Panulis lair ing wulan Juni. Sawetara frase saka karyane.

Panulis lair ing wulan Juni

Ing rong wulan kapindho lan paling panas iki wulan Juni Aku maneh sawetara panulis sing lair ing. Lan aku milih siji rangking ukara Saka penggaweane.

13 kanggo Juni

1865. William Butler Yeats, Panulis Irlandia, pemenang Nobel ing taun 1923.

Melankolis London iki. Kadhangkala aku mbayangake manawa nyawane ilang kepeksa mlaku ing dalane kanthi terus-terusan.

1910. Gonzalo torrent Ballester, panganggit karya minangka relevan minangka ing kabungahan lan bayangan.

«Aku ora pengin sampeyan seneng karo sampeyan. Ora ana sing seneng, lan kita ora bakal seneng, ora bebarengan utawa ora beda. Ora masalah ... Amarga sampeyan kudu nandhang sangsara, luwih becik nandhang wong liya lan nyenengake sampeyan ing perusahaan. Sampeyan uga ora bisa dadi piyambakan. 

15 kanggo Juni

1763. saiki Kobayashi, (Yataro), panulis Jepang misuwur minangka panulis haiku, puisi tradisional Jepang.

Yen sampeyan ora ana,
gedhe banget
iku bakal dadi alas

19 kanggo Juni

1947. Salman RushdieAyat setan

"Ana sing ala karo urip spiritual ing planet iki ... Akeh banget setan ing wong sing ngaku percaya marang Gusti Allah."

21 kanggo Juni

1905. Jean-Paul Sartre

"Sampeyan dudu panulis amarga wis milih ngucapake sawetara perkara, nanging amarga cara sing diucapake."

1935. Françoise sagan, Narator lan penulis sandiwara Prancis, pangripta sandiwara kasebut Sugeng enjing sedhih.

«Sampeyan entuk ide katresnan sing rada sederhana. Ora kalebu serangkaian sensasi independen ... Kayane kabeh tresnaku. Emosi dadakan sadurunge praupan, polah, ciuman ... Wayahe kebak, tanpa koherensi, mula kabeh memori saya suda. Ana liyane ... Rasa tresnane, rasa manis, kangen terus ... Bab-bab sing ora bisa dingerteni ».

23 kanggo Juni

1889. Anna Akhmatova, Pujangga Rusia. Siklus geguritane judhul Requiem, kanggo pangeling-eling marang korban Stalin, kalebu putrane Lev, dianggep dadi mahakarya lan penghargaan puisi kanggo panandhang masarakat Soviet ing diktator Stalin.

Nalika subuh dheweke nggawa sampeyan
Kaya panguburan sawise sampeyan mangkat,
Ing kamar peteng bocah-bocah padha nangis,
Sadurunge santo ana lilin sing ilang.
Ing lambemu kadhemen lambang.
Kringet pati ing bathuk aku ora lali.
Kaya sing dipratelakake para wanita Streliezki
Ing ngisor menara Kremlin jeritku.

24 kanggo Juni

1542. San Juan de la Cruz

"Ing wayah wengi sing nyenengake, kanthi rahasia, ora ana sing weruh aku, uga ora ndeleng apa-apa, tanpa cahya utawa pandhuan liyane, nanging sing ngobong ati."

1911. Ernesto Setu, Panulis Argentina.

"Lucu banget, nanging urip kalebu nggawe kenangan mbesuk; Saiki, ing ngarep segara, aku ngerti yen aku lagi nyiapake kenangan sing tliti sing bakal nuwuhake rasa sedhih lan putus asa ».

25 kanggo Juni

1903. George Orwell, jeneng samaran saka Eric Arthur Blair, panulis Inggris. Rong novel sing paling misuwur lan misuwur yaiku Pambrontakan ing tegalan y 1984.

"Ing masyarakat kita, wong-wong sing ngerti paling akeh kedadeyan uga sing paling adoh saka ndeleng jagad iki. Umume, yen dheweke ngerti, saya ngapusi awake dhewe; dheweke luwih cerdas, saya kurang akal. "
"Kewan ing njaba padha nyawang babi banjur ana manungsa, manungsa banjur babi banjur babi banjur manungsa, lan dheweke ora bisa ngerti maneh endi sing ana."

28 kanggo Juni

1712. Jean Jacques Rousseau, Panulis lan filsuf Prancis.

"Surat katresnan ditulis wiwitan tanpa ngerti apa sing bakal diandharake, lan pungkasan tanpa ngerti apa sing wis diandharake."

1867. Luigi Pirandello, Novel Italia, téater lan panulis crita cekak. Dheweke dianugerahi Bebungah Nobel kanggo Sastra ing taun 1934. Karya sing paling misuwur kalebu lakon kasebut Ono aksara ing telusuran penulis.

"Wanita, kaya impen, ora nate kaya sing mbayangake."

29 kanggo Juni

1900. Antoine de Saint-Exupéry, Panulis lan aviator Prancis, panulis karya terkenal kayata Pangeran cilik.

«Iki rahasia: mung kanthi ati aku bisa ndeleng kanthi apik. Sing penting ora bisa dideleng mripat ".


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.