Pilihan saka 10 buku paling apik ing taun 2018.

2018 wis ora ana, nanging akeh novel-novel hebat sing kudu diwaca.

2018 wis ora ana, nanging akeh novel-novel hebat sing kudu diwaca.

Kita mungkasi taun kanthi pilihan saka sepuluh buku paling apik ing taun 2018, sing pancen kudu diarani, sepuluh buku sing paling narik kawigaten ing taun iki. Kita milih sepuluh, sanajan bisa uga luwih milih kaping pindho. Setengah mesthi angel banget kanggo aku.

Kaya biasane, Dheweke ora kabeh, nanging kabeh uga sejatine. Salah sawijine, pilihan sing apik, sampeyan mung kudu milih jinis sing paling disenengi. Crita kasebut bakal daklakoni.

Penyihir dening Camila Lackberg. Ed. Maeva.

Cicilan kaping sepuluh saka seri Kadurjanan Fjällbacka.

Ilang saka Linnea, bocah wadon umur patang taun, saka peternakan ing pinggiran Fjällbacka, nggawe kenangan sing tragis. Telung puluh taun sadurunge, jejak bocah wadon liyane, Stella, ilang ing peternakan sing padha, sing ora suwe ditemokake mati. Banjur, ana bocah enom loro sing dituduh nyulik lan mateni dheweke, diadili lan dianggep bersalah, nanging dheweke ora bisa mlebu pakunjaran amarga bocah cilik.

Salah sawijine wis urip tentrem ing Fjällbacka, sing liyane, aktris sing sukses, pisanan bali sawise acara kasebut main Ingrid Bergman ing film sing bakal ditembak ing wilayah kasebut.

Pendhudhuk Fjällbacka ngatur kanggo nggoleki Linnea, lan nalika pungkasane ditemokake, mati, cedhak kolam sing ditemokake layon bocah wadon mau puluhan taun kepungkur, dheweke wedi yen bocah wadon liyane ana ing bebaya.

Sanajan Patrik percaya manawa kasunyatane mesthi bisa ditemokake sanajan ana desas-desus lan takhayul, dheweke lan kanca-kancane ing kantor polisi nyelidiki babagan loro kasus kasebut.

Kanggo iki, dheweke bakal entuk pitulung saka Erika, sing wis suwe kerja ing buku babagan pembunuhan bocah wadon kasebut, bisa uga wis dirampungake taun-taun kepungkur.

Putri Kapten dening María Dueñas nalika duwe informasi. Ed. Planet.

New York, 1936. Omah panganan cilik El Capitán miwiti lelungan ing Fourteen Street, salah sawijining enclaves koloni Spanyol sing nalika semana manggon ing kutha kasebut. Pati sing ora disengaja saka sing duwe, tarambana Emilio Arenas, meksa putrine sing ora duwe karep ing rong puluh taun kanggo njupuk bisnis nalika pengadilan ngrampungake koleksi kompensasi sing dijanjeni. Kuciwo lan diganggu karo kebutuhan mendesak supaya bisa urip, Victoria sing sabar, Mona lan Luz Arenas bakal gelut liwat gedung pencakar langit, sabangsa, kasusahan lan katresnan, kanthi tekad bakal ngimpi dadi kasunyatan.

Kanthi maca sing lincah lan nutupi nalika obah, Putri Kapten crita babagan telung wanita enom Spanyol sing dipeksa nyebrang samodra, manggon ing kutha sing apik banget lan berjuang kanthi kendel kanggo nggoleki dalane. A pajeg kanggo wanita sing nolak nalika angin jotosan lan pajeg kanggo kabeh wong wani sing urip - lan urip - petualangan kasebut, asring epik lan meh mesthi ora yakin, babagan emigrasi.

Dina katresnan ilang dening Javier Castillo nalika duwe informasi. Ed. Jumlah

Ing tengah wengi tanggal 14 Desember, sawijining wanita nom-noman cilaka katon wuda ing fasilitas FBI ing New York. Inspektur Bowring, kepala Unit Kriminologi, bakal nyoba nemokake apa sing ndhelikake cathetan kuning kanthi jeneng wanita sing pirang-pirang jam mengko dipenggal ing lapangan. Penyelidikan bakal nyebabake dheweke dadi plot sing nasib, katresnan lan dendam gegandhengan karo crita serem sing ana gandhengane karo ngilange bocah-bocah wadon pirang-pirang taun kepungkur lan dununge ora bisa ditemokake.

 Tanah kelairan dening Fernando Aramburu nalika duwe informasi. Editors Tusquets.

Penghargaan Narasi Nasional

Penghargaan Pengkritik Narasi

Penghargaan Francisco Umbral kanggo Book of the Year

Dina ETA ngumumake pengabaian senjata, Bittori menyang kuburan kanggo ngandhani makam garwane, Txato, dipateni para teroris, yen dheweke wis mutusake bali menyang omah sing dipanggoni. Apa dheweke bakal bisa urip karo wong-wong sing nglecehke sadurunge lan sawise serangan sing ngganggu uripe lan kulawargane? Apa dheweke bakal bisa ngerti sapa wong sing duwe hood sing mateni bojone nalika udan, nalika dheweke bali saka perusahaan transportasie? Ora preduli carane licik, ngarsane Bittori bakal ngowahi ketenangan kutha kasebut, utamane tanggane Miren, kanca lan ibune Joxe Mari, sawijining teroris sing dipenjara lan diduga wedi banget karo Bittori. Apa sing kedadeyan ing antarane wanita loro kasebut? Apa sing ngrusak bocah-bocah lan bojomu raket ing jaman mbiyen? Karo nangis sing ndhelik lan kapercayan sing ora goyah, kanthi tatu lan keberaniane, crita umure sadurunge lan sawise kawah sing dadi patine Txato, nerangake babagan mokal yen bisa lali lan butuh pangapura ing komunitas sing rusak dening fanatik politik.

Talion ngetung dening Santiago Díaz Cortés nalika duwe informasi. Ed. Planet.

Apa sing bakal sampeyan lakoni yen isih urip rong wulan?

Marta Aguilera, sawijining jurnalis sing setya ing perdagangan, nampa warta sing bakal ngowahi nasib: tumor ngancam kesehatane lan meh ora bisa urip rong wulan. Kanthi ora bakal ilang lan ora ana sing kudu dipertanggungjawabake, Marta rumangsa kasunyatane minangka papan sing ngancam lan mutusake kanggo ngrebut wektu dheweke mandheg mulang piwulang KEADILAN.
Ing balapan nglawan wektu kanggo urip lan nglawan inspektur sing ora goyah, Daniela Gutiérrez, Marta Aguilera bakal nyoba ngetrapake ukum males ukum.

Buku gedhe 2018 kanggo diwaca ing 2019.

Buku gedhe 2018 kanggo diwaca ing 2019.

Aku, Julia ngetung dening Santiago Posteguillo. Ed. Planet.

Planeta Prize 2018 kanthi novel feminis sing ditemtokake ing Kekaisaran Roma.

192 Masehi sawetara wong gelut kanggo kekaisaran, nanging Julia, putri raja, ibune Kaisar lan garwane kaisar, mikir babagan sing luwih gedhe: sawijining dinasti. Roma ana ing sangisore kontrol Commodus, kaisar gila. Senat bersekongkol kanggo mungkasi tiran lan gubernur militer sing paling kuat bisa nggawe kudeta: Albino ing Inggris, Severo ing Danube utawa Ireng ing Suriah. Nyaman nyekel garwane kanggo nyegah pambrontakan lan Julia, garwane Severo, mula dadi sandera.

Dumadakan, Roma kobong. Geni ngrusak kutha iki. Apa ana musibah utawa kesempatan? Lima wong nyiapake perang nganti mati kanggo kekuwatan. Dheweke mikir game kasebut bakal diwiwiti. Nanging kanggo Julia game kasebut wis diwiwiti.

Dheweke ngerti manawa mung wanita sing bisa nggawe wangsa.

Ing jaman sengit dening Rosa Montero nalika duwe informasi. Seix Barral.

Cicilan kaping telu ing seri Bruna Husky. Hadiah Nasional Sastra.

Detektif sing independen, ora gampang gabung, intuisi lan kuat, yaiku Bruna Husky mung duwe siji titik rentan: atine gedhe. Nalika Kadal Inspektur ilang tanpa jejak, detektif kasebut kanthi telusuran kanthi cepet kanggo polisi. Risetipun nuntun dheweke menyang koloni terpencil ing New Ancients, sawijining sekte sing nolak teknologi, uga nglacak asal-usule web kekuwatan sing peteng wiwit abad kaping XNUMX. Kangge, kahanan jagad dadi saya rame, ketegangan saya rame lan perang sipil kayane ora bisa diendhani.
Bruna kudu ngadhepi rasa wedi banget, pati, ing crita sing dadi potret sing akurat lan mbesuk ing jaman saiki.
The Times of Hate minangka novel sing kuat kanthi tumindak cepet, ing endi tema-tema gedhe saka Rosa Montero ana: lumakune wektu, kabutuhan wong liya supaya urip migunani, semangat minangka pemberontakan nglawan pati, kekuwatan sing berlebihan lan medeni dogma.

Pemburu jamur dening Long Litt Woon. Ed. Maeva.

Sawise seda garwane, Long Litt Woon nemokake jamur sing apik banget lan gabung karo Mushroom Pickers, sawijining klompok khusus kanggo sinau lan koleksi. Ing pangeling-eling kasebut, dheweke uga nyoba babagan ilmu pribadi lan ngatasi rasa sakit. Long nyritakake minangka positif yen nglarani, lan supaya pamaca mlebu telusuran pribadi lan ngrasakake kaya pamilike. Panulis ora mung nuduhake jamur minangka panganan utawa racun sing mbebayani, nanging uga nerangake sejarah lan pentinge budaya. Pertemuan antarane jamur lan proses kasusahan pribadi sampeyan bakal nyebabake pangowahan jero sampeyan, lan bakal menehi makna anyar lan identitas anyar.

Ordesa dening Manuel Vilas. Ed. Alfaguara.

Buku paling apik taun iki miturut Babelia (El País)
Book dianjurake dening La Esfera (The World)
Penghargaan Sastra & Huruf Sastra (El Heraldo)

Novel babagan cara nggawe potongan-potongan sing bisa ditemokake maneh kanggo ngerti sapa sejatine kita.

Wacan intim saka sejarah Spanyol anyar.

Kasunyatan lan fiksi dicampur ing novel iki sing ditulis kanthi swara wani lan transese sing nyritakake crita sejatine lan angel ing endi kita kabeh bisa ngerti awake dhewe.

Saka luh kadang-kadang, lan mesthi saka emosi, Vilas nyritakake babagan kabeh sing nggawe kita gampang ngrugekke, babagan kebutuhan kanggo tangi lan maju yen ora bisa ditindakake, nalika meh kabeh sing nggabungake kita karo wong liya wis ilang utawa kita wis rusak iku. Banjur nalika katresnan lan jarak tartamtu - uga sing ora diidini - bisa nylametake kita.

Pendhidhikan dening Tara Westover. Ed. Lumen.

Book of the Year paling apik dening New York Times.

Book of the Year paling apik dening Amazon.

Lair ing pegunungan Idaho, Tara Westover wis tuwuh kanthi harmoni karo alam sing hebat lan tundhuk marang undang-undang sing ditetepake dening bapake, sawijining Mormon dhasaris yakin manawa pungkasane jagad iki bakal ditindakake. Ora Tara utawa sedulur-seduluré sekolah lan ora golek dhokter nalika lagi lara. Dheweke kabeh kerja bareng bapake, lan ibune minangka dokter obat lan mung bidan ing wilayah kasebut.

Tara duwe bakat: nyanyi, lan obsesi: ngerti. Dheweke pisanan mlaku ing kelas nalika umur pitulas taun: dheweke ora ngerti yen wis ana loro perang dunia, nanging uga tanggal lair mula (dheweke ora duwe dokumen). Ora suwe dheweke nemokake manawa pendhidhikan minangka cara mung uwal saka omah. Sanajan wiwit awal, dheweke butuh kekuwatan kanggo nyiapake ujian mlebu universitas, nglintasi samodra lan lulus saka Cambridge, sanajan dheweke kudu ngganggu hubungane karo kulawargane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Lawang Alfredo ngandika

    tenan Ordesa de Manuel Vilas, paling ala sing dakwaca ing taun iki. Kayane luar biasa sampeyan ngidini sampeyan entuk pengaruh saka promosi mandhiri sing diwenehake para penerbit ing sawetara bukune. Kampanye pemasaran ora pengaruhe maca.

    1.    Ana Lena Rivera Muniz ngandika

      Hai Alfredo:
      Kapan dhaptar digawe, iku pilihan pribadi, lan sampeyan wis ngerti manawa babagan selera lan pendapat, kabeh padha valid ... Yen kita nyoba tes lan njaluk 100 wong ing sektor kasebut nggawe dhaptar iki, sampeyan bakal duwe 100 dhaptar beda, lan saben wong bakal mikir manawa 99 liyane duwe akeh banget lan sethithik buku. Thanks kanggo jaman saiki, mula ana akeh pustaka sing bisa dipilih miturut pilihan. Matur nuwun kanggo maca, menehi pendapat lan nuduhake: Sugeng Warsa Enggal! Ana Lena.

  2.   Xisca Tous ngandika

    Saka 10 sing wis dakpilih, ana siji: «Pàtria» nanging koleksi total totote. Iki minangka karya sing luar biasa, pancen apik amarga ana seva polyhedral lan perspektif universal. Buku d'aquest ora bakal digunakake kanggo nulis molts, nanging bakal dadi l'any.

bool (bener)