Nasib tragis Bocah-bocah Raja Katulik

Nasib tragis Bocah-bocah Raja Katulik
Ing taun-taun pungkasan, novel sejarah dadi subyek sing disenengi para pamaca, wiwit Jeneng kembang mawar munggah Pilar bumi, plot kanthi latar mburi abad pertengahan lan sejarah wis ditampilake ing rak-rak perpustakaan lan toko buku. Karya pungkasan sing saliyane dadi novel sejarah yaiku karya referensi ilmiah Nasib tragis Bocah-bocah Raja Katulik. Pakaryan sing nglumpukake musibah ing limang putra saka Raja Katulik, takdir lan peran sing ditindakake ing Sejarah Modern Eropa lan Spanyol.

Sajrone sawetara taun kepungkur, akeh panulis sing mutusake nggawe lan nyritakake crita babagan Raja Katolik, sing pungkasan yaiku Vicenta Marquez de la Plata, panulis novel sejarah sing pengin nyritakake babagan tragis bocah-bocah Raja Katolik amarga dheweke duwe salah sawijining cara, dheweke yaiku wong-wong sing nate ngirimake kekarepane wong tuwane.

Kajaba iku, Vicenta Márquez milih sawetara pangeran utawa luwih bayi, amarga ing Spanyol mung istilah "pangeran"Kanggo pewaris tahta, rentan banget karo novel lan crita fiksi wiwit kabeh anak Raja Katolik padha urip cekak.

Vicenta María Márquez de la Plata, panulis, yaiku sejarawan lan lulusan Genealogi, Heraldry lan Nobility saka Institut CSIC. Dheweke wis dadi profesor ing Universitas Modern Lisbon lan Universitas Seville. Sanajan spesialisasi yaiku periode abad pertengahan pungkasan, Vicenta wis sukses banget ing periode sejarah liyane, kaya sing kabukten karo Nasib tragis bocah-bocah Raja Katolik utawa karya paling anyar, Sing Valid.

Miturut tradhisi Spanyol, mung bisa ana siji pangeran lan liyane sing kepengin dadi raja diarani Infantes

Pati, bebrayan sing ora seneng, penyakit, lsp. Akeh topik sing fokus ing anak-anake Isabel lan Fernando lan sing truncated banget urip bayi-bayi kasebut lan negara-negara Spanyol sing durung diwasa.

Kita kabeh ngerti crita katresnan saka Joan si Gila, sing Vicenta Márquez de la Plata duwe minat lan akurasi ing pakaryan kasebut "Nasib tragis Bocah-bocah Raja Katulik", Nanging sawetara ngerti crita tragis pangeran enom John utawa kepiye Catherine, mbakyune, dadi Ratu Inggris lan garwa kaping pisanan Henry VIII, raja pisanan sing pegatan lan sing nggawe institusional ing antarane wong-wong Kristen.

Iki bisa uga anak saka Raja-raja Katulik sing paling pengaruhe babagan sejarah. Kanthi matine Juan, dinasti Trastamara, sing dadi Raja Katolik lan dadi wangsa lokal, rampung lan iki tegese pamrentahan Kekaisaran Spanyol kanthi panguwasa manca menyang Semenanjung Iberia.

Juan lair ing kampanye nglawan Penaklukan Kerajaan GranadaWong tuwane kepengin banget bocah lanang sing saiki ora duwe lan duwe Juan, ora mung Raja-raja Katulik nanging uga kabeh karajan sing duwe pangarep-arep marang pangeran enom iki.

Juan nikah karo adhine Felipe el Hermoso, ora beda karo Juana la Loca, Juan lan garwane padha tresna-tinresnan lan katresnan iku sepisanan, nanging kesehatan Juan sing ringkih ngilangi nasibe perkawinan iki lan tanpa rampung wulan madu, Juan tilar donya amarga njupuk Aku entuk pangarep-arep saka Spanyol.
Nasib tragis Bocah-bocah Raja Katulik

Peran Catalina luwih jelas utawa luwih langsung. Minangka garwane Henry VIII, Catherine dadi Ratu Inggris lan bebrayan bisa uga dadi masalah dinasti pertama babagan makutha lan warisan sing ana ing Jaman Modern, masalah sing wis diwiwiti kanthi persiapan pesta.

Pedro Mártir de Anglería: «Ing kene ana harapan Spanyol».

Paradoksis yaiku kasunyatan manawa wong sing miwiti pungkasan Catalina uga asale saka Spanyol. Kita kabeh ngerti apa sing kedadeyan ing antarane Anne Boleyn, Henry VIII lan garwane Catherine sing ora apes. Trio sing ora mung merevolusi negara, nanging uga agama-agama ing jaman saiki, utamane agama Kristen Katolik.

La crita katresnan apes saka Juana La Loca Kita kabeh ngerti, saka kelas Sejarah utawa saka film sing misuwur kanthi jeneng sing padha. Beda karo sedulur-sedulure, Juana dudu korban tiwas nanging sedulure tiwas. Felipe el Hermoso, putra kaisar Austria lan katresnan edan Juana, nandhang sangsara tilar donya kanthi cepet lan iki nyebabake kegilaan Juana, sing wis duwe sawetara putra pangeran Burgundia lan sing bakal dadi pamrentah Kekaisaran Spanyol lan Kekaisaran Austro-Hongaria. Juana kanthi cepet dipasangake karo pangeran muda Austro-Hongaria, sing miturut Raja-raja Katulik bakal tegese ana hubungan antara Spanyol lan kerajaan Eropa Tengah. Sanajan nikahan iki diatur, ing katresnan antarane Juana lan Felipe semangat banget lan edan, soko sing bakal nggawa jalaran serius.

https://www.youtube.com/watch?v=ND7cOLp7lk0

Luwih ora dingerteni nasibe Mbak Maria y dhana IsabelInfantas Spanyol lan ratu-ratu ing Portugal, pisanan yaiku Doña Isabel sing omah-omah karo raja Portugis lan sawise seda, yaiku Doña María sing nggenteni dadi garwane lan ratu ing Portugal. Lan mungkin kekurangan kesadaran iki sing ora adil babagan critane. Loro-lorone link María lan Isabel nuduhake perubahan sing signifikan ing Sejarah Modern Spanyol. Serikat pekerja kasebut ngidini putu buyut saka Raja-raja Katulik, Felipe II, dadi Raja Portugal lan Spanyol, saengga dadi siji kanggo awake dhewe kanggo wektu sing suwe. kabeh Semenanjung Iberia ing sangisoré raja sing padha.

Anak putu lan dudu anak saka Raja Katulik sing duwe mahkota

Mesthine anak-anak Raja Katolik duwe urip banget ditandhani lan truncated, kayadene Machiavelli dhewe sing nulis, sanajan kanggo nyatane, panganggit gedhe nulis karyane "Pangeran”Kanggo ngurmati bapakne, Raja Ferdinand wong Katulik.

Nasib tragis Bocah-bocah Raja Katulik Punika a karya sejarah sanajan ana sawetara lisensi literatur, data, crita, ilmu kasebut sejatine. Iki nggawe karya kasebut minangka ringkesan sing apik ing kedadeyan ing Spanyol utawa Spanyol (kaya sing diarani masarakat kala semana) antarane 1495 lan 1504, taun nalika Isabel la Católica tilar donya lan mung siji putri sing urip. , Juana, luwih dikenal kanthi jeneng Juana si Gila.

Bisa uga aku luwih milih manawa Vicenta Márquez de la Plata luwih ambisius lan wis ngomong babagan keturunan anak-anak Raja Katulik, aku ora nuduhake cara dheweke nyebutake ing karya kasebut nanging menehi wong sing luwih utama. peran, ora muspra, Maria saka Tudor, putri saka Catherine lan Henry VIII lan Charles saka Ghent, putra saka Juana lan Felipe el Hermoso, masing-masing dadi raja ing Inggris lan Spanyol. Irah-irahan sing dipikolehi dening putu-putu nanging ora dipikolehi karo anak-anak Raja Katolik. Sanajan ngono, karya sing diwenehake dening Vicenta Mª Márquez de la Plata minangka karya luar biasa sing bisa uga valid kanggo momen sastra kita utawa kanggo wektu ilmiah, amarga ing wektu kasebut, karya kasebut apik banget. Dadi, yen sampeyan seneng novel utawa sejarah sejarah, elinga karya iki lan yen sampeyan ngerti manawa sampeyan kepengin maca, mula ora ana regane.

Masalah penting

  • El pamrentahane Raja Katolik yaiku wiwit taun 1479 nganti taun 1504 (tiwase Isabel la Católica).
  • Bocah-bocah saka Raja Katulik ana 5: Isabel, Catalina, María, Juana lan Juan.
  • Siji-sijine putra sing nggenteni Raja Katolik yaiku Juana, sing dheweke ora nate mrentah amarga dheweke edan sanajan dheweke duwe gelar Ratu Castile.
  • Ing taun 1504 Isabel Katulik tilar donya lan ing taun 1516 Fernando el Católico, sawise iku kabupaten Kardinal Cisneros katon.
  • Kanthi Raja Katolik konsep «Spanyol»Ing ngendi saben kerajaan njaga otonomi.

Kanggo ngerti luwih lengkap….

  • Ortiz, Alonzo (1983):Dialog babagan pendhidhikan Pangeran Don Juan, Putrane Raja Katolik. José Porruá Turanzas Editions, Madrid.
  • Hickling Prescott, W. lan Val Valdivieso Mª. I. saka, (2004): Sejarah Raja Katulik. Castile lan Leon.
  • Val Valdivieso Mª. I. saka,(2004): Isabel I saka Castile (1451-1504). Edisi Orto, Madrid.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

24 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   telat ngandika

    Articulazo! ulasan sing apik karo pelengkap sejarah 🙂

  2.   Villamandos ngandika

    Seneng maca artikel kaya iki.

    Sugeng kanca!

  3.   Michael Gaton ngandika

    Sejatine buku kasebut katon apik banget. Aku mesthi ora getun amarga ora ana kabudayan sejarah babagan masalah transendental ing sejarah Spanyol.

    Saiki uripe bocah-bocah Raja Katolik luwih misuwur, nanging luwih penting amarga sukses Isabel, seri sing disiarake dening TVE1.

    Thanks,

    1.    Joaquin Garcia ngandika

      Kasunyatane yaiku sadurunge Isabel ana seri liyane sing nggambarake urip bocah-bocah Raja Katolik, kayata Los Tudors. Muga-muga sawetara seri gaya iki bakal metu. Salam lan matur suwun komentar !!! 😉

  4.   Eva Maria Rodriguez ngandika

    Ditambahake menyang dhaptar sing bakal diwaca, lan liya-liyane sawise perkenalan kaya iki.

  5.   Carmen Guillen ngandika

    Deleng, artikel sejarah ora angel nyekel aku lan maca kanthi lengkap (selera pribadi), nanging sampeyan wis entuk Joaquin. Artikel sing apik banget lan lengkap. !! Sugeng !!

    1.    Joaquin Garcia ngandika

      Matur nuwun kanthi sanget Carmen, sanajan artikel sampeyan asring saya ngerteni. Salam, lan matur nuwun kanthi sanget. 😉

  6.   Nacho ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo artikel sing apik iki! Aku nyelehake ing dhaptar buku kanggo diwaca.

  7.   Luis ngandika

    Apa perkenalan… Aku nulis ing dhaptar tugas sing kudu ditindakake.

  8.   ignaciolasala ngandika

    Aku mung nganyari dhaptar tugas sing kudu dadi luwih dhisik. Katon apik banget.

  9.   gnzl ngandika

    Aku setuju karo komentar liyane, artikel sing lengkap banget.

  10.   yabier ngandika

    Aku dudu penggemar novel sejarah sing dakkirim pirang-pirang taun kepungkur, nanging artikel kasebut wis rampung kanthi apik lan saka komentar sampeyan, buku sing dibahas ora kaya hoax fiksi klasik.

    Kanggo njupuk komentar kasebut lan menehi saran babagan sing ana gandhengane karo tema ahli warise tahta, nanging sing luwih apik, aku menehi pitunjuk novel cekak sing penasaran banget sing diarani 'El amigo de la muerte', ditulis dening Pedro Antonio de Alarcón, salah sawijining romantika kita.

    http://www.cervantesvirtual.com/obra-visor/el-amigo-de-la-muerte-cuento-fantastico–0/html/ff8e4904-82b1-11df-acc7-002185ce6064_1.html

    1.    Joaquin Garcia ngandika

      Matur suwun Yabier, kanggo komentar lan kontribusi sampeyan. Sampeyan wis menehi ide lan bisa uga wayahe nyemak klasik ing ALiterature. Matur suwun sanget 😉

  11.   Tanpa tilde ngandika

    Matur nuwun kanggo artikel kasebut, menarik

  12.   anavaldespastor ngandika

    Aku seneng karo artikel kasebut. Nanging aku duwe pitakon babagan Juana La loca. Sampeyan ujar dheweke nesu sawise patine Felipe. Nanging apa Felipe dhewe ngunci dheweke nalika Cortes ora gelem nggawe dheweke ora kuwat? Pancen ora jelas yen dheweke lara, nanging dheweke ngilangi rasa serik banget. Aku ngerti kaya ngono. Ing kasus apa wae, aku seneng karo artikel kasebut lan ngarep-arep maca buku kasebut. Matur nuwun kanggo nuduhake!

    1.    Joaquin Garcia ngandika

      Halo Ana, kasus Juana la Loca rada mbingungake, ora mung kanggo wektu iki, nanging uga Sajarah umume. Cortes ora gelem nggawe dheweke sanggup, nanging Felipe ora sumpah Cortes, mula aku ora ngerti sejatine anekdot, nganti sejatine kasunyatan lan apa pengaruhe kanggo Spanyol, amarga bisa. ngunci nanging sawetara jam utawa sawetara dina. Kepiye yen dingerteni sadurunge sadurunge Felipe tilar donya, Juana ora nuduhake tandha-tandha edan (sing kita ngerti saiki dadi gila) lan sawise patine Felipe dheweke nuduhake dheweke. Sanajan kabeh, Juana entuk gelar Ratu Castile, nanging dheweke ora nate dadi kaya ngono, sanajan sawise mbrontak saka Comuneros. Maksudku, iki minangka tokoh sing mbingungake kaya sing sampeyan bakal weruh. Matur suwun matur suwun sanget kanggo komentar lan pujian Kabeh sing paling apik;)

      1.    anavaldespastor ngandika

        Matur suwun Joaquin!

  13.   Ascen Jiménez (@ AscenJimnez1) ngandika

    Menarik banget. Kita kudu maca! 😉

  14.   Fran Marin ngandika

    Aku wis krungu babagan buku iki, lan saiki dakkira wis mutusake maca! Matur nuwun kanggo informasi lan kaca sing apik banget!

  15.   Joaquin Garcia ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo panemu lan matur nuwun, lan mesthine amarga ragu-ragu, muga-muga sampeyan seneng karo buku kasebut lan sing sampeyan critakake ing kene, yen sampeyan uga ora seneng. Lan mesthine, yen sampeyan bisa, aku bakal seneng yen sampeyan ngemot babagan buku panen sampeyan, saengga para pamaca mbesuk bisa duwe visi babagan buku kasebut kanthi luwih lengkap. Matur suwun kabeh maneh. Salam 😉

  16.   mayrafdezjoglar ngandika

    Buku iki tiba terus !! Sanajan ngisin-isini sawetara bocah sing misuwur lan sing liyane ora dingerteni kaya María sing, sanajan mung amarga duwe 10 anak, wis pantes ditrapake ing sejarah. Kita kabeh ngerti manawa Juana minangka ibune Carlos I, nanging ora ana sing eling yen Maria minangka ibune Isabel de Portugal, garwane Carlos I lan permaisuri Kekaisaran Suci.

  17.   Yesus Alvarez ngandika

    Artikel sing apik banget, Joaquín. Aku wis dadi penggemar novel sejarah suwene wis pirang-pirang taun. Aku nulis buku kasebut. Mung maca artikel sampeyan pengin miwiti maca. Matur nuwun uga komentar, pancen menarik.

  18.   lair ngandika

    Endi aku bisa tuku buku

  19.   javier urbasos arbeloa ngandika

    Juan lair ing Seville nanging nalika kampanye perang sipil Castilian antarane Isabel lan Juana la beltraneja.

bool (bener)