Pariwisata lan buku: 7 papan sastra sing bisa dikunjungi

 

 

Salah sawijining keutamaan sing paling apik ing buku yaiku transportasi, kualitas sing nemtokake sawetara karya sastra sing apik sing wis diowahi dadi tiket siji arah menyang papan anyar. Nanging, nalika nerangake kasunyatan lan tujuan sing "nyata", planet iki kebak panggonan literatur kanggo ngunjungi, khusus 7 sabanjure iki, kalebu kutha Kolombia sing ilang utawa Shire sing hobbit petualang.

Macondo (Kolombia) - Satus Atus Kesepian, dening Gabriel García Márquez

 

 Ing sisih kulon Riohacha lan sisih wétan Ciénaga ana sawijining kutha sing diarani Aracataca ing endi eyang cilik Gabo crita marang putu lanang sing crita sing bakal menehi inspirasi kanggo karya sing paling gedhe Sastra Amerika Latin. Ing Aracataca, kunjungan wis saya mundhak sawise Hadiah Nobel tilar donya, kepengin ngerti sapa sing nyedhaki stasiun sing misuwur saka Perusahaan Bananera, telegraf, Museum House García Márquez utawa makam gypsy Melquíades. Kabeh iki, mesthine diubengi wit-witan sing diarani. . . . macondos

Kastil Alnwick (Inggris) - Harry Potter, dening JK Rowling

Ora bisa dikonfirmasi apa salah sawijining wanita paling sugeng ing Inggris diilhami dening kastil iki sing ana ing kabupaten Northumberland, sing, ing tangan liyane, pancen kudu ana gandhengane karo wanita kasebut. film Hogwarts saka loro film Harry Potter pertama. Tujuan ing endi rute turis mulang bocah-bocah kanggo ngrumusake pesona nalika sing lawas bisa seneng sejarah kastil sing dhuwur iki ing pungkasan abad kaping XNUMX.

Museum Louvre (Paris) - Kode Da Vinci, dening Dan Brown

Iki minangka museum sing misuwur ing sangisore piramida robert langdon, protagonis salah sawijining novel sing paling larang ing jaman saiki dicurigani mateni pembunuhan, ing endi Mona Lisa ndhelikake rahasia lan Virgin of the Rocks minangka sandhangan sing apik kanggo serangan polisi. Museum Paris sing misuwur dadi misuwur banget, lan akeh wong sing isih kepengin weruh lemah ing ngisor iki sing didhelikake sawetara rahasia kamanungsan.

Molinos de Consuegra (Spanyol) - Don Quixote de la Mancha, dening Miguel de Cervantes

Ing taun 2005 diresmekake Itinerary Budaya Eropa Pertama musataken ing negara sing padha, lan iki ora liya yaiku hidalgo sing paling misuwur ing sastra. Rute sing kalebu 148 kotamadya Castilla la Mancha lan ing kana kita nemokake papan sing kharisma kaya Sang Toboso, Belmonte utawa Campo de Montiel, ing ngendi kita bisa nemokake papan sing paling karismatik kanggo karya: Molinos de Consuegra sing ditindakake Don Quixote kanggo para raksasa.

Verona (Italia) - Romeo lan Juliet, dening William Shakespeare

Akeh sing wis dicritakake babagan kutha Italia sing inspirasi Shakespeare lan, utamane, babagan kulawarga Montagues lan Capulets sing, mesthine, manggon ing Verona, sawijining kutha sing bisa nggunakake pengaruh sastra amarga highlights minangka Omah Juliet, kalebu kulawarga Cappello (tersangka ...) lan papan sing paling romantis ing literatur nyedhiyakake pemandangan kebon sing nyenengake lan patung Renaissance.

Tangier (Maroko) - The Alchemist, dening Paulo Coelho

Novel kapisan panulis Brasil dadi ledhek ing pungkasan taun 80an lan minangka salah sawijining perwakilan paling gedhe ing Inggris sastra jaman anyar. Ing crita kasebut, sawijining pangon enom lelungan menyang Maghreb kanggo nggoleki rahasia sing didhelikake ing Piramida lan bakal ngganti uripe kanthi lengkap. Nanging, sadurunge teka, dheweke nulungi sing duwe toko kaca sing ana ing bukit sing bisa uga Bukit Charf, sing bisa dideleng saka kutha pelabuhan Afrika Lor kanthi keunggulan.

Kerala (India) - The God of Small Things, dening Arundhati Roy

Protagonis gaweyane mung Roy yaiku anggota kulawarga Orthodok Siria sing manggon ing sekitar kono Kottayam, kutha Kerala sing ajaib, wilayah kidul lan paling tropis ing India. Papan ing endi mangga jeruk uga dipangan lan rawa-rawa misterius nyebabake pesona saka banyu perairan sing misuwur manawa pariwisata India wis kepencut kanggo promosi taun iki minangka "donya akuatik paling apik ing Bumi."

Hobbiton (Selandia Baru) - Lord of the Rings, dening JRR Tolkien

Nalika Peter Jackson mutusake adaptasi karya epik Tolkien dadi film, milih Selandia Baru dadi set utama film terkenal. Untunge, ing wilayah kasebut Waikato, isih isih urip ing Shire saka saga dering sing misuwur ing ngendi hobi kasebut manggon ing omah cilik sing digali saka gunung lan Gandalf miwiti mercon saben musim panas. Bumi tengah ana, lan ditemokake ing Antipodes.

Papan literatur endi sing wis sampeyan kunjungi?

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)