Sergio Ramírez, Penghargaan Cervantes anyar. Telung bukune.

Panulis Nikaragua Sergio Ramirez wis dadi pemenang ing taun iki kanthi penghargaan paling dhuwur kanggo surat Spanyol, ing Hadiah Cervantes, sing diwenehake wingi, Dina Buku, ing Alcala de Henares. Kanthi karya sastra ekstensif lan beda-beda, Sergio Ramírez, 75 taun, dadi novelis, penulis esai, pujangga lan jurnalis. Dheweke uga dikembangake a kegiatan politik sing kuat lan dadi wakil presiden Nikaragua wiwit taun 1985 nganti 1990November pungkasan, juri dipimpin dening direktur Royal Spanish Academy, mutusake menehi penghargaan paling prestisius kanggo sastra Spanyol.

Aku nyorot ing artikel iki telu bukune. Uno kanthi aksen sing ditandhani ing memori politik negara sampeyan lan loro ireng ireng dibintangi dheweke inspektur Dolores Morales. Nanging isih akeh maneh.

Adhuh wong lanang

Ramírez yaiku seksi sing luar biasa babagan Revolusi Sandinista lan, kaya sing dakkandhakake, dheweke dadi wakil presiden sajrone masa jabatan Daniel Ortega. Kanthi kekalahan ing pemilihan umum taun 1990 proses transformasi negara mandheg lan ngarep-arep bakal ana pangowahan. Ing buku iki penulis nyusun memori generasi sing berjuang kanggo demokrasi lan keadilan ing Nikaragua sawise ndeleng kepiye proyek renovasi politik dheweke isih durung rampung.

Swarga nangis kanggo aku

Sergio Ramírez uga wis budidaya novel detektif lan iki judhul pertama sing dibintangi inspektur Dolores Morales. Iki diterbitake ing 2008 lan ing njerone panulis nggambarake a jagad kebak narcos, angkara, korupsi lan penyalahgunaan kekuwatan. Protagonis ana loro mantan gerilya lan anggota Departemen Narkotika Nikaragua, inspektur Morales lan wakil inspektur Dixon.

Dheweke bakal dadi wong sing neliti ngilang wanita. Siji-sijine pitunjuk yaiku a yacht ditinggal lan seng di tuduh ngeterake obatan, a buku diobong lan a klambi getih. Nanging kasus kasebut uga bakal dadi luwih parah sawise muncul macem-macem mayit, kalebu saksi utama.

Crita kasebut kapacak ing a Langkawi semrawut lan panas, ing endi loro protagonis kanthi wani lan guyon ngadhepi wong sing mbebayani Kartel Cali lan Sinaola. Nanging dheweke uga bakal mbantah kanca-kanca sadurunge pambrontakan sing wis ngiyanati cita-cita lawas. Dicritakake karo ketegangan lan ironi, Ramírez menehi visi asam masarakat ing endi kekuwatan sing apik uga kadhang kala dadi kekuwatan ala.

Ora ana wong liya sing nangis maneh

Diterbitake taun kepungkur, kita ketemu maneh ing Inspektur Morales. Nanging dheweke dibebasake saka Polisi Nasional kanggo taun lan saiki bisa digunakake minangka detektif pribadi nyelidiki culika kanggo klien kanthi penghasilan murah. Nduwe agensi ing pusat blanja mudhun maneh mlebu Langkawi. Banjur ana kedadeyan sing ora dikarepake bakal nggawa sampeyan metu saka rutinitas. Babagan babagan ngilang saka anak tiri salah sawijining pria paling kuat ing negara kasebut lan Morales ditugasake nggoleki dheweke.

Nanging ora suwe ngilang saka cah wadon dadi pucuk gunung es sing ndhelikake selokan sistem politik lan sosial negara. Dadi, Morales ngerti manawa sing kudu ditemokake dudu mung dununge bocah wadon, nanging alesan nyata apa konco sing ngilang.

Ramírez maneh nggunakake penanganan luar biasa kanggo humor Lan ironi, saliyane penguasaan narasi sing dadi ciri karyane. Lan uga maneh ditemokake sexo, dhuwit, korupsi lan plot kekuwatan minangka kunci kanggo kasus iki sing ora ana sing polos.

Judhul liyane

  • Dagang bareng
  • Apa getih iki medeni sampeyan?
  • Bal sing ditutup topeng
  • Game sampurna
  • Mbukak lawang
  • Margarita, segara asri
  • Mung bayangan
  • Sewu siji mati
  • Kraton kewan
  • Ukuman ilahi
  • Sing buronan
  • Seni ngapusi lawas
  • Apple Emas: Esai babagan Sastra
  • Crita sing bakal dicritakake
  • Pengakuane tresna
  • Kembang peteng
  • Fajar Emas: Sejarah Urip ing Nikaragua
  • Sara

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.