Penangkap ing rye

Ing Catcher ing Rye.

Ing Catcher ing Rye.

Penangkap ing rye yaiku novel saka panulis Amerika JD Salinger. Judhul asline ing basa Inggris, Ing Catcher ing Rye, Iki uga bisa diterjemahake minangka "Wali ing kebon gandum." Sanajan sawetara penerbit Spanyol-Amerika nerjemahake jeneng buku kasebut minangka "Pemburu sing didhelikake." Iki ing antarane buku sastra Amerika sing paling apik.

Publikasi kasebut ing taun 1951 nyebabake kontroversi ing Amerika Serikat amarga basa eksplisit babagan seksualitas lan kuatir khas remaja. Nanging, buku kasebut ditampa dening para kritikus sastra, lan masarakat umum. Ora kaget, nganti saiki luwih saka 65 yuta salinan karya iki wis payu.

Babagan panganggit, JD Salinger

Jerome David Salinger lair ing New York tanggal 1 Januari 1919. Dheweke paling enom saka rong anak ing antarane Sol lan Miriam Salinger. Simbah bapakne yaiku rabi sing duwe bisnis impor keju lan ham sing terkenal. Ibune kelairan Skotlandia ndhelikake warisane Katulik kanthi cukup nalika nalika bebrayan ora dianggep apik.

Baris bar mitzvah enom saka Jerome, dheweke ngerti babagan agama ibune. Saliyane, Salinger - sing dijuluki Sonny dening sedulure - sekolah ing Sekolah McBurley, cedhak omahé ing Sisih Kulon Ndhuwur NY. Sanajan kuwalitas intelektual, dheweke dudu siswa sing apik. Mula, wong tuwane mutusake ngirim dheweke ing Akademi Militer Valley Forge, Wayne, Pennsylvania, kanthi tujuan ndisiplin.

Pendhidhikan sing luwih dhuwur

Sawise lulus saka Valley Forge, Salinger ndhaptar ing Universitas New York. Ing taun candhake, bapakne mutusake ngirim dheweke menyang Eropa sangang wulan. Tujuan perjalanan transatlantik iki yaiku sinau basa liyane lan babagan hubungan bisnis. Nanging Jerome prioritas sinau basa sing luwih dhuwur tinimbang bisnis.

Mbalik ing Amerika, Salinger dites ing Ursinus College ing Pennsylvania sadurunge njupuk kelas sore ing Universitas Columbia. Ing kana, Profesor Whit Burnett bakal ngowahi urip amarga jabatane minangka editor ing majalah kasebut crita. Burnett ngerteni bakat kreatif Salinger lan nggampangake terbitan awal, ora mung ing crita, uga ing media terkenal kayata Collie iku y Ana Evening Post.

Layanan militèr

Salinger njabat dadi Tentara AS wiwit taun 1942-1944. Sajrone karir militer sing cendhak, dheweke dadi bagean saka rong tonggak sejarah perang: Invasi Normandia lan Pertempuran Bulge. Nanging, dheweke ora nate mandheg nulis, utamane babagan karakter utama novel anyar: bocah lanang sing jenenge Holden Caulfield.

JD Salinger.

JD Salinger.

Perang kasebut nyebabake dheweke gangguan saraf post-traumatis. Sajrone tetep ing rumah sakit, dheweke ketemu wanita Jerman, Sylvia, sing dikawinake mung wolung wulan. Salinger dhaup kaping pindho ing taun 1955 karo Claire Douglas, putri saka kritikus seni Inggris sing misuwur Robert Langdon Douglas. Minangka asil perkawinan kaping pindho (sing umure luwih saka sepuluh taun), anak-anake Margaret lan Matthew lair.

Publikasi saka Penangkap ing rye

Wiwit taun 1946 Salinger nyoba nerbitake novel sing ditulis nalika dadi militer, pungkasane, ing taun 1951 Ing Catcher ing Rye dirilis. Buku kasebut nampa ulasan sing positif banget, sanajan ana swara sing nyebut protagonis (Holden Caulfield) minangka "promotor munafik" tumindak maksiat. Nanging, suwe-suwe karya kasebut dadi bagean integral saka konten literatur Amerika.

