Pedro Santamaría. Wawancara karo penulis Ing layanan kekaisaran

Fotografi: Saka Pedro Santamaría.

Pedro Santamaria minangka salah sawijining panulis novel sejarah sing paling populer ing taun-taun iki, ngelingi wiwit diterbitake ing 2011 lan wis nerbitake judhul anyar meh saben taun. Kabeh gaweyane disetel ing jagad kuna Yunani lan Roma lan karakter lan periode crita sing beda-beda. Ing buku pungkasan wis Ing layanan kekaisaran, diterbitake 2 taun kepungkur. Lan uga wis menang hadiah minangka Hislibris kanggo Pangarang Spanyol Best Novel Sejarah kanggo Pemberontak (2015).

Aku matur nuwun akeh banget sampeyan cuaca, kabecikan lan pengabdian kanggo wawancara iki ing kana dheweke crita babagan kabeh babagan sing pertama recuerdos sastra, sing penulis y buku favorit lan sing paling wis pengaruhe, dheweke adat lan hobi minangka panulis lan sabanjure proyek.

WAWANCARA Karo PEDRO SANTAMARÍA

  • WARTA KAPUSTAKAN: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

PEDRO SANTAMARÍA: Aku ora kelingan salah siji utawa liyane. Memori pertama buku sing dakkirim yaiku seri mitos Yunani kanggo bocah-bocah yen ibuku tuku aku. Kanthi wong-wong mau wiwit Pendhaftaran semangat kanggo kabeh perkara Yunani. Aku ngelingi senenge banget babagan aku ing Yunani panoply, helm ing Korinto, hoplon gedhe, tutup dada tembaga. Aku kepincut karo petualangan Odysseus, Hercules lan Jason, Perang Trojan ...

Babagan crita kaping pisanan, Aku ora ngerti. Ing nembelas aku nulis a crita babagan madhouse pitulas crita sing diilhami dening a guyon edan sing nyritakake kepiye kasus paling entheng ing lantai ngisor lan sing paling serius ing lantai ndhuwur. Ing lantai paling dhuwur ana kantor direktur.

  • AL: Apa buku pisanan sing nggumunake sampeyan lan kenapa?

PS: Iki dudu sing pertama sing ngganggu aku, nanging sing paling ngganggu aku amarga aku nggawe nihilisme: Rasa urip sing tragis, saka Unamuno. Aku durung pulih lan aku ora yakin bakal bisa.

  • AL: Sapa sing dadi penulis favoritmu? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

PS: Aku kudu milih Homer. The Iliad durung nate ngungkuli, uga ora bakal ana.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

PS: Aku pengin nggawe Ignatius reilly, saka Konjuasi cognuos.

  • AL: Apa hobi nalika nulis utawa maca?

PS: Eh, akeh. Lan dheweke ganti pirang-pirang taun. Ing mania sing bisa diakui, aku bisa ngomong manawa saiki aku lagi ing tahap pipa nalika aku nulis. Fase iki ngganti fase lollipop. Aku kira kudu duwe soko ing tangan lan soko ing tutuk. Cangkir saka warung ing desktop uga penting, sanajan kosong.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

PS: Papan menika mesthi kagungan kula ngirim, ing endi wae aku (aku wis pindhah kaping pirang-pirang wiwit wiwit ngirim). Minangka kanggo wayahe, ing wiwitan Aku nulis liyane ing wayah wengi, nganti sore, saiki aku tangi jam enem ing wayah esuk. Gagasan kayane luwih apik nalika semana, sanajan aku durung yakin.

  • AL: Panulis utawa buku apa sing nyebabake karya sampeyan dadi panulis?

PS: Maneh, lan babagan fiksi, aku kudu nggunakake Iliad. ing jerone teks, gelut, dialog, pati mesthi ana, pakurmatan, wani, konflik ... 

Minangka kanggo buku non-fiksi, aku kudu nyebutake karya kasebut Joaquin Gonzalez Echegaray babagan Cantabria kuno. Novel pertama, OkelaAku duwe utang marang bukune sing dakwaca nalika umur patbelas taun kepungkur. Yaiku, miturut Strabo, Cantabria wis dikalahake dening Spartan minangka perkara sing ngancani pirang-pirang taun. Crita kaya Peña Amaya y Ing Layanan Kekaisaran dheweke uga duwe asale ing teks Echegaray.

  • AL: Genre favorit sampeyan kajaba sejarah?

PS: Aku seneng maca karangan lan filsafat. Lan aku seneng banget pangembangan kekristenan.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

PS: Aku lagi maca Ksatria Hijau, saka Javier Lorenzo. Sinetron. Minangka kanggo nulis, aku mung mungkasi Kuntul Roma. Saiki aku shuffling macem-macem proyek, nanging aku mikir aku bakal terus milih taun suwene Kekaisaran Roma.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal entuk sing positif kanggo novel mbesuk?

PS: Kalorone. Aku angel konsentrasi ing nulis wiwit apa sing kita alami akeh banget ing pirang-pirang cara lan perasaan kahanan sing durung mesthi Wis saya gedhe. Kosok baline, kabukten saben pengalaman dadi, kanthi cara utawa cara liyane, kanggo ngisi tas ransel sing digawa mlebu ing njero utawa mengko bakal ganti dadi huruf lan crita.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.