Pungkasan Pati, dening Cixin Liu

Pungkasane sedane Cixin Liu.

Pungkasane sedane Cixin Liu.

Pungkasane pati, cicilan kaping telu saka epik Trilogi saka telung badan kasebut ditulis dening panganggit Cina Cixin Liu ora ana sing preduli. Saga iki wis diakoni dening para penggemar fiksi ilmiah ing saindenging jagad amarga crita-crita asli lan visioner saka Kenangan jaman biyen Bumi (2008) -dipasarake minangka Masalah telung awak— lan Alas peteng (2017).

Pungkasane pati Wiwitane diterbitake nganggo basa Tionghoa lan Inggris ing taun 2017. Penguin Random House Publishing House nangani peluncuran ing Spanyol ing taun 2018. Acara-acara ing denouement kasebut dikenani emosi lan nyebabake refleksi sing jero kanggo sing maca. Ora bisa dadi liya, amarga Cixin Liu wis nggawe gaya amarga cara asli kanggo ngadhepi teori ilmiah karo sipate manungsa.

Sobre el autor

Liú Cíxīn lair ing Yangquan, China, tanggal 23 Juni 1963. Wong tuwané minangka penambang saka Provinsi Shanxi. lan amarga panganiaya sing kedadeyan sajrone Revolusi Budaya, dheweke kepeksa ngirim bocah cilik Cíxīn menyang omah eyange ing Henan. Dheweke entuk gelar teknik ing taun 1988 lan makarya ing Stasiun Tenaga Shanxi nganti dadi penahkian terakhir minangka panulis sawise difusi ing saindenging jagad. Masalah telung awak.

Ringkesan saka Pungkasane pati

Pungkasane pati diwiwiti karo tangi saka Cheng Xin -salah sawijining tokoh utama saka Alas peteng— sawise ngentekake setengah abad ing hibernasi buatan. Jagad sing digayuh dheweke dudu kenangan sing dielingi. Nalika semana para alien (Trisolarians) durung tekan Bumi amarga diblokir dening piranti pencegah sing cerdas.

Nanging wektu tentrem lan raharja iki nduweni dhasar sing ora mesthi. Banjur, Cheng tanggung jawab njaga pertahanan Bumi. lan nemokake manawa musuhe ora bakal gampang nyerah. Pungkasan, nalika Pamain Pedhang (pertahanan planet) gagal, wong bumi kudu nyiapake keslametan lan kahanan semrawut sing bakal teka.

Análisis

Jembar sing luwih gedhe tinimbang pangiriman sadurunge

En Pungkasane pati, Cíxīn Liú terus ngembangake crito sing rumit -lapisan demi lapisan- saka teori beda sing dicethakaké ana ing Kenangan jaman biyen Bumi (Masalah telung awak) lan ing Alas peteng. Nanging, ing buku sing nutup trilogi kasebut, panulis nyinaoni bidang konseptual, filosofis lan teoritis sing luwih jembar tinimbang cicilan sadurunge.

Mesthi wae panulis nyebutake ramalan babagan watesan teknologi, uga dilema moral sing ditindakake. Ing jagad futuristik saka Pungkasane pati, pedunung Bumi kepeksa urip ing satengahing penghematan sing meh ora bisa ditindakake. Kita ana ing kahanan sing kontradiktif (paradoks?) Kahanan mlarat. Iki, mesthi wae, yen kudu ngetrapake konteks kemajuan ilmiah lan teknologi sing kudu ngasilake kesejahteraan.

Narasi deskriptif sing ketagihan banget

Kajaba iku, pertempuran ruang angkasa sing akeh banget lan kasebut kanthi tliti ndadekake para sing maca dadi ketegangan ketagihan. Uga ora ana kekurangan intrik politik sing diekstrapolasi saka kritik sing digawe panulis tumrap rezim totaliter lan rasa dhendha sing kuat. Kajaba iku, komentar sosial kedadeyan ing antarane kahanan sing durung mesthi, amarga pungkasane nasib masarakat minangka keprigelan sing paling relevan.

Refleksi manawa "kita ora dhewekan" lan akibat saka pasrawungan

Salah sawijining poin paling gedhe sing diwenehake dening Cíxīn Liú ing kabeh seri yaiku wawasan babagan eksistensi urip ing alam semesta, uga kemungkinan yen makhluk cerdas ana ing njaba Bumi. Masalah dilema liyane yaiku asil saka pertemuan antara rong peradaban. Lan kepiye cara, sing paling kuat mesthi menang lan ngetrapake kahanane tanpa nganggep wong sing ditindhes.

Senadyan komponen fiksi ing plot, Cíxīn Liú mbatesi kedadeyan lan karakter ing ukum fisik sing dingerteni. Ing pungkasan, penulis menehi pungkasan sing medeni nalika ninggalake keraguan babagan eksistensi alam semesta sejajar. Pungkasan, nawakake tampilan menyang kosmos sing ndadekake pamaca dadi anggota bagean cilik ing alam semesta.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.