Presentasi buku «Rahmat raja» dening Ken Liu

14485014_10154185404509051_728042762265654508_n

Buku sing diterjemahake menyang Spanyol dening Ken Liu.

4 Oktober kepungkur tampil ing toko buku Gigamesh edisi Barcelona ing basa Spanyol buku "Rahmat para raja", Novel pertama trilogi saka «Dinasti singa”Ditulis dening salah sawijining panulis fiksi paling apik saiki, Ken Liu. Undhang-undhang ing endi panulis dhewe nerangake marang para pamiarso kesan babagan njlimet karya sing kaya ngono.

Kesempatan mewah kanggo ketemu Ken Liu lan karya paling anyar. Untunge, Kasusastran Saiki diundang ing acara iki. Kesempatan sing ora bisa dilalekake lan ngidini kita nganalisis, tangan pertama, seluk beluk sing ana ing penciptaan "pharaonic" iki lan pangripta.

Punapa mawon, saderengipun nggarap novel lan pangripta, kita arep njlèntrèhaké sithik babagan presentasi lan alesan milih ruang iki. Kanthi cara iki, Acara kasebut dianakake ing toko buku genre fiksi ilmiah lan fantasi paling apik ing Barcelona.

Gigamesh es, mula papan sing pas kanggo ketemu penulis lan novel sing asipat kaya ngono. Mula, sampeyan bakal ngerti sebutan sing dibutuhake lan ngidini lisensi menehi saran babagan panyiapan hebat iki kanggo sampeyan manawa sampeyan penggemar genre utawa ora. Kaslametané perusahaan sing khusus ing semangat, sastra, gumantung karo kita, sing maca.

Sawise iki, penting kanggo ngobrol sethithik babagan panulis amarga bisa uga akeh pamiarsa, sing ora pati ngerti karo fantasi utawa fiksi ilmiah, sing ora ngerti dheweke utawa ora nate maca karyane.

Inggih, Ken Liu lair ing China lan imigrasi menyang Amerika Serikat nalika umure 11 taun. Dheweke sinau babagan program komputer lan ukum, prekara sing bakal kita waca mengko, uga ditampilake ing "The Grace of the Kings."

Asal-usul wétan lan urip ing Kulon pancen wis ditandhani kapribadene sastra, mula dheweke dadi panulis sing beda lan eksotis.. Ketenaran minangka panganggit, kabeh diarani, ana ing crita cekak. Crita sing nggawe dheweke misuwur ing jagad literatur sing rumit. Nampa, mula, sawetara penghargaan internasional ing antarane yaiku Hugo, Nebula, lan Fantasi Dunia.

6668c48a-f622-11e5-91e4-cb0759506578_1280x720

Foto dening Ken Liu.

Kanthi luwih saka 100 crita cekak sing diterbitake, Ken Liu mutusake kanggo nindakake proyek anyar kanthi karakteristik sing luwih rumit. Novel awujud saga hebat. Mula adoh banget, saka crita cekak lan pribadi sing wis dingerteni lan nggawe dheweke sukses banget.

Iki, miturut panulis, minangka upaya gedhe amarga dheweke kudu njaga ketegangan lan minat para pamaca ing narasi sing dawa lan dawa. Ana prekara sing, kaya sing diandharake kanthi bener, dheweke pancen matur nuwun kanthi tepat, marang crita cilik kasebut. Saga saka Dsinga nganggo buku pertama iki Rahmat raja, katon kanthi cara iki minangka novel pecahan ing endi akeh aspek, bab lan kahanan sing njaga supaya maca tetep siyaga. Pengaruhe mesthi saka gaya narasi Ken Liu sadurunge.

Saliyane, ing presentasi kasebut diarani istilah kunci kanggo netepake novel kasebut. Ana diskusi babagan "hibridisasi." «Hibridisasi» minangka fenomena konjungsi macem-macem aspek ing karya sing padha. Ken Liu nggawa kita jagad sing hebat ing ngendi persatuan mitologi klasik Tiongkok lan klompok ing entitas seragam bisa dibuktekake.

 

Sanalika, kasunyatan manawa novel kasebut ana ing jaran fiksi ilmiah lan fantasi, nggawe, ing wektu sing padha, modernitas lan klasikisme bisa dadi siji. Mula, kasunyatan sing anyar lan nyegerake sing durung kita lakoni lan mesthine bakal bisa maca kanthi melu trampil. saka novel.

dara_map_final-1024x773

Peta Dara, Nusantara sing digawe Ken Liu.

Ken liu pengin kanggo nuduhake semangat ing teknologi lan mulane dheweke nggawe donya sing hebat, kaya kedadeyan ing Tiongkok kuno, para insinyur minangka pesulap sing bisa nggawe utawa nggawe kontras luar biasa. Mesin pesawat lan perang sing bisa dipercaya kanthi fisik lan teknologi katon ing jagad iki minangka panemuane dhewe. Mesin dirancang kanthi tliti dening awake dhewe lan kanthi implisit nuduhake kita komplenitas panganggit sing ana gandhengane karo karyane.

Kaya ngono gedhene plot sing Ken liu dhewe negesake wingi yen dikembangake, nalika nulis novel, jinis "Wikipedia"Supaya bisa nglacak kabeh sing dakkarepake lan saengga nggawe luwih gampang nalika nerusake saga. Pratelan sing kaget para pamirsa, tambah akeh, yen bisa, kabeh narik kawigaten para panulis asale saka Asia.

Ing karya iki, panulis negesake manawa dheweke pengin ngomong babagan politik, hukum lan perjuangan kekuwatan. Epik sing fantastis nalika konsep revolusi lan perjuangan kelas dibayangke. Papan catur gedhe ing endi potongan kasebut bisa mandhiri nanging kanthi akal sehat.

Refleksi sejarah kamanungsan lan dualisme antara kelas pamrentah lan kelas pimpinan. Niyat sampeyan, kanthi cara iki,  wis mesthi nggawe alur plot kanthi owah-owahan, corak lan puteran. Gelut kaya iki, nglawan sing statis lan ora bisa dipindhah. Aspek sing Ken Liu yakin penting kanggo nggayuh minat para pamaca ing karyane.

Sawise kabeh, kita mung bisa nunjukake, saka Warta Sastra, Banget bangga bisa ngerti langsung kesan saka salah sawijining referensi saka genre iki. Sanalika, disaranake supaya kabeh pamaca maca ing karya Ken Liu lan gumun, kaya sing wis ditindakake, kanthi pikiran sing bisa nggawe, kaya-kaya pesulap, alam semesta kanthi awal.

Yen pengin, sampeyan bisa ndeleng rekaman presentasi ing Youtube perpustakaan Gigamesh. 

 

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)