Salah sagas laut. Hornblower, Bolitho lan Lewrie

Lukisan dening Ivan Aivazovsky. Odessa ing wayah wengi

Dina iki minangka salah sawijining sagas laut. Ngopo Amarga sampeyan pengin terus menyang segara, apa wae lan kapan wae. Lan ing buku, kita pindhah menyang kabeh jagad lan kabeh wektu. Ora bisa ngobrol babagan kabeh sagas laut sing ana ing kana, mula dina iki aku milih telu iki, nanging bakal ana maneh. Karo sawetara karakter sing misuwur ing literatur segara kayata Horatio Hornblower, Richard Bolitho utawa Alan Lewrie.

Pengantar singkat

Saka Homer kanggo Melville ngliwati Conrad lan ing Kapten Marryat o Emilio salgari lan pungkasan karo Patrick O'Brian. Ana pirang-pirang novel kanthi tema laut uga sagas laut sing ana ing kana. Nanging iki jender sastra yaiku liyane khusus lan dudu karepe para pamaca.

Salah siji alasan kanggo kang bisa mundur yaiku basa nautika —Ana sawetara seri sing kalebu a kinclong ing pungkasan, kaya sing Aubrey lan Maturindening O'Brian. Nanging yen sampeyan semangat, sampeyan bakal seneng banget.

Ana telu iki, sing paling populer bebarengan karo O'Brian, dibintangi telu karakter sing paling misuwur, kabeh subjek uga Maha Agung.

Richard Bolitho - Alexander Kent (Doug Reeman)

Douglas reemanLair ing Surrey, dheweke mlebu ing Angkatan Laut Inggris karo nembelas taun lan perang ing Perang Donya II lan ing Korea. Iki pengalaman Vitals menehi referensi paling apik kanggo nulis novel adhedhasar petualangan Angkatan Laut lan laut ing samodra.

Dheweke nerbitake novel pertamane ing taun 1958 lan sepuluh taun sabanjure miwiti seri iki sing wis ditandatangani nganggo jeneng samaran Alexander Kentrung. Dheweke diselehake ing wektu Laksamana Nelson, Amerika revolusioner lan Eropa Napoleon. Fokus ing karir militer saka Richard Bolitho lan ponakane, Adam Bolitho. putra 28 judhul sing diwiwiti karo Midshipman Bolitho. 

Ing novel pisanan sing ana ing 1772 lan Bolitho, umure nembelas, miwiti dadi pemain tengah ing Gorgon kanggo Afrika Wétan kanggo nahan wong-wong sing nentang angkatan laut Inggris. Banjur bali menyang Cornwall natal budhal nalika lagi ndandani prau. Ing kana dheweke ketemu karo penyelundup lan kriminal sing ngubengi wilayah kasebut, nanging dheweke kudu ngganggu turahane kanggo miwiti maneh.

Horatio Hornblower - Cecil S. Forester

Cecil Scott Forester Dheweke lair ing Kairo tanggal 27 Agustus 1899, amarga bapake, profesor, dadi pejabat pamrentah Inggris. Dheweke sinau babagan kedokteran, nanging ora ngrampungake gelar. Sampeyan uga Panulis skrip Hollywood lan misuwur amarga saga iki lan protagonis, Horace Hornblower, sing diwenehi urip ing bioskop dening wong sing sampurna Gregory Peck en Wong lanang segara.

Judhul liyane sing misuwur yaiku Ratu ing Afrika, sing uga digawa menyang layar amba dening John houston ing film liyane sing ora bisa dilalekake.

El Midshipman Hornblower judhul pisanan saka saga sepuluh liyane. Kita ngerti minangka isin lan sepi Pemain tengah umur pitulas taun teka ing tujuan pertama: kapal Justinian. Ing kahanan atos urip kapal Angkatan Laut nalika perang bakal menehi tantangan sing gedhe nggabungake nglawan armada Prancis. Sawise metu tanpa karusakan saka tandhing, dheweke banjur munggah ing frigate Indefatigable, sampeyan arep menyang endi munggah ing carrer.

Alan Lewrie - Dewey Lambdin

Dewey Lambdin yaiku Amérika Lor, putra perwira angkatan laut lan pangripta pelaut Inggris Alan Lewrie. Ora beda karo Hornblower sing tegak lan sregep, utawa Aubrey sing licik lan kadang-kadang bodho, Lewrie misuwur minangka libertine sugih tanpa moral lan ora kuwatir nalika ketemu ing Kanggo ngladeni raja

Kanthi judhul kasebut - lagi umur 26 taun - diwiwiti salah sawijining judhule nimbang seri angkatan laut paling apik kaping pungkasan utawa, paling ora, kanthi irama lan karakterisasi sing apik banget sing ora nglirwakake detail kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.