Pentinge diarani Ernesto

Pentinge diarani Ernesto.

Pentinge diarani Ernesto.

Pentinge diarani Ernesto iki minangka komedi pungkasan sing digawe dening pujangga, penulis lan penulis sandiwara saka Irlandia, Oscar Wilde. Rampung ing taun 1895, iki dianggep minangka karya sing sejatine. Pementasane tanggal 14 Februari taun sing padha, ing Teater St. James ing London.

Telung wulan sawise perdana, Wilde dipenjara sawise nuntut bapak kekasih lanang, Alfred Douglas, amarga fitnah kanthi nyebut dheweke "sodomite." Nanging bukti-bukti sing nglawan dheweke pancen gedhe tenan lan panulis dijatuhi hukuman rong taun kerja paksa. Nalika nilar pakunjaran, Wilde mangkat menyang Prancis, lan tiwas ing kahanan pengusiran.

Profil biografi

Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde Dheweke asale saka Irlandia. Dheweke lair ing Dublin tanggal 16 Oktober 1854. Wong tuwané yaiku William lan Jane Wilde, kaloro intelektual sing hebat nalika semana. Dina iki, dheweke dianggep salah sawijining penulis main drama paling misuwur ing abad kaping XNUMX, nalika pungkasan jaman Victoria ing London.

Dheweke misuwur amarga intelijen sing ditandhani. Gampang nyetel kanggo kahanan ndadekake dheweke dadi selebriti ing kalangan sosial sing paling dhuwur ing kutha kasebut. Sanajan berkembang dadi ahli kecantikan, dheweke banjur dadi Katolik miturut karepe dhewe. Miturut dheweke, hedonisme menehi tandha yen dheweke urip. Iki dheweke dingerteni ing surat sing ditulis -Miturut Profundis-.

Pentinge diarani Ernesto  

Plot kasebut fokus ing pemuda sing jenenge Jack Worthing lan hubungan sing ora apik karo sedulur (fiksi) Ernesto. Karya iki nggunakake makna makna kosakata basa Inggris sing dobel kanggo nyenengake masarakat. Kanggo pamula, judhul ing basa Inggris -Pentinge kang Earnest- wis lucu banget. Napa? Sederhana: tembung "Earnest" nuduhake kaloro jeneng Ernesto lan tembung serius.

Mulane, Pentinge serius bisa dadi terjemahan sing padha. Kosok baline, ing basa Inggris jeneng "Ernest" muni padha karo tembung kasebut tulung, sing tegese akal. Mula, dianggep saka sudut pandang kejujuran lan jujur.

Oscar Wilde.

Oscar Wilde.

Terjemahan judhul liyane sing valid

Wujud terjemahan sing umum digunakake kanggo njaga pun asline yaiku kanthi ngganti jeneng protagonis. Contone: Pentinge parah (Uga bisa uga jujur ​​utawa terus terang). Ing Catalan, minangka kasunyatan sing narik kawigaten, dheweke wis ganti jeneng Ernesto dadi "Frank". Kanthi iki, dadi homonim saka tembung "franc" (frank).

Komedi Banal kanggo wong sing serius banget

Jack Worthing minangka wong enom sing ora ngerti sejarahe dhewe. Wong tuwa angkat dheweke nggawa dheweke ing koper - ditinggal - nalika isih bayi. Saka dheweke entuk warisan omah desa sing dadi wali Cecily Cardew yatim piatu. Kanggo uwal saka serius proyek iki, Jack nyipta sedulur edan sing jenenge Ernesto (Warga London).

EBanjur, lan minangka alesan sing apik banget, Jack "kepeksa" lelungan saben minggu. Iki kanthi minat sing dibutuhake kanggo nulungi adhine saka "wong bodho". Kanggo nyegah gosip babagan urip Ernesto saka ngrusak reputasi Jack, dheweke nganggep identitas Ernesto ing tanah London. Jack lan Ernesto minangka wong sing padha, nanging duwe loro kepribadian sing beda-beda - lan urip -.

Ernesto lan Algernon

Jack iku wong sing isin, angel lan wedi karo Gusti Allah. Nanging, Ernesto minangka pria sing apik banget, kepengin seneng urip. Kanca sing paling apik (lan mungsuh paling ala ing wektu sing padha) yaiku Algernon "Algy" Moncrieff. Dheweke dhewe duwe sedulur karo Jack, kanthi jeneng Ernesto, tresna banget. Ing ombone kaya ngono, dheweke wis sumpah bakal omah-omah lan mutusake arep ngandhani kabeh kasunyatane marang Algy.

"Bunbureando"

Nalika Jack njlentrehake kedadeyan kasebut menyang Moncrieff, sing terakhir njupuk kesempatan kanggo mbukak eksistensi kanca palsu sing jenenge Bunbury. Babagan iki yaiku babagan wong sing mlarat, lara banget sing manggon ing padesan. Ing kana, Algy ngungsi nalika kepengin nylametake mangan ing omah karo bulik lan seduluré (karo Jack sing lagi tresna).

Wong sing sinis nyebut kegiatan iki "Bunburear." Kajaba iku, eksistensi Bunbury nyebabake Jack keputusane bali menyang lapangan, mateni sedulur fiksi lan njupuk jeneng kasebut. Nanging, nalika tekan omah - sawise ngobrol karo pamrentah Cecily lan pandhita - kanthi kabar sedane, dheweke ngerti yen Algy saiki dadi Ernesto Worthing.

Kutipan Oscar Wilde.

Kutipan Oscar Wilde.

Cinta lan eccentricities ...

Nalika Jack enom lagi ing kamar, Algernon Moncrieff karo Cecily enom. Dheweke ngenalake awake dhewe minangka sedulur sing nakal Ernesto, banjur ngumumake tresnane marang Cecily lan bocah yatim piatu nampa dheweke. Sejatine, wiwit dheweke ngerti babagan eksistensine ing London, dheweke duwe hubungan fantasi.

Huruf, kembang, dedikasi, gelut lan rekonsiliasi, kabeh sing dibutuhake kanggo nduduhake eksistensi hubungan nyata (?). Kekasih nampa kabeh aspek lan njaluk ngapura amarga kesalahan sing ditindakake amarga ora nggatekke. Ing jalur iki, Algernon uga mutusake mbaptis awake kanthi jeneng Ernesto.

Rahasia Miss Prisma

Komedi tekan titik paling luhur nalika para pecinta Ernestos palsu ketemu ... ana rasa tresna, sengit lan paseduluran sajrone sawetara menit. Kasunyatan lengkap metu, Algernon Moncrieff lan Jack Worthing nganggep jeneng asline, paling ora sawetara sawetara wektu. Ing tengah-tengah kekacoan kasebut, crita sejatine Jack pungkasane ditemokake.

Kasile sing ora dikarepake

Koper sing ditinggalake Jack jebule duweke Cecily, Miss Prism. Sapa, nalika kelangan dheweke (karo bocah ing jero) makarya kanggo bapakne Algernon. Bayi kasebut wis dibaptis dadi Ernesto Moncrieff, adhine Algernon Moncrieff, sing luwih dikenal kanthi jeneng Jack Worthing.

Pakaryan kasebut dipérang dadi telu utawa papat tumindak (miturut panerbit); nanging preduli saka jumlah tumindak, nuduhake jenius panulis. Rong paragraf pungkasan yaiku penutup satirikal sing sampurna kanggo kahanan (lan masarakat). Nalika njlentrehake asale, Ernesto njaluk ngapura marang kekasihe amarga wis urip tanpa ngapusi tanpa ngerti, dheweke ngapura kanthi njaluk "ora dibaleni maneh."


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)