"Lokasi dununge lali"

Ing endi dununge lali

"Lokasi dununge lali" yaiku karya saka Luis Cernuda Judhul kasebut dijupuk saka sawijining bait dening Bécquer lan sabanjure menehi jeneng lagu saka panulis lagu saka Spanyol Joaquín Sabina. Oblivion, sing jelas ngasilake rasa lara kanggo pungkasane katresnan yaiku sumbu sing kalebu kabeh kumpulan geguritan. Minangka jinis pati, penghapusan kenangan sing nyebabake pujangga rasane frustasi amarga isih ana apa sing dadi perasaan sing apik banget.

Iki minangka bagean negatif saka katresnan, akibate, apa sing isih ana nalika ora ana maneh, lan kanthi cara tartamtu yaiku apa wae sing dikasihi kekasih, amarga ora ana sing selawase lan pungkasan tataran katresnan mesthi bakal menehi lalen sing bakal nuwuhake raos negatif tinimbang karo positipitas tahap sadurunge sing bungah lan kesejahteraan dadi pilar dhasar.

Kaya oposisi antarane katresnan lan lara atiAntarane memori lan lali, ing antarane rasa seneng lan frustasi, ana antitesis liyane ing karya kasebut, yaiku antarane malaikat lan setan, sing ditampilake minangka swara puisi sing bisik-bisik menyang sing maca.

Karya iki paling disenengi dening Luis Cernuda, sing sanajan ora entuk kritik sing apik ing koleksi puisi kaping pisanan, dheweke entuk pujian kanthi terbitan buku sing saiki lagi dirampungake.

Ing endi dununge lali, buku kasebut

Bukune Luis Cernuda Papan dununge lali diterbitake ing taun 1934, senadyan kasunyatan manawa puisi-puisi sing dikandung ditulis ing antarane taun 1932 nganti 1933. Ing antarane, salah sawijining sing paling misuwur yaiku sing menehi jeneng judhul kasebut.

Kumpulan puisi iki kalebu ing tahap enom panganggit, nalika dheweke ngalami kuciwane katresnan lan sebab kenapa dheweke nulis babagan katresnan kaya-kaya ana prekara sing ala utawa duwe rasa pait.

Kajaba iku, dingerteni manawa judhul sing diwenehake marang geguritan kasebut, uga koleksi geguritane, dudu panemune, nanging dheweke nyawang penulis liyane, Gustavo Adolfo Bécquer, sing ing Rima LXVI, ing ayat sing kaping limalas, yaiku "ing endi dununge lali."

Buku iki kasusun saka pirang-pirang puisi, nanging praktis kabeh digunakake perasaan negatif lan pesimis babagan katresnan lan urip. Sanajan kasunyatane karya awale Cernuda nampa akeh kritik, dheweke tetep nyoba lan berkembang, sawijining prekara sing diraih pirang-pirang taun mengko.

Analisis papan dununge lali

Ing koleksi puisi, sing duwe jeneng sing padha karo buku iku sing paling dingerteni, lan uga tema sing ngrembug kabeh tema sing ditindakake penulis. Mula, maca bisa menehi gambaran babagan wayahe sing dialami lan sebab kabeh puisi liyane adhedhasar pesimisme, kesepian, kasusahan, lsp.

Endi lali 22 ayat sing kaperang dadi 6 bait. Nanging, meter kasebut sejatine ora padha ing kabeh ayat, nanging ana ketimpangan lan sawetara ayat luwih dawa tinimbang liyane.

Uga bait padha ora padha jumlahe bait. Kaping pisanan kalebu 5 ayat, lan sing nomer loro yaiku 3; katelu saka 4 ... mung kari pungkasan .. Sing digunakake kanthi cukup yaiku tokoh pidato sing beda kayata:

  • Personifikasi Ngubungake kualitas, tumindak utawa tindakan manungsa kanggo obyek utawa ide.

  • Gambar Yaiku tokoh retorika sing kepengin nggambarake prekara nyata kanthi tembung.

  • Anafora. Yaiku babagan mbaleni tembung, utawa sawetara, ing wiwitaning ayat uga ing ukara.

  • Simile. Bandhingake rong tembung sing nduweni kualitas umum ing antarane.

  • Antitesis Iki nuduhake mbabarake oposisi ide sing biasane uga dibayangke ing geguritan.

  • Simbol. Iki digunakake kanggo ngganti tembung siji menyang tembung liyane.

Struktur geguritan kasebut nuruti pola bunder amarga diwiwiti karo ide sing basted nganti pungkasan. Nyatane, yen sampeyan ndeleng geguritan, sampeyan bakal bisa miwiti kanthi bab sing padha, (ing endi dununge lali), nggawe telung bagean sing beda ing njero.

Bagean 1 geguritan

Ing ayat 1 nganti 8, rong stanza pertama, bakal kenthel. Topik sing kalebu ing babagan iki yaiku mati katresnan, pati spiritual, nanging amarga kuciwane ing katresnan, mula penulis ora percaya maneh karo perasaan kasebut.

Bagéan 2 ing endi dununge lali

Ing bagean iki, ayat 9 nganti 15 bakal dilebokake, yaiku bait 3 lan 4. Bisa uga luwih pesimis ing bagean geguritan iki amarga kekarepane yaiku aja precaya tresna, coba kabeh cara kanggo mikir babagan perasaan kasebut lan break karo kabeh sing dakkira babagan katresnan.

3 bagean

Pungkasan, bagean katelu geguritan, saka baris 16 nganti 22 (bait 5 lan 6) ngomong kepingin ngilangi rasa tresna, ora pengin ngalami maneh lan iku mung tetep dadi kenangan ing memori, kanggo nyingkirake rasane kepengin jejere wong.

Apa tegese geguritan Endi sing lali manggon

Ing endi dununge lali dadi kanggo Luis Cernuda cara kanggo ngungkapake rasa lara sing dirasakake amarga kuciwane katresnan sing dialami. Kasunyatane, tumrap dheweke tegese ora pengin tresna maneh, ora precaya tresna maneh, lan pengin lali kabeh kedadeyan sing kedadeyan.

Kabeh perasaan kasebut dikepengini dening penulis ing puisi iki, sanajan buku kasebut duwe luwih akeh. Nanging, bisa uga dadi sing paling penting amarga nyritakake babagan anane katresnan, nanging uga penderitaan sing bakal nyebabake sampeyan bakal kelangan. Amarga iki, nalika samubarang kedadeyan ora cocog kaya sing dikarepake, dheweke kepengin sirna, mati, amarga sanajan malaikat sing bisa diarani "Cupid" iki wis nancep panah katresnan, dheweke duwe ora padha ing wong liya.

Napa panganggit nyoba ngungsi ing lalen kanggo mungkasi pikiran negatif lan supaya ora krasa lara lan kentekan semangat kanggo ngeling-eling wektu sing sampeyan lakoni.

Kontekstualisasi geguritan

Luis Cernuda

Luis Cernuda lair ing taun 1902 ing Seville. Dheweke minangka salah sawijining penyair paling apik ing Generasi 27, nanging dheweke uga nandhang sangsara akeh, nggawe geguritane minangka refleksi saka perasaan sing dialami sajrone urip.

Pengalaman pisanan sing ditemokake karo literatur yaiku liwat kancane Pedro Salinas, nalika sinau babagan hukum ing Universitas Seville (1919). Nalika semana, dheweke wiwit ketemu karo penulis liyane saliyane nulis buku pertamane.

Ing taun 1928, dheweke plancong kerja ing Toulouse. Dheweke bakal tetep udakara setaun, wiwit taun 1929 dheweke wiwit urip lan makarya ing Madrid. Wis dingerteni manawa dheweke makarya wiwit taun 1930 ing toko buku León Sánchez Cuesta, saliyane nganggo pundhak karo penulis liyane kayata Federico García Lorca, utawa Vicente Aleixandre. Ing rapat kasebut karo para penulis Lorca ngenalake dheweke menyang Serafín Fernández Ferro ing taun 1931, aktor enom sing nyolong ati saka pujangga. Masalahe yaiku dheweke mung pengin dhuwit saka Cernuda, lan, amarga dheweke ora rumangsa dibales, iku wayahe menehi inspirasi geguritan ing endi laladan sing manggoni (bebarengan karo sisa geguritan sing dadi bagean saka kumpulan puisi. jenenge padha). Nalika semana umure 29 taun, sanajan geguritan diklasifikasikake ing tahap mudha.

Nyatane, dheweke kudu menehi tandha marang dheweke amarga ora ngerti yen dheweke duwe katresnan liya kajaba iku, mula bisa uga dheweke tundhuk karo apa sing ditulis ing geguritan, sing dununge lali, pindhah saka katresnan lan fokus marang liyane. raos.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.