Penangkap ing rye wis dadi subjek pasinaon sing ora kaetung ing saindenging jagad babagan simbolologi sing dicethakake dening Salinger ing karya iki. Antarane, Jana Šojdelová saka Universitas Jihočeská (Republik Ceko) ing tesis Simbolisme ing Catcher ing Rye dening JD Salinger (2014). Utamane, Šojdelová nyorot fantasi Holden kanggo "nylametake anak batine saka telenging kadewasan lan jebakan diwasa."

Gaya urip terisolasi

Rong taun sawise diterbitake karya kasebut, panulis pindhah menyang wilayah 90 hektar ing Cornish, New Hampshire. Karsane supaya gaya urip adoh saka penghinaan umum. Sanajan ngono, uripe Salinger ngalami kontroversi amarga wateke lan watak ngontrol. Amarga alasan iki, garwane sing nomer loro, Claire Douglas, ngajokake cerai ing taun 1966.

Nenem taun sabanjure, Salinger dadi romantis karo Joyce Maynard. Sapa sing bakal nggambarake mbebayani sajrone urip bebarengan 10 wulan ing Cornish, ing The New York Times Majalah (1998). Margaret (putrine) mratelakake kanthi cara sing padha ing taun 2000. Banjur, JD Salinger omah-omah karo wanita sing lara jenenge Colleen O'Neil, sing ngancani dheweke nganti seda, sing kedadeyan tanggal 27 Januari 2010.

Plot lan paraga utama saka Penangkap ing rye

Plot kasebut kalebu papat tema dhasar: pisah, misahake, isolasi lan rekonsiliasi. Miturut sarjana Tionghoa Jing Jing lan Jing Xia, Salinger mbabarake kahanan sing bisa ditemokake amarga nalika semana durung dikomentari. Babagan kontradiksi antarane kurang spiritualitas ing masarakat Amerika lan prelu nggawe tatanan moral.

Mula, paraga utama yaiku citra pangarang dhewe lan kasunyatan remaja Amerika sajrone taun 50an. Idealisme protagonis meksa supaya terus uwal saka salah sawijining lingkungan sing ora apik menyang lingkungan liyane, amarga kesesahan ing papan kasebut tambah akeh. Wiwitane, dheweke pisah karo lingkungan Pencey Preep minangka asil saka penolakan wong-wong sing ora dikarepake - ing perspektife - Stradlater lan Lackey.

Pelayaran Holden Caulfield

Sajrone mlayu menyang New York, dheweke mikir babagan cara kanggo nggabungake karo lingkungan diwasa, nanging dheweke rumangsa kepencut karo keputusane dhewe. Akibate, Holden sing bingung njiwani gambar sing dibangun, uga lingkungan sing dadi bagean. Ing tengah-tengah kasepen, Caulfield percaya yen dheweke ora bisa urip lan mutusake kanggo ngisolasi awake dhewe ing jagad sing ideal. Dadi, lingkungan eksternal ora bakal cocog karo sing diarepake.

Dadi Holden tumindak kaya-kaya urip minangka game kanthi aturan, pemenang lan kekalahan. Mula, sing paling penting yaiku ngurmati urip minangka transisi terus-terusan sing dilewati saben wong. Mung nalika prilaku sing ngrusak awake dhewe mengaruhi Phoebe sing dikasihi, dheweke bakal nampa tuwuhane. Pungkasane, Holden ngerti manawa tanggung jawab "wong gedhe" ora kalebu kompromi kemurnian utawa kesucian bocah batin.

Phoebe Caulfield

Sadurunge Phoebe Caulfield mlebu ing adegan kasebut, protagonis duwe ide sing jelas babagan jagad lan entitas wong diwasa. Jebule kahanan kasebut disintesis ing dikotomi ing antarane jagad manis nalika bocah (ing ngendi Holden pengin tetep) lan munafik nalika diwasa. Nanging Phoebe nyusahake argumen Holden, sanajan dheweke simpati karo ide dheweke sing ora pengin diwasa.

Adhine - nem taun luwih enom - ndeleng tuwuh minangka bagean saka proses alami. Dheweke dadi seksi sing bisa dipercaya kanggo para pamaca amarga dheweke kenal banget karo kakange. Sisih crita kasebut nuduhake kelemahane narator. Ing ati, Holden mung wong cilik sing sedhih lan ora aman, butuh banget katresnan lan dhukungan. Wacana ing museum ing pungkasan buku kasebut negesake rasa curiga: dheweke kayane mbutuhake dheweke luwih akeh tinimbang dheweke.

Pak Antolini

Dheweke wis diwasa kanthi prilaku sing paling cedhak karo idealisme Holden amarga kepribadian sing ora konvensional. Pak Antolini ora ngandhani Holden kanthi wewenang guru, kaya Pak Spencer. Kosok baline, dheweke setuju yen ditelpon nalika tengah wengi lan ora ngukum bocah kasebut amarga mabuk utawa ngrokok, nganggep dheweke beda karo siswa liyane. Mula, ana empati tartamtu

Pak Antolini nggawa Holden menyang apartemen sing repot, ing kana dheweke ngenalake garwane sing wis tuwa lan ngungkapake masalah ngombe. Ing kana - ing tumindak sing wiwitane salah diinterpretasi minangka innuendo seksual - Pak Antolini ndemek bathuke Holden nalika bocah lanang turu. Nanging mengko (ing bab 19) Holden ora kepenak banget dikepung karo calon homoseksual ... dheweke kuwatir ide bakal dadi gay.

Motif lan simbol Penangkap ing rye

Prejudis lan pikiran seksual terus-terusan

Wiwit metu saka Pencey, Holden asring mikir seksual. Ing salah sawijining wacan, Holden isin nalika Sunny nyingkirake klambine lan lungguh ing pangkone. Sanajan adhine sing ditresnani ngrangkul dheweke kanthi efektif, dheweke ujar manawa dheweke kadang-kadang sayang banget. Evolusi mental Holden tekan wayahe penting nalika dheweke sedhih amarga menehi penilaian kanthi cepet marang Pak Antolini.

Kesalahan iki cocog banget kanggo dheweke, mula dheweke wiwit mbahas kebiasaan dhewe kanthi cepet ngadili wong liya. Holden ngerti manawa Pak Antolini homo, pancen ora adil yen "nyingkirake" dheweke, amarga profesor kasebut uga apikan lan loma. Minangka kesimpulan, Holden lagi ngerteni kerumitan Pak Antolini ... wong liya uga duwe perasaan.

Lagune Comin 'Thro the Rye

Judhul buku kasebut asale saka interpretasi lagu saka Holden Comin 'Thro the Rye. Dheweke krungu (salah) "yen awak nyekel awak arep rye", yen sejatine ditulis "yen awak entuk awak arep rye". Kanthi tembung liya, Holden salah ngerteni lirik kasebut minangka parafrase sing nuduhake "kejiret bocah ing pinggir pinggir" pangowahan.

Kasunyatane, lagu kasebut minangka refleksi manawa ora cocog yen wong loro ketemu romantis ing lapangan, didhelikake saka wong liya. Kajaba, lirik saka Comin 'Thro the Rye ora takon apa sing tresna pacangan karo saben liyane. Mula, lagu kasebut nyritakake pasrawungan seksual sing santai, dudu "nyekel" bocah sadurunge diwasa kaya sing dipercaya Holden.

Topi abang Holden

Iki nuduhake individualitas, uga kepinginan protagonis supaya beda karo sing ana ing sekitare. Kajaba iku, topi abang minangka simbol saka pusat konflik internal Holden: kepinginan kanggo ngisolasi awake dhewe nalika kepengin dadi perusahaan. Caulfield ora nate nyebutake kanthi jelas arti topi kasebut, mung komentar babagan penampilan sing ora biasa.

Museum Sejarah Alam lan Bebek Taman Tengah

Museum kasebut nuduhake Holden obyek nalika kepengin tetep: beku ing wayah, ora owah. Kosok baline, penasaran karo protagonis kanggo ngerti endi bebek sing dituju nalika musim salju nuduhake sisihane sing paling bocah. Iki dudu kasunyatan cilik, migrasi manuk nuduhake owah-owahan minangka prekara sing penting banget sajrone urip.

Kutipan JD Salinger.

Kutipan JD Salinger.

Warisan

Miturut portal kasebut Biografi.com, Ing Catcher ing Rye minangka kursus anyar ing literatur Amerika sawise Perang Dunia II. Ing Catcher ing Rye nggawe JD Salinger minangka salah sawijining panulis sing paling berpengaruh ing abad kaping XNUMX ing basa Inggris. Panulis terkenal kayata Phillip Roth, John Updike lan Harold Brodkey, antara liya, nyebutake Salinger minangka salah sawijining referensi literatur paling gedhe.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.