Pamit kanggo David Gistau, wartawan lan panulis. Bukune

Foto David Gistau: (c) Bernardo Díaz, saka El Mundo.

David gistau, wartawan lan panulis, wingi tilar donya sawise rong wulan koma amarga a ciloko otak nandhang olahraga sing disenengi, ing tinju. Lan bengi nalika ngerti - sawetara ngerti kondhisi- Aku malah ora bisa ngindhari kejutan dhisik, lan nesu lan sedhih mengko mengko. Amarga Aku maca, ngrungokake lan ngujo.

Kanggo gayane, lantip lan bonhomie, gampang guneman, tembung kriya sing cerdas lan landhep , kanggo wong sing ora nguwasani swara kaya aku, iku seneng banget. Dina iki Aku angel nulis artikel iki, nanging luwih becik download sedhih lan mikir manawa prosa iki bakal tetep ora owah artikel y buku sing uga nulis. Ngaso tentrem. 

David Gistau - Madrid, 1970-2020

Akeh perkara sing wis ditulis (lan aku wis maca) lan kanggo kanca-kanca sing hebat lan apik babagan David Gistau, lan sawetara jam sawise krungu kabar sedane, manawa aku, penulis blog blog iki sing andhap asor, ora wani menehi komentar lan luwih akeh kanggo mbandhingake. Aku mung bisa nambah siji bagean kaping yuta minangka pamiarsa, pamireng lan penyayang dening Gistau.

Miturut carane prosa dheweke narik kawigaten aku ing sawijining dina maca salah sawijining artikel ing Alesan, sawise ing ABC lan saiki ing Jagad iki Lan kepiye sawise Aku miwiti ngrungokake ing Onda Cero (ing pakumpulan esuk lan program kayata Ing Cultureta), COPE ing wayah esuk karo Carlos Herrera- lan ing papan liya Antena 3 akhir-akhir iki ing Telecinco.

Aku terus nyekel dheweke nada entheng, ngerti carane mlumpat saka topik menyang topik liyane -apa politik, bioskop, budaya, olahraga utawa musik- tanpa kelangan iota saka landhep lan panggunaan tembung lan ekspresi sing sampurna karo prigel akeh banget. Kajaba iku, kita nuduhake rasa musik rock, tim sepak bola lan ora seneng banget kanggo pedantri lan pidato sing bener ing politik utawa ing endi wae.

Prigel sing, ora mung meri, nggawe aku gumun lan mulane aku luwih seneng dheweke. Lan kanggo kuwi watak tanpa artefis sing uga nuduhake kanthi fisik sing kuat, uga kanggo rasa pribadi, aku dudu boneka sing nganggo klambi lan dasi. Uga, dheweke saka kelasku, saka generasi 70an. Dadi nalika a kanca sing sarwa, jinis sing sampeyan sinaoniSanajan sampeyan ora ngerti, sampeyan kudu nyorot dheweke. Lan Gistau wis unggul. Nanging dheweke isih akeh ...

Bukune

Amarga sampeyan ndeleng sing sawetara kolom ing koran cilik banget kanggo tembung kriya sing apik lan apik, sing ora omah-omah karo sapa wae, apa wae sing diucapake. Dheweke duwe crita sing ora bakal dilalekake, lan apa sing disenengi, amarga kabeh panulis narik kawigaten nalika seneng banget. Gistau yaiku tinju. Uga Real Madrid, John Ford, Harley Davidsons utawa Mafia ing kabeh aspek. Tinju, lan sawetara kacilakan motor sadurunge ing Argentina, negara kelairan bojone, pungkasane nyebabake dheweke mati lan ora adil.

Lan kanggo tinju, dheweke darmabakti Pukulan sithik, ing ngendi dheweke nglumpukake ing gym, pelatih wis bali saka meh kabeh perkara, kanthi presenter televisi sing kepengin bali menyang jaman saiki lan gangster saka jagad sing ngontrol kabeh perkara lan kabeh wong.

Su debut fue Amarga ora ana endhog, babagan pengalaman minangka wartawan wong anyar ing perang Afganistan Diikuti karo Apa sing sampeyan lakoni, ZP?, ing ngendi dheweke ngritik babagan aspek kontroversial pamrentahan José Luis Rodríguez Zapatero. Y durung setaun sing entuk sing terakhir, Wong sing budhal.

Artikel

Kabeh mau kudu diwaca, nanging yaiku kanggo nyorot sing terakhir mlebu wong Irlandia, Film Martin Scorsese babagan gangster sing ditresnani banget; Y dina iki kaget banget nalika lagi obah Saka Martini nganti Meconium, ditulis 10 taun kepungkur sawise dadi bapak kaping pisanan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jose A. Alvarez Alija ngandika

    Kasihan lan lara jero ing ati.
    Kaping pisanan, lan pirang-pirang taun kepungkur, dheweke ngrebut aku nganggo pulpen banjur aku ngetutake dheweke liwat kabeh papan sing wis dilalekake, lan tetep kabecikan lan tumindak apik. Sithik mbaka sethithik, aku wiwit krasa cedhak banget karo dheweke, minangka duweke, kaya-kaya dheweke saka kulawarga, minangka sahabatku. Dina iki ana kanca ninggalake aku. Muga-muga Gusti Allah nduwe sampeyan ing kamulyan, yen Gusti Allah ana uga kamulyane.

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo ngandika

      Aku melu sedhih kanthi emosi sing padha. Aku wis nyritakake ing artikel kasebut. Lan iku bener. Aku mikir manawa David Gistau duwe kabeh pamiarsa lan pamireng minangka kanca kita. Kita bakal kangen banget.