Sherlock Holmes Basil Rathbone lan adaptasi filme

Sherlock Holmes, ciptaan universal Sir Arthur Conan gaya, sing tilar donya saiki yuswa 90 taun, wis tilar donya pirang-pirang rai ing bioskop. Lan kaya sing dakkandhakake ing artikel kasebut, duwekku lan bakal ana Balung balung balung. Aktor Inggris, lair ing Johannesburg taun 1892, main dadi detektif paling misuwur ing saindenging jagad kanthi keanggunan, ngerti lan tutul unik. Wulan kepungkur aku mriksa seri saka film sing ditafsirake ing antarane taun 1939 lan 1946 kanggo Fox lan Universal. Aku duwe tampilan mlumpat lan pungkasane aku seneng banget. Iki reviewku.

Balung balung balung

Kita sing umure luwih saka siji utawa penggemar film umure ngerti Basil Rathbone. Aktor Inggris iki lan bakal mesthi dadi rong karakter mitos ing sajarah bioskop paling klasik: Sir Guy de Gisborne sing wangiing Robin saka alas (1938), lan Sherlock Holmes. Dheweke nyulam penjahat paling apik kayata Gisborne utawa Kapten Prancis, Levasseur en Kapten Getih (1935) —iki duel pedhang karo Errol Flynn ing kalorone yaiku ora ana tandhingane-. Ing kasunyatan, dheweke pancen ahli pedhang sing sukses lan perang ing Perang Dunia I saka ngendi sampeyan entuk salib militèr dadi wani. Lan ing wiwitan karir, dheweke kepengin dadi ati sing romantis.

Nanging uga ing Sherlock Holmes sing paling kelingan, Mungkin amarga karo fisik aquiline, polah ambigu lan dheweke bantalan elegan menehi Holmes tutul unik saka kepenak. Bener manawa inkarnasi detektif sing misuwur - ing film uga ing radio - dadi aset sing gedhe banget kanggo dheweke. typecasting sing dheweke mesthi getun. Nanging minangka baline, Holmes menehi dheweke keabadian.

Basil Rathbone uga a aktor teater bergengsi lan digawe megah dramatisasi radio puisi dening panganggit kayata poe. Dheweke tilar donya ing New York nalika umur 75 taun 1967 amarga ditahan jantung.

Film Sherlock Holmes

Kaya sing asring kedadeyan ing bioskop, karya lan karakter sastra ditafsirake maneh utawa diadaptasi karo minat lan selera saka para produsen uga masarakat. Mangkono, ing Holmes lan Watson sing digawe maneh Basil Rathbone lan Nigel Bruce dheweke mung mlaku ing omah jaman sastra ing rong film pisanan sing Fox.

Sawise karo Universal, tumindak lan karakter dipindhah menyang Jaman kontemporer amarga wis kebak Perang Donya II. Dadi, kita duwe Holmes meh kanggo ngladeni Mulia sing Apik banget kanggo nyegah konspirasi senjata rahasia utawa telik sandhi kanggo Nazi. Sanajan dheweke ora lali karo inspektur lestrade, tansah ana ing sisih mburi Holmes, utawa mungsuh sing gedhe banget, Profesor Moriarty, utawa deduksi paribasan lan kendur nalika ngrampungake tindak pidana utawa misteri.

20th Century Fox

  • Sherlock Holmes lan asu saka Baskervilles.
  • Sherlock Holmes lawan Moriarty.

Pancen ngono gedhe sukses judhul kapisan - uga sing paling misuwur - sing judhul sabanjure digawe uga, uga diwiwiti ing jaman Holmesia. Lan ing taun sing padha 1939 Rathbone lan Bruce dagang film nganggo radio.

Universal

En 1942 bali menyang bioskop karo Universal, sing saiki duwe hak kanggo seri kasebut, lan direkam liyane 12 film. Mung siji jam sithik durasi, kanthi a header lan lagu sing padha lan pemeran meh Perusahaan téater, bisa dideleng ing maraton musim panas. Sawetara adhedhasar crita dening Conan Doyle lan kabeh ana ing YouTube, nganggo basa Spanyol uga versi asli.

Aku bakal tetep, loro saka asu Baskervilles, karo Mutiara sing dikutuk, Spiderwoman, Cakar abang lan, khusus, karo Teror ing wayah wengi, nomer loro ing seri kasebut. Mungkin aku nyorot kanggo nyetel ing sepur (sing aku kekurangan), kanthi nyolong berlian, sawetara pembunuhan lan pungkasane sawetara owah-owahan.

  • Sherlock Holmes lan swara teror.
  • Sherlock Holmes lan Senjata Rahasia, ing kana dheweke ngadhepi Moriarty kanggo layanan Nazi.
  • Sherlock Holmes ing Washington.
  • Defying pati, judhul sing dirilis ing kene, utawa uga Sherlock Holmes nglawan pati.
  • Spiderwoman, kanthi ala ing puncak Moriarty.
  • Cakar abang dianggep judhul paling apik, kanthi nada teror sing ngelingake Asu saka Baskervilles.
  • Mutiara sing dikutuk o Mutiara pati.

Saka kene seri iki rada mudhun. Sampeyan miwiti kanggo ndeleng ing aktor nganggo kanggo paraga, utamane Rathbone. Nanging kabeh padha pantes dideleng.

  • En Sherlock Holmes lan Omah Pati sentuhan omah gedhong Skotlandia sing jahat ditemokake ing ngendi Holmes nyelidiki pembunuhan ing antarane klompok kanca veteran.
  • Kasus driji sing dipotong Wanita kanthi warna ijo.
  • Penganiayaan ing Aljir. Dianggep sing paling ringkih. Nanging, bisa uga maneh amarga kedadeyan ing lingkungan sing tertutup kaya kapal, uga bisa njaga intrik nganti pungkasan.
  • Teror ing wayah wengi o Teror wengi.
  • Busana kanggo mateni.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.