing nada muni romantis sing biasa digunakake kanggo ngrujuk wanita lan nuduhake liyane surem lan luwih kritis, sing bisa uga amarga sawetara kuciwane tresna.

Iman lan kapercayan wanita kasebut:
padha nulis karakter ing lebu;
dicap ing kali mau,
dicithak ing sinar bulan sing pucet,
lan kabeh simbol evanecent
bakal luwih jelas, luwih kenceng, luwih apik,
lan luwih permanen, dakkira,
saka apa tegese huruf kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gustavo Woltmann ngandika

    Sejarah kebak akeh literatur kayata Walter Scott, aku ora seneng maca akeh karyane, nanging nalika maca The Bridegroom aku ngerti manawa dheweke dadi buta sastra.
    - Gustavo Woltmann